Mojblink vs. Partis seedanje

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.032
3.702
113
Sem poskusil po Clanyevem nasvetu in je isto. Morda pa seedaš za vse
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da sem s tem res rešil problem, ker recimo še vedno na polno seedam zadnji Top Gear, pa čeprav je že več seederjev kot leecherjev. Seedam tudi smrkce, ki imajo celo 45/6!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
evo jaz sem si tudi nekaj dol potegnil z blinka in imam sedaj razmerje 0,34.
Ker ne bi rad videl kakšne izključitve me zanima kako dvignit ratio. IMam 4 fajle zaenkrat, sem ter tja mi kdaj kakšnega UL z 0,1kb/s, kar pa ni vse skup nič.
Kako odpreti uttorent 3.2 če če se ti računalnik resetira? S tem bi ponovno lahko sejal, sicer najbrž ne seješ

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dvignit ga je najbolje s kakim čimnovejšim fajlom, ki ima freelech, najbolje takšen, ki ima razmerje recimo 1 seeder 50 leecherjev.

Kako odpreti utorrent? Nimaš nikjer ikone? Lahko v start menu napišeš samo utorrent pa ti ga bo našlo, pa si narediš bližnjico na namizje (kakšne beta instalacije včasih ne naredijo bližnjic).

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Za dvigovanje ratia bo vedno samo free leech, če že ravno nimaš vsaj 10 Mbps uploada in poštenega dl.
Vsem, ki se vam ne da ukvarjat s torrenti pa priporočam usenet.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
jah nekateri smo veseli da smo sploh do adsl prišli.
Optiko imamo samo na daljnogledu iz prve svetovne.
SP: hvala, mi je nekako uspelo dati bližnjico v start menu. prej sem iskal pod torrent (brez u)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Do 0,8 mi manjka še precej http://mojblink.com/faq.php če mi ne uspe res trajno banajo? banajo IP ali userja?
Nisem tip ki bi potegnil in zbežal, ampak pač PC bolj poredko uporabljam. No sedaj bom poskušal imeti stalno odprt utorrent pa bom videl koliko se mi bo ratio popravil. Da bi pa nekaj DL kar ne rabim samo zato da si ratio popravim pa ne vem če je pametno. Če mi ne uspe potegnit pravega fajla si bom samo pokvaril ratio.

I

Izbrisan uporabnik 3287

na bliinku daj vlečt dol nov (čimnovejši) kratek do cca 400 mb velik p0rn (oziroma par takih). in pusti čez noč komp prižgan. Banajo user-ja, ne ip.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa je potem narobe s Blinkom? Zdaj tudi seedam same partisove, pa imam nekje 10 blinkovih in 10 partisovih na listi za seedanje.

Na blinku sem celo nalagalec, ampak če ga bodo srali bom zaprl account.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Nič ni narobe z blinkom! Rezultat 7 letnega članstva
grin1.gif

brez-naslova.jpg

Zadnje pol leta imam 15/2.5 povezavo, prej sem imel 10/2. Je pa res, da je na blinku veliko manj torrentov in seveda tudi pijavk v primerjavi s partisom, zato je na ne-aktualnih torrentih včasih potrebno malo dlje časa do razmerja 1:1..Na blink nalagam GPS related torrente in do sedaj še nisem imel težav s sedanjem, seveda upoštevajoč, da se izogibam novi verziji utorrenta (uporabljam 2.2.1 verzijo), imam forwardiran port v routerju ter izklopljen DHT v klientu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Še malo počakam pa bommislim d apo po tvoji zaslugi (GPS) tudi jaz prilezel iz 0,34 na "zahtevanih 0,80 potem pa bom že počsi nabiral. Nisem ravno nek hud DL.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Problem je, da se folk ne zaveda, da če ima linijo 10/1 recimo mora imeti pc vsaj 10x dlje prižgan kot je bil čas downloadanja, da bo prišel na razmerje 1. Ampak večina je seveda egoistov in ne more pustiti pc-ja prižganega 2 dni skupaj oz zadevo pač sejati 1 mesec po obrokih, če je treba, ker v časih ko sem bil na 1/256 sem vsak torrent tudi tiste z več kot 4gb odsejal do razmerja 1, sem pač zadevo sejal 1 teden ali pa mesec. Sedaj so diski že po več TB, tako da niti izgovora, da ni prostora ni več mogoče vzeti v zakup. Če ti pa sejanje ne diši pa pač doniraj.

Sicer pa če se že hvalimo
grims-1.gif

zajeta-slika.png

zajeta-slika1.png

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jah nekateri smo veseli da smo sploh do adsl prišli.
Optiko imamo samo na daljnogledu iz prve svetovne.
SP: hvala, mi je nekako uspelo dati bližnjico v start menu. prej sem iskal pod torrent (brez u)

Te čisto razumem. Js imam na eni od dveh lokacij lahko internet samo preko telefona. Pa še to ne 3g. Dobro, da je na eni optika in tm lavfa server. Še enkrat pa bi tistim s počasnimi linijami priporočal usenet (na ipv6 je brezplačno).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mah, najboljš je, če maš kolega, da ima optiko in ti par freeleechov zloada. Jaz sem imel kake pol leta ali pa še manj, 10/10 optiko, pa sem na partis si nabil 3TB uploada, tako da imam zdaj za nekaj cajta mir. Imam pa že 1,9TB dlja
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
sem že skoraj na 1. Tako da sedaj ni več take panike, bom pa pazil da bo torent prižgan ko bo latpop prižgan...
Mogoče sem bom končno spustil tudi v to dogodivščino (P2P) kot sem se pred kratkim v paypal.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Jaz imam recimo nastavljeno, da se mi uTorrent vedno zažene z Windowsi. Torrente katere naložim ne brišem, ampak jih pustim, da se lepo sejejo. Če pa potrebujem kaj prostora za novo zadevo, pa ponavadi torrent z največjim razmerjem izbrišem.