Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Saj ne rabim 2000minut po moje.. Zakaj se ti pa kolca po Mobitelovem omrežju ( evo, take stvari me zanimajo, kaj ti je bilo bolj všeč pri Mobitelu)?
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Konkurenca je precej cenejša od Mobitela in njihovih povezanih 2000 za 25€/mesec.
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
SP, kaj ima veze UMTS/GSM signal z dejanskim stanjem baterije , za to je privzet samo telefon...osebno sem na simobilu, bil pa dolga, dolga leta mobitelovec...vendar morm zdaj rect, da nimam nobenih problemov glede signala, UMTS je stabilen, vse deluje odlicno, ce pa ze ni UMTS, je pa GSM, kar pa je dovolj za klicenje in sms.e... samo stanje baterije pa nima nobene veze ce telefon lovi UMTS signal ali pa GSM ...je samo v navezi kaj imas vse vklopljeno na novih telefonih, in potem naredi svoje, sinhronizacija fb, gmail, itd... te stvari stanejo baterijo, ne signal ...
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
O simobilovem omrežju pa raje nebi, ker ni tako zelo vrhunsko kot nekateri tukaj pišete. In v marsikaterem pogledu je celo slabši od Tušmobilovega. Bodimo pošteni, simobil je v zadnjem času še najmanj posvečal omrežju, meni recimo zmankuje celo na LJ obvoznici. In dostikrat je celo tako da me prekinja klica tam kjer bi najmanj pričakoval. Pa tudi na Tušmobilu so težave, daleč od tega da niso, ampak ne tako zelo velike kot nekateri tukaj napihujete. So pa ravno pri TM največ naredili na tem področju in rezultati se poznajo. Imam oba operaterja in točno prepoznam razlike.
Ne, UMTS porabi več.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
da požere baterijo pri UMTS dosti hitreje kot pri GSM (čeprav bi naj bilo obratno)
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
ni govora o wifi ter bt...antena tako dela kot mora, ona ima neko konstanto...lovi signal ali pa ga ne...to preklaplanje, med umts in gsm ne trosi baterije...je eno ali drugo...da bi zaradi omrezja imel vecjo praznjene baterije, tole prvic slisim, in se nisem videl da bi sploh kdo omenil na kaksnem strokovnem forumu, da se telefon prazni zaradi prekleplanje omrezaj, prazni se dejansko zaradi samega delovanj procesov ki se non stop dogajajo v samem hw/sw...se pravi samo poganjen os.a nato kaksni dodatki...kar se tice bt ter wifi signala pa je drugo, ker mora te zadeve telefon tako loviti, kot oddajati...to je edina razlika med bt/wifi ter gsm/umts omrezjem...saj ne recem, podatki pri gsm/umts tudi potujejo proti celici, vendar je to drugace naravnano kot pri bt ter wifi...
ne UMTS 2100 porabi več. UMTS 900 pa zdrži baterija enako kot pri GSM 900. Fora je edino da ima UMTS 2100 ali GSM 1800 kratek doseg in se večkrat preklaplja med baznimi in zaradi tega bolj žre baterijo.Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne, UMTS porabi več.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
da požere baterijo pri UMTS dosti hitreje kot pri GSM (čeprav bi naj bilo obratno)
Verjetno odvisno tudi od uporabljene frekvence. (ter detajlov, kot je kvaliteta signala, uporaba....)
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
Hej!
Razmišljam da bi prešaltal z Ðabesta na Orto v nulo + opcijo 501...
Kakšne so dejansko razmere danes pri Simobilu? Pokritost, težave, tujina, drugi minusi? Hvala!