moč motorja 105KM

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Ne vem ali je res ali se samo meni zdi da je avto včasih tako rečeno "len". ne vem. imam slab filing, kot da bi včasih turbina delovala včasih pa ne. je možno kej takega? bi se mi pokazala v armaturi kakšna lučka če bi bilo kaj narobe s turbino ali kaj podobnega? aja...avto je golf V 1.9 TDI 105KM. Ni veliko za opazit ali se mi pa samo narobe zdi. Je imel kdo že kakšne probleme?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
sledi pregled cevi (intercooler) oz. vse kar gre v in izven turbine, okoli EGR ventila, še pred tem pa prekontroliraj LMM (merilec pretoka zraka).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
In kako denimo LMM prekontroliraš? Sklepam, da mu avto sam nič ne javlja...
Ko mi je prvič crknil LMM, je to javila diagnostika. Zadnje mesece pa se mi zdi, da je avto malo bolj len in da ima višjo porabo. No slednje je bolj težko "dokazati", ker je več voznikov in je lahko komu noga postala "težja". Po prebranem na raznih forumih bi lahko bil tudi LMM, ampak zakaj se CPU zdi, da je z njim vse OK in nič ne javi?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Pojma nimam kako....so bili neki štosi, pa ti žal ne znam svetovati.

Če crkne LMM verjetno javi računalnik, če ga pa pobira pa seveda ne bo javil, ti pa si ob moč.

Običajno so tako kontrolirali, da si našel isti motor (z istim LMM-jem), si vzel pol ure časa za premontažo, ter sprobal od kolega...pa si hitro videl ali je to to.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Bi mogu peljati na servis pa bi mi tam priključil na računalnik. kolikšna je približno cena popravila za kej od teh naštetih napak? sm prec na začetku se mi avto čist uredu zdi, normalno deluje, pol pri višji hitrosti pa se mi zdi da ni več tako kot je bil.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Najbrž bo treba mehaniku roko zvit in reči, da mi ga za en teden zamenja, da vidim razliko. Ali pa ga kar kupiti, glede nato, da je kakih 100.000 km že preživel.
Meni sicer tudi tester nič ne javlja.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
na LMM snemi kabel in bos videl ce gre se salbse ali isto. Ce gre isto je LMM. Vendar najbolj ziher je ce poznas koga ki ti posodi LMM. Nov je ca 80 EUR

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Če tester ne pokaže nobene napake v spominu računalnika, potem se bo treba s testerjem zapeljat na testno vožnjo in prekontrolirati določene parametre, ki jih kaže tester med vožnjo - temperature vode, zraka, goriva, podatki o LMM, vbrizgu, tlaku turbine itd...

Če ti Ljubljana ni daleč, se lahko zapeljeva s testerjem
wink-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik Blue GTI pravi:
Če tester ne pokaže nobene napake v spominu računalnika, potem se bo treba s testerjem zapeljat na testno vožnjo in prekontrolirati določene parametre, ki jih kaže tester med vožnjo - temperature vode, zraka, goriva, podatki o LMM, vbrizgu, tlaku turbine itd...

Če ti Ljubljana ni daleč, se lahko zapeljeva s testerjem
wink-1.gif

vidm de bom mogu bolj ALter brat;

sm pa v šoku, Blujevc si res Malcomu kočijo rihtal?
smile-1.gif