Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Tako pa od danes naprej tudi sam testiram tusmobil omrežje. V kolikor se bo v redu obneslo, predvsem potrebujem v službene namene mobilni internet na terenu (območje Podravja, Ptuj-Ormož). Imam narejene preusmeritve iz mobitela na tušmobil, da vidim če bodo kakšni problemi z nedosegljivostjo.

Zato vprašanje številka (1): Kako vključiti sms obvestilo za zgrešene klice v času nedosegljivosti?

Pa še en izsledek iz terena, kjer imata oba operaterja poln signal (priložena slika). 3G omrežje me bo zanimalo predvsem v centru Ormoža, drugje mi je EDGE čisto dovolj.
1090339-untitled.JPG

Priponke

• 1090339-untitled.JPG
    1090339-untitled.JPG
    51,3 KB · Ogledi: 257

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
evo tukaj maš kako vklopiš zgrešeni klic

Citat:
Storitev SMS zgrešeni klic si preprosto vklopite po spodaj opisanem postopku.

* Vtipkajte USSD ukazni niz *122# in pritisnite tipko za klicanje oz. pošlji;
* Na prikazani meni odgovorite z 1 - možnost 1: SMS sporočila - nato pritisnite tipko za klicanje oz. pošlji;
* Nato na prikazani meni odgovorite z 2 - možnost 2: Zgrešeni klic - in pritisnite tipko za klicanje oz. pošlji;
* V zadnjem meniju odgovorite z 1 - možnost 1: Vklop oz. če želite storitev zgrešeni klic izklopiti, odgovorite z 2 - možnost 2: Izklop - in pritisnite tipko za klicanje oz. pošlji.
vir: http://www.tusmobil.si/storitve.html

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Pravkar testirano 3G omrežje v Maribor-Tezno
ping (193ms Tusmobil)(215ms Mobitel)
dl (1,29Mb/s Tusmobil)(0,40Mb/s Mobitel)
ul (0,98Mb/s Tusmobil)(0,21Mb/s Mobitel)

Sem ponovil meritve, pa je tukaj Mobitel očitno zelo obremenjen, ali zakaj tako nizke hitrosti? Je pa poln 3G signal.

Edit: Sedaj sem eno meritev za Mobitel naredil še zunaj na parkirišču (za tušmobil sem ni dalo, ker moral spet simke menjavati):
ping 407ms
dl 0,69Mb
ul 0,10Mb

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pravkar testirano 3G omrežje v Maribor-Tezno
ping (193ms Tusmobil)(215ms Mobitel)
dl (1,29Mb/s Tusmobil)(0,40Mb/s Mobitel)
ul (0,98Mb/s Tusmobil)(0,21Mb/s Mobitel)

Sem ponovil meritve, pa je tukaj Mobitel očitno zelo obremenjen, ali zakaj tako nizke hitrosti? Je pa poln 3G signal.

Edit: Sedaj sem eno meritev za Mobitel naredil še zunaj na parkirišču (za tušmobil sem ni dalo, ker moral spet simke menjavati):
ping 407ms
dl 0,69Mb
ul 0,10Mb

Dej testiri in primerji še s Simobilom, da vidmo razlike za vse tri? Drugače pa realno razmerje, mogl bi bit tm nekje enako. Naredi več meritev pa boš mel še bolj natančne rezultate.. Super dobivamo še podatke iz Štajerske. Trenutno vodi Tušmobil
smile-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Pri Simobilu imam paket 3zame, kjer pa internet ni poceni za take hece.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tole sem jaz pisal enkrat v sredini novembra...

Tole je meritev, ce sem z vstavljeno Tusmobil kartico prikljucen preko Mobitelovega omrezja:
70803814.png

tole je preko Tusmobilovega (precej bolje sicer kot preko Mobitel roaminga... tako da sumim, da imajo z Mobitelom samo EDGE roaming in ne 3G, ceprav je iPhone prijavljen v 3G omrezje)
70804254.png

Tole pa je meritev na isti lokacijo preko Si.mobila:
70804567.png

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Zakaj si pa dal server Graz ,nisi pa izbral Ljubljana.

Enako vprasanje je bilo psotavljeno ze takrat, ko sem to objavil
smile-1.gif

Izbere najblizji server... in Graz je bil ocitno takrat najblizji ...

