Moje ime je Optima, Kia Optima.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
KLIKNI ME - SiOL.net
Tako, na prvi pogled ne zgleda slabo. Notranjost v sredini mi je všeč, čeprav je Kia. Saj veste, predsodki pa to...
smile-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
nevem zakaj hudiča me armatura spomni na Q7 spodnji del pri radiu pa na novo A4....
smile-1.gif

edit: pogled od zunaj pa ponuja mešanico med Lexusom(en od manjših modelov) in ford modeo
grims-1.gif

evo men je všeč, če bo 13k eurov ga vzamem.... 15 dam za takega kot je na fotki
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Prevec gumbov, se posebej je to izrazito na volanu. Kako naj vozim normalno, ne da bi pritisnil kaj pomotoma? Slabo reseno.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
nevem zakaj hudiča me armatura spomni na Q7 spodnji del pri radiu pa na novo A4....
smile-1.gif

edit: pogled od zunaj pa ponuja mešanico med Lexusom(en od manjših modelov) in ford modeo
grims-1.gif

evo men je všeč, če bo 13k eurov ga vzamem.... 15 dam za takega kot je na fotki
grin1.gif

Meni je prvo padlo na misel, da je bilo veliko dela s fukncijo C/P. Platišča so pa res grozljiva.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
dober zgleda za 15 kilo ga vzamem

ceprav tipicni kopi feataure, ki nimajo s tradicijo nic skupnega... naslednja generacija bo spet 110% drugačna in spet zanimiva prvo in drugo leto prodaje... hm to mene pač ne gane.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
nikakor ne morem razumeti kaj imate proti azijskim kištam
mene tudi evropejske kište spominjajo ena na drugo
oblikovalci kopirajo en od drugega, ko ugotovijo da je nekaj obneslo v modelu xy dajo to not vsi, ali zamenjajo luči, ali blatnike ali spjlerje itd.
ta konkretno me malo spominja na kako hondo

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
nic, sam nimajo trenda, zgodovine in ko se vsedes v kio letnik 2000 in letnik 2003 sta povsem drugačne...firma si na tem pac ne more graditi blagovne znamke.

recimo opel gre po isti poti.. povsem novo oblikovanje vsake nove generacije... to pri meni ne šteje...pa ravno opel bi se lahko naslonil na zgodovino, saj so svoj cas imeli res zanimive avtomobile.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
nic, sam nimajo trenda, zgodovine in ko se vsedes v kio letnik 2000 in letnik 2003 sta povsem drugačne...firma si na tem pac ne more graditi blagovne znamke.

recimo opel gre po isti poti.. povsem novo oblikovanje vsake nove generacije... to pri meni ne šteje...pa ravno opel bi se lahko naslonil na zgodovino, saj so svoj cas imeli res zanimive avtomobile.

Isto je pri Fordu in Fiatu.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
tisti, ki hoče imeti tradicijo v stilu letnik ( 2000 = letnik 2009 itd ) si mora nabaviti kako lado. že veæ kot 20 let delajo povsem enake
včasih, ko so še "peš" risali je pač trajalo, da se kaj spremeni. danes pa z cad/cam podporo, tisto kar so prej delali eno leto naredijo v enem tednu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.992
6.165
113
Mah.. imaš pa na drugi strani Audija, ki se ti zdi da je že 15 let enak, Golfa, BMW pravtako že predolgo vstraja na povsem enakih linijah. Ma ja, mogoče je to ustvarjanje imiđa, lahko pa je tudi le neizvirnost.

Aja... pa se mi zdi da so Opla pred 5 leti zelo šimfali, češ da je naredil vse modele po enakem kopitu (Astra, Corsa, Zafira...). Sprašujem se kako bi trg sprejel še naslednjo podobno oblikovano linijo vseh teh modelov. Po mojem ne preveč dobro.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tukaj se mi zdi, da skenslam klic tasce, zamenjam komad, vklopim tempomat za rikverc in nenazadnje preverim se porabo goriva, vse to pri bocnem parikarnju.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
imaš prav..vedno manj je teh znamk ki imajo kaj pokazati...iz glave je trenutno še najbolj zanimiv mercedes s svojim dizajnom, ke je dost radikalen a v vsakem modelu potegne ven tradicijo ki jo je imel 20 30 in več let nazaj.
No tudi BMW se vrača nazaj, dizajnersko, ima naslon na stare modele... audi se je pa s svojim ledicami izgubil.
moje mnenje.

dobro z imidzem furajo pri Miniji, Citroenu, alfi, lancii tudi škodi... porše je pa res dolgočasen. ...