Mokro v avtu

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kolegica je danes opazila mokroto zadaj levo pri nogah na njeni 8 let stari fabiji karavan. Ampak samo tam. Nima strešnega okna.
Kje bi bilo potrbno iskat vzrok?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
to sem jaz imel na golf 4 karavan. baje da je neki zračnik odspredaj zamašen, in potem voda vstopi v kabino. nisem popravljal takrat.
To se je pojavljalo samo, če sem dolgo vozil po dežu. nato sem ga prodal.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Samo v tem primeru je bila voda spredaj.

Mogoče odprto okno - lahko tudi čisto malo. Meni se je na Cliotu vsake toliko časa ročka premaknila zaradi rukanja, da se okno spustilo za par mm, potem smo ročice prestavili v drugo smer, pa je zadeva OK.

Lp,

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Par let nazaj sem polota parkiral na klancu, z havbo obrnjenega proti pločniku. Ponoči je deževalo in levo stran spredaj mi je čisto zalilo kljub zaprtim šipam. Ali so bili odtoki zamašeni, ali pa niso delovali zaradi postrani lege avta... največji problem pa je bil, da se je pena položena v podvozju napila vode in druge variante kot razdreti vse skupaj in peno posušiti zunaj, ni bilo. Deluje namreč kot spužva.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Gumijast tepih na zgornji strani je bil čisto suh.
Spodaj pa mokro.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Lahko zamaka pri kakšnem zvočniku v vratih. Meni je pri močnem deževju voda šla mimo šipe(zunaj) v vrata in spodaj iz luknje(znotraj) za zvočnik ven ..enako.spodaj pod gumijastim je bilo mokro.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Nekateri avti imajo kanal, da se voda iz sprednjega stekla steka po kanalu in teče po cevi na tla. Nekateri avti imajo na koncu te cevi nek filter, ki se zamaši z kakšnim cvetjem in listjem in potem imaš poplavo v avtu. Meni se je to večkrat dogajalo, pa sem na koncu tisti filter vrgel dol in sedaj nimam več problemov. Jaz imel parkrat poplavo pod sprednjimi predpražniki zaradi tega.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Samo v tem primeru je bila voda spredaj.
Mogoče odprto okno - lahko tudi čisto malo. Meni se je na Cliotu vsake toliko časa ročka premaknila zaradi rukanja, da se okno spustilo za par mm, potem smo ročice prestavili v drugo smer, pa je zadeva OK.
Lp,

ne, mokro je bilo samo za sovoznikovim sedežem, 6 cm vode, nikjer drugje. spredaj suho.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Nekateri avti imajo kanal, da se voda iz sprednjega stekla steka po kanalu in teče po cevi na tla. Nekateri avti imajo na koncu te cevi nek filter, ki se zamaši z kakšnim cvetjem in listjem in potem imaš poplavo v avtu. Meni se je to večkrat dogajalo, pa sem na koncu tisti filter vrgel dol in sedaj nimam več problemov. Jaz imel parkrat poplavo pod sprednjimi predpražniki zaradi tega.

tole je bil vzrok pri mojem, le da je bilo mokro samo levo zadaj.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik zino pravi:
to sem jaz imel na golf 4 karavan

isti problem imam jaz na Bori l. 98

Ce stoji na dezju, je na obeh zadnjih straneh luzica na gumijastem tepihu
rolleyes-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
na suho obriši rob vrat, nato naj nekdo s cevjo konkretno zalije zadnje okno
odpri vrata in preveri stik med vrati in notranjo oblogo.
Če ti tam kaplja je zgnilo tesnilo na notranji kovinski oblogi vrat.
Lahko kupiš novo. Vendar je lažje in ceneje, če kar okrog zalepiš: tuba od Sike "Sikalastomer 710"

Pogosta napaka na VAG grupi.