montaža hišne klime

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
kasetna je fino, ker piha na 4 strani (imaš tudi takšno ki piha samo v eno smer). In je precej "skrita".

Slaba stran je mogoče to, da nekih bombončkov pri kasetnih ni. Ni ionizatorjev, so glasnejše, montaža je bolj zahtevna, izkoristek so po navadi manjši.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik mat123 pravi:
Mene pa zanima, če kakšni monterji delajo tud podometne instalacije za klimo? Mislim za zunaj čez fasado (brez izolacije) na kakšne 4m višine, da se nebi znotraj razbijal stene čez pol hiše...

Seveda se dela. Samo v tem terminu raje ne. Štemanje iz lestve je zamudno. Bi skoraj kakšen oder bilo za postaviti. Tudi cena je po navadi višja. Odvisno od količine štemanja.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ali je možno postaviti zunanji del klime v notranji prostor --podstrešje --ki je precej veliko zanima me namreč ali ustvari klima zunanjega dela velik prepih?
KATERA KLIMA BI se sedaj splačala kupiti ko so znižanja, nisem ravno pri denarju za kak večji nakup, nekaj kar bi mi hladilo pa bi bilo v redu-

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik milkoman pravi:
Mene bolj zanimajo izkušnje s kasetnimi klimami, ki jo zmontiraš v strop. Res da je malce dražja, ampak me zanimajo predvsem izkušnje.

Vzel bom 5kw, ker je mansarda kar velika. Kolebam med stensko in stropno kasetno. Vaše mnenje?

Jaz to ne bi dal v mansardo, kot prvo boš prekinil izolacijo, zraven rabiš še revizijsko loputo za servisiranje, kjer boš tudi zjebal izolacijo..
razen če je zadeva še v gradnji in lahko že s tem v mislih tam kjer imaš dovolj višine zgoraj normalno izoliraš, spodaj pa pustiš prostor za klimo.

milkoman

Zelenc'
27. sep 2013
14
0
1
Dolenjska
Citat:
Uporabnik igi pravi:
kasetna je fino, ker piha na 4 strani (imaš tudi takšno ki piha samo v eno smer). In je precej "skrita".

Slaba stran je mogoče to, da nekih bombončkov pri kasetnih ni. Ni ionizatorjev, so glasnejše, montaža je bolj zahtevna, izkoristek so po navadi manjši.

Gledam Daikinovo, s katero lahko reguliraš vse 4 strani, eno bi zaprl, ker bi bila zmontirana pri steni. Me pa zanima, če je dovolj vpiha, kajti bojim se, da zrak ne bo prispel do jedilnice/kuhinje, ki sta kar 10m stran.

Je res bolj zahtevno vzdrževanje in jasno tudi dražje?
Je pa samo 30€ razlika v ceni, če vzamem stensko ali kasetno. (minus pri stropni je ta, da nimaš možnosti WIFI in doplačilo za daljinca)

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik milkoman pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Gledam Daikinovo, s katero lahko reguliraš vse 4 strani, eno bi zaprl, ker bi bila zmontirana pri steni. Me pa zanima, če je dovolj vpiha, kajti bojim se, da zrak ne bo prispel do jedilnice/kuhinje, ki sta kar 10m stran.

Je res bolj zahtevno vzdrževanje in jasno tudi dražje?
Je pa samo 30€ razlika v ceni, če vzamem stensko ali kasetno. (minus pri stropni je ta, da nimaš možnosti WIFI in doplačilo za daljinca)

10 metrov za pihanje kasetne je kar precej... vzdrževanje načeloma ni dražje. Edino kaj je več kot pri navadni klimi je črpalka kondenza.

Razlika 30€ med navadno in kasetno kar ne bo držala. Vsaj pri primerljivih modelih ne. bolj 300 in več...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ali je možno postaviti zunanji del klime v notranji prostor --podstrešje --ki je precej veliko zanima me namreč ali ustvari klima zunanjega dela velik prepih?
KATERA KLIMA BI se sedaj splačala kupiti ko so znižanja, nisem ravno pri denarju za kak večji nakup, nekaj kar bi mi hladilo pa bi bilo v redu-

Če je podstrešje veliko in RES ZRAČNO. Meni je pri starših na podstrešju (posebej narejeno zračenje za klimo), hitači crknil po 2 sezonah
frown-1.gif

Kje ti vidiš znižanja? Znižanja so VEDNO in SAMO na modelih, ki so jih uvozniki poceni navlekli iz kitajske in se jih ne morejo znebiti. Dobro letos imajo srečo in izgleda, da bodo vsi uspeli počistiti skladišča
evil.gif

Pri renomiranih znamkah praktično NI razlik med sezono in nesezono. Vsaj zame je nabavna cena ves čas enaka. Edino monterji lahko takrat ko ni sezone in nimajo kaj delati pač "od svojega" dajo en del stran in tebe poč črto pride malenkost ceneje.