20101112-8mufage3wwxbs3i24s3hmmbi2.jpg

So pa tale testiranja kar draga... novembra sem parkrat probal Speedtest... in me je to kostalo okoli 6€
rolleyes-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ta speed je od nekje sredine novembra kot vidim jaz.Dej naredi novega sedaj naprimer .Je pa server Ljubljana že na voljo od prejšnega tedna nekje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Ta speed je od nekje sredine novembra kot vidim jaz.Dej naredi novega sedaj naprimer .Je pa server Ljubljana že na voljo od prejšnega tedna nekje.

Ja... saj sem napisal, da je od sredine novembra... Tusmobilovo kartico nimam s seboj trenutno ... pa tudi ni mi, da bi brezveze zapravljal
smile-1.gif
...

Tole je od 12.12.2010 :

Operater: Si.mobil
77696711.png

Operater: Tušmobil
77686565.png

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Evo... frišna meritev od danes zjutraj:

79910032.png

79909951.png

79913843.png

79913137.png

79910308.png

79909297.png

79915911.png

79915985.png

Za Mobitel pa nimam microSIM kartice, da bi probal v iPhone-u ...

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Za simobil vem da ima nadgrajeno bazo - anteno v medvodah.Pa mislim da ima tušmobil tudi nadgrajeno bazo - anteno v medvodah ,ampak zakaj ne dela ne dosega hitrosti saj 80 % pri tušmobilu mi pa ni jasno . HVALA za test

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Za simobil vem da ima nadgrajeno bazo - anteno v medvodah.Pa mislim da ima tušmobil tudi nadgrajeno bazo - anteno v medvodah ,ampak zakaj ne dela ne dosega hitrosti saj 80 % pri tušmobilu mi pa ni jasno . HVALA za test

1. Simobil ima zelo velik delay na radijskem delu (kar pomeni, da so ping časi počasnejši), kar zelo poslabša uporabniško izkušnjo pri surfanju
2. speedtest bo pri Simobilu v velikih primerih pokazal največjo hitrost šele v zadnjem delu testa (kar pomeni, da slabo dodeljujejo resurse na radijskem delu) uporabniška izkušnja je pa bolj boga.

Tole je Jest prvi ki je dobil take rezultate, drugače so daleč od tega. Povem ti s prve roke da se Simobil nikakor ne more primerjati s Tušmobilom v internetu. Speed test je eno, ko boš pa dejansko brskal po netu boš pa hitro opazil razliko.
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Potem je tu še vpliv različne terminalske opreme. En telefon/modem se v nekem omrežju obnaša bolje, v drugem slabše in tako naprej.
Testirat bi moral recimo s tremi različnimi napravami različnih proizvajalcev, pa vsa tri omrežja na različnih lokacijah. Bi bilo zanimivo pogledat rezultate ...

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Se strinjam in hitrosti prenosa so odvisne tudi od ostalih dejavnikov (zasedenost BP, vremenski pogoji, licence na baznih postajah itd.). Rezultati bodo vedno varirali. Test bi moral potekati tako, da naključnim ljudem razdeliš opremo in jim daš naloge na internetu na različnih lokacijah tako da testirajo mobilni internet operaterjev. Narediš anketo o uporabniški izkušnji in imaš relevantne rezultate za potrošnike. Tehnološko gledano ima pa vsak svoje mnenje kaj je bolj in kaj ne, kaj dela in kaj ne
smile-1.gif

Zanimivo meni pa strežnik v Ljubljani ne deluje in mislim da iz speedtesta nimajo namena postavljati novega. Jest a tebi normalno deluje ali si to kaj hekal ali prirejal?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nic nisem prirejal... Speedtest na iPhone ponavadi sam izbere najblizji streznik ... Novembra, ko sem testiral, Ljubljanskega streznika ni bilo... in je bil najblizji Graz ... Sedaj je vmes se streznik v Rušah...

20101223-cx87timeejs4egnpu44s5jqmrx.jpg

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:

...Povem ti s prve roke da se Simobil nikakor ne more primerjati s Tušmobilom v internetu. Speed test je eno, ko boš pa dejansko brskal po netu boš pa hitro opazil razliko.
wink-1.gif

Moja izkušnja pri TMB je recimo takšna, da mi na telefonu ves čas gori 3g, ko pa se povežem na net oz. ko je treba naložiti neko obsežnejšo internetno stran pa se mi v tistem trenutku prikaže 3,5G, telefon sam takoj prestavil v višjo prestavo, kot da bi recimo prestavljal iz pete v šesto prestavo, če se lahko tako izrazim
grin1.gif
. Pred tem pa kot sem napisal ostaja 3G.

Je še kdo podobno opazil?

Lp.