No pa smo nekako ugotovili da pri kuhanju šnopca ni potrebna nobena "pipa"
Pa špaga na koncu tudi ni predvsem zaradi "kontroliranja hitrosti pretoka ki mora biti točen". Ker to lahko kontroliraš edino z močjo ognja.
Je pa res da če dve cevi speljani iz kape v hladilnik, potem nekako lažje opazuješ koliko moraš kurit, ker lažje opazuješ "združen" curek iz obeh cevi kot pa na vsaki posebej gledat kako na gosto kapljajo kapljice....
Sem ga v mladosti dovolj nakuhal, tako da se najbrž z nakuhano količino meri bolj malo alterjevcev (na prste ene roke jih najbrž preštejemo)
Pa špaga na koncu tudi ni predvsem zaradi "kontroliranja hitrosti pretoka ki mora biti točen". Ker to lahko kontroliraš edino z močjo ognja.
Je pa res da če dve cevi speljani iz kape v hladilnik, potem nekako lažje opazuješ koliko moraš kurit, ker lažje opazuješ "združen" curek iz obeh cevi kot pa na vsaki posebej gledat kako na gosto kapljajo kapljice....
Sem ga v mladosti dovolj nakuhal, tako da se najbrž z nakuhano količino meri bolj malo alterjevcev (na prste ene roke jih najbrž preštejemo)
![wink-1.gif](https://www.alter.si/tabla/images/graemlins/wink-1.gif)