Monogamija VS poligamija

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Se mi zdi ravno zanimiva tema ker sem danes naletele na ta BBC članek: Is it possible to have a happy open marriage?

Tako me zanima, kako o tem razmišljate člani foruma oz. kako je s tem v Sloveniji? Ali bi si resnično znali predstavljati živeti poligamiji (mnogožénstvo je očitno izraz, ki ga je napisal moški
smirk-1.gif
, temveč bolj kot neke bolj resna, trdna zveza.

Jaz po pravici povedano ne verjamem, da bi lahko živel v zvezi kjer bi nas bilo več tipov in ena ženska, še če bi nas bilo več tipov in več žensk, bi verjetno bil razdvojen. Morda a le bolj kot neko seksualno fantazijo si že predstavljam mene in več žensk, v resničnem življenju pa imam dvome, da bi se lahko tako (predvsem čustveno) razcepil na vse (po domače, da jih vse "prenašam"
hysterical-1.gif
; kot je seveda tudi veliko vprašanje, kako bi na to gledale partnerice, če bi jim bil jaz dovolj, ali bi rabile še nekaj partnerjev poleg.

Ampak očitno takšne zveze so, kot kaže jim celo uspeva živeti skupaj tako dlje časa. Pozna kdo morda uspešen recept?
grims-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
Mormoni so imeli včasih tako, več žensk in en moški, no verjetno ni glih tako lepo za moškega mora biti kar stresno, še eno težko uštimamo, kaj šele če bi jih imeli več?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Kot da ni dovolj že en krvoses.
evil.gif

Sicer pa poznam šiptarja, ki ima pri nas tri ženske in z vsako otroke.

Ampak po mnenju alter strokovnjakov to ni poligamija, ker ni oženjen z vsemi.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Ne bi se spuščal v to, je kazen vseeno prehuda. Dve tašči namreč...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
V sluzbi sem lani imel debato z crncem nekje od tam doli nevem od kje ki je prisel kupovat kombi ....Pa sem ga uprasal to in ono..pa pravi da jih ima lahko kolikor jih lahko prezivlja,on jih ima 5,seveda se nisem mogel izogniti uprasanju kako vse porihta, vsak vecer gre spat k drugi,ce ta ni na volji mu to pove in gre k drugi...Vera pa mu strogo prepoveduje sex z dvemi ali vecimi hkrati,tega ni in ne bo nikoli poskusil je rekel.....Meni popolnoma nerazumljivo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Moraš bit človek zato, sicer pa meni monogamija bol sede, nič ni bol rajcig, ko babi rečeš, da greš s frendom na per,
vbistvu pa letiš eno fršolat
smile-1.gif

poligamija, to je brezveze, vsaka ve za vsako, nič ni lubosumna, ne moti jo če drugo več fršolaš kot njo... Nevem... Jaz sem za klasiko, pa
zraven vsaj eno jebačico, tam do dve jebačici še gre, tri/štiri, ni varjante pri 8 urnem šihtu, edino če je ena soseda, pa jo kresneš predn
stara pride oz. ko stara gre na kofe s kolegico, hitro 20 minutk da spoka, pol sodelavka, jo že zjutraj mazneš preden sploh kdo pride v firmo, tatretja pa recimo vsak četrtek ko maš fucbal s kolegi, ona pa odbojko, pa se srečata neki tam med tušem in garderobo, ampak to
so pravljice, že dve jebačici je težka, edino če obe veta za matico, pa ne težita preveč.

Pa obvezno je treba fršolat nasprotno, če maš hudo babo z malimi zizami, te je treba fršolat malo manj hudo z vlkimi, da neko
ravnovesje vzpostaviš, ker drugač je qrac, te je tak isto ko doma, kaj bi sploh reskiral. Če doma stara slabo al pa sploh ne vleče,
pol je treba met neko ko ma fetiš na kajenje qrca, kot pravim, ravnovesje da vspostaviš
smile-1.gif

Moja zadnja resna bivša je bla luškana, pa tak štel hud je mela, samo kaj če ji nikol ni blo do fuka, sn mogo fehtarit... Jezosnadi,
pol pa ko sn začel fršolat eno z okolice LJ, ni ravno najlepša, samo kaj pa sn tisti lahko vse delal, pomoje če bi ji ga v uho hoto potisnit ko bi pustla
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Moja zadnja resna bivša je bla luškana, pa tak štel hud je mela, samo kaj če ji nikol ni blo do fuka, sn mogo fehtarit... Jezosnadi,
pol pa ko sn začel fršolat eno z okolice LJ, ni ravno najlepša, samo kaj pa sn tisti lahko vse delal, pomoje če bi ji ga v uho hoto potisnit ko bi pustla
smile-1.gif

hysterical-1.gif

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
0
16
ni problem! Jaz sem srečno poročen pa zraven še ene 3 porivam ali pa celo več če grem v hurbehaus.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zakaj pa ne. Ce se tako zmenita in vse ostalo laufa. Zakaj bi cez 15 let potem hotel varati (en ali drugi), ce to zadevo ze apriorij odpravis s pravili + poroka ti ne propade zaradi skusnjave....meni se zdi to cisto pozitivna zadeva.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Ne samo pozitivno, prav neprecenljivo bi bilo, da ti pride baba domov vsa skuštrana, rdečih ličk, ti stisne enga lubčka in pravi, samo stuširam se na brzino, me je ravno nekdo nažgal na polno in mi po stegnih teče
grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
ni problem! Jaz sem srečno poročen pa zraven še ene 3 porivam ali pa celo več če grem v hurbehaus.
Aneda, poligamija ni problem, dokler žena ne izve.
evil.gif