Močeradovc

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
No pa smo nekako ugotovili da pri kuhanju šnopca ni potrebna nobena "pipa"
Pa špaga na koncu tudi ni predvsem zaradi "kontroliranja hitrosti pretoka ki mora biti točen". Ker to lahko kontroliraš edino z močjo ognja.
Je pa res da če dve cevi speljani iz kape v hladilnik, potem nekako lažje opazuješ koliko moraš kurit, ker lažje opazuješ "združen" curek iz obeh cevi kot pa na vsaki posebej gledat kako na gosto kapljajo kapljice....

Sem ga v mladosti dovolj nakuhal, tako da se najbrž z nakuhano količino meri bolj malo alterjevcev (na prste ene roke jih najbrž preštejemo)

wink-1.gif
 

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kar štej me zraven.
wink-1.gif


Le da ko je en napisal pipa, sploh nisem poštekal, da v slovenščini ni isto. Jebiga, angleščina na vsakem koraku...
 

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Bosanci speljejo cev (ok, nitko) v vodo, metanol potone na dno (ker je težji od vode, mislim, po specifični teži), etanol (se pravi pure šnopc, ki je lažji od vode) pa prek roba kozarca teče v zbiralnik.
Ali to velja samo za mekano (softi) rakijo, ali to delate tudi pri konkretnem, pravem slovenskem! šnopcu?
 

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Mislm, kaka znanost, na koncu pa še mučenje živali, in to nej bi blo kul.

Jaz, ki bi rad imel eno rastlinco "plevela" doma da bi požel kak vršiček , sem pa takoj đanks ....
uf-1.gif
 

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Bosanci speljejo cev (ok, nitko) v vodo, metanol potone na dno (ker je težji od vode, mislim, po specifični teži), etanol (se pravi pure šnopc, ki je lažji od vode) pa prek roba kozarca teče v zbiralnik.
Ja pa kaj še...
Metanol 0,792 gr/cm3 http://sl.wikipedia.org/wiki/Metanol
Etanol 0.789 g/cm3 http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol
Voda 0.998 g/cm³
redface-1.gif

ne vem, no - en bosanček mi je to razlagal in sem mu verjel na besedo.
 

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
špagca je samo zato, da lažje šnops ali pront. ujameš, če ti po naše skozla (pregreješ in brozga rukne) ti ne pomaga nič. (seveda govorim o prvi destilaciji)

Močeradovc pa je jeba... jest nisem hotu probat, k sem kolega vidu.
smile-1.gif