Mobitelovo spremljanje stanja porabe ... poraba k

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Sem bolj na novo Mobitelov naročnik paketa 11 (ta paket sem vzela samo zato, da mi ne zapade tale druga številka, ki jo imam...in tu in tam malo kam pokličem še vedno).

Drugače je vse OK, le ne morem verjet, kakšno katastrofalno SPREMLJANJE STANJA PORABE zakupljenih minut in sporočil imajo!

1. Ko sem poslala na 1919 poraba k sem dobila 11 sporočil v roku 8 minut !! 11 sporočil??? Mislim, kaj res ne morejo to skrčit na recimo 2 sporočila: enega za klice, drugega za sporočila in internet?

2. . Dobro, ko že dojamem, da bom morala pregledati 11 sporočil...se spravim na branje le teh.
Verjetno nisem najbolj neumen Mobitelov naročnik, ampak kako so ta sporočila narejena, mi še pa sedaj ni 100% jasno!
Razumem, da pošiljajo po 2 sporočila za enako zadevo (en SMS je za prejšnji mesec, drugi SMS kao za tekoči mesec).

Ampak kaj so pa neki datumi v SMSu??
Primer:
Informativno stanje neporabljene zakupljene količine za MMS - 11 sporočil* za 041xxxxxx, 14.07.2010 ob 14:23 je 4 sporočil.

Mene zanima, KOLIKO imam še MMSov iz meseca julija prostih in koliko za mesec avgust. Kaj ima veze tukaj 14.7.2010??

Pismo, če vse tole razume 10% uporabnikov, je po moje veliko.
Upam, da bodo tole kmalu uredili...kajti sedaj je tako, kot da Mobitel deluje par mesecev in smo v letu 19xx
uf-1.gif

Lepo prosim za razlago tistih datumov...oz. kako naj vem, koliko imam sedaj, na dan 3.8. MMS sporočil??

Hvala
roza.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Ampak kaj so pa neki datumi v SMSu??
Primer:
Informativno stanje neporabljene zakupljene količine za MMS - 11 sporočil* za 041xxxxxx, 14.07.2010 ob 14:23 je 4 sporočil.
Datum in čas zadnjega dogodka, ki se nanaša na spremembo navedene količine. Takrat si poslala zadnji MMS. Ker je tam *, to pomeni zadnji MMS prejšnjega meseca. Itak zdaj ne bo več *, ker so se količine nehale prenašati.

Pojdi na mobilni Planet, pod "Moj Mobitel", "Monitor". Lahko si potem daš to povezavo pod zaznamke. Če nisi v tujini (roaming), je uporaba mobilnega Planeta brezplačna (prenos podatkov se ne zaračuna niti ne odšteva od zakupljenih količin).

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Pod MONITOR žal ne vidim porabe po posameznih sektorjih (koliko imam še zakupljenih minut v Mobitelovo omrežje, druga omrežja, stacionarno omrežje,...)
Malo bolj poklikaj one povezave. Pa + pred telefonsko številko moraš klikniti za razširiti drevo
wink-1.gif

Drugače pa si lahko namestiš tudi M:Namiznik, s katerim lahko pošiljaš SMS; obenem pa ti kaže porabo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Smeh je pol zdravja
smile-1.gif

Drugače pa:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Od kdaj naprej se pa NE prenašajo več količine pri Mobitelu iz zadnjega meseca v novi mesec?????

Še ta mesec, pa konec. Del novega "prilagajanja potrebam uporabnikov"
evil.gif

Citat:
Prenos neporabljenih količin v naslednji mesec

Ponudbo paketov Povezani smo ves čas prilagajali potrebam uporabnikov - tako smo uvajali nove pakete, dodajali nove vključene količine, ki jih porabniki pogosto ne porabijo v celoti, zato se je koriščenje prenesenih neporabljenih količin precej zmanjšalo. Z mesecem avgustom se bo neporabljena količina storitev v paketih Mini, Osnovni, Opti, Super in Mega Povezani ter paketu Povezani 55 prenehala prenašati v naslednji mesec. To pomeni, da bodo uporabniki storitve (neporabljene količine storitev), ki jih niso porabili v juliju, še prenesli v avgust, neporabljene količine storitev v avgustu pa se ne bodo več prenesle v september.

http://www.mobitel.si/Info/novosti-v-ponudbi.aspx

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
aaaaaaaaa bodo videli prilagajanje uporabnikom! Od kdaj je pa prilagajanje to, da podražiš paket, pa še stran mu vzameš določene storitve??
Res ni čudno, da nas ogromno nato pristane pri SiMobilu ali Tušu
rolleyes-1.gif
grrrrrrrr

Bush: HVALA za razlago in smeh
cool-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
naboljše za spremaljanje stanja ma Tušmobil od vseh od Mobitel in samega Si.mobila...preveriš lahko prek portala Tuškabina ali enostavno prek ukaznega niza *123#
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Kot so ti že predlagali:
- moj.mobitel.si
- poraba na planetu (ki ga imaš na mobilcu)

Je oboje pregledno.
Aja - če me moj informator ni nalagal, se podražitve pri Simobilu pripravljajo za oktober
evil.gif