Mobitel Internet

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Vprasanje: kot poslovni uporabnik bi si zelel vzeti internet pri Mobitelu za prenosnik. Ker ga sicer ne bom rabil veliko me zanima, katere pakete lahko kot poslovni uporabnik vzamem. 29 € za 3x-5x na mesec po 1 uro surfanja se mi namrec zdi malce prevec.

Pregledal sem sicer ponudbo pri Simobilu in ta je precej jasna. Vsi paketi za vse
smile-1.gif

Kako je s tem pri Mobitelu?

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
nimam ga
smile-1.gif

ma sm gledal spletno stran in tam se zgubis ob teh pogojih itd.... nato sem poklical na kontaktno cifro in s skupnimi mocmi sva nasla pakete. se vedno mi pa ni blo jasno, koliko ga placam, ce nisem narocnik Mobitela. Tako sem pac obupal in pregledal ponudbo Simobila, ki je jasna in relativno ugodna. Edino skrbi me, ker ima simobil slabse pokritje s signalom ....

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
aja nisi od mobitela narocnik
smile-1.gif
sam hudo, da loh pol vseen vzames.... a pol nista nc zrihtala?
a to rabis za doma al v tujini? za pokritost zunej ne vem, sam doma ma pa precej slabse pokrit simobil...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Simobil ima itak veliko slabso pokritost s signalom + stalno nekaj spreminja bazne postaje in si zato velikokrat nedosegljiv ampak alo ... sicer pravijo, da imajo ultrasuperduper ustimano
smile-1.gif

Ma za1x nism se nic vzel, se pa bolj nagibam k Simobilu, ce ne zaradi drugega zato, ker ima tovrstne storitve bistveno bolj pregledno opredeljene, tako cenovno kot glede jasnosti ponudbe...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Če se veliko na poti in ne vseskozi v večjih mestih, potem je že skoraj nujno vzeti Mobitelov mobilni internet. Da ne govorimo o hitrostih prenosa. Mislim da je bil malo nazaj v Monitorju primerjalen test, ki govori sam zase.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Jaz bom vzel T2 mobilni internet (za 10€), samo še od nekoga si sposodim UMTS telefon, da preverim, če je pri meni njihov signal.

Lp,
Peter

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
OK. Kaksne so potem narocnine?!? Jaz nisem Mobitelov narocnik. Zelim imeti paket za pravne osebe (torej instant itak odpade menda?!?)
...Kako, koliko? kaksni paketi?
smile-1.gif

Glede T-2 ... o tem niti priblizno ne razmisljam, saj imajo pokritost 0 in prenos dela le na njihovem omrezju (se mi zdi, da sem tako nekje zasledil). Torej to odpade. Mobilnost 0
smile-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
T2-jevem "mobilnem" internetu težko rečemo mobilni, če se še s stanovanja ne smeš premakniti da ne zgubiš signala.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Dobra zadeva! Res hvala.
V bistvu se je pri Mobitelu zelo tezko prebirati skozi papirologijo moznosti...
frown-1.gif

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
T2-jevem "mobilnem" internetu težko rečemo mobilni, če se še s stanovanja ne smeš premakniti da ne zgubiš signala.

Saj imajo samo 4 BTSe v celi Sloveniji. Moraš imet že orenk srečo, da imaš stanovanje na pravi lokaciji.
evil.gif

Mi je pa všeč T-2jevsko navdušenje nad UMTS tehnologijo na 2100 MHz. Nad njo so navdušeni ko mala deca.
stupid-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Dokler ne boš testiral ne moreš nekaj na pamet govorit! Na okoli 1,5km zračne razdalje mi je max downloadalo malo čez 550 kB/s, če sem pa bil v hiši pa je max download padel na cca 395 kB/s! To je blo pri 1-2 črtice signala! Testirano z Novatel MC950D

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
ksz ...

Jaz sem se tudi izgubil na Mobitelovi user unfriednly spletni strani
uf-1.gif

Ok, ugotovil sem, da me unlimited internet stane 29 EUR/mesec in da ni priključne takse. Ni pa mi uspelo ugotovit če ponudba velja tudi, če nisi obstoječi naročnik in za kakšno dobo se vežeš. Nekak bi mi namreč pasala vezava za nedoločen čas, da potem lahko hitro spizdim na Simobil, če jim bo uspelo porihtat centralo.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Ni ti treba biti reden narocnik govorne telefonije.
Sam sem se z velikim veseljem locil od zelene gliste (tako pocasi namrec zadeva deluje, kjer se ni UMTS/HSDPA mreze).

Lp

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik khakuam pravi:
Citat:
Uporabnik Zenaj4 pravi:

Recimo 100MB dobiš za 4,17 € (Poslovni maksi prenos podatkov)

Torej skupaj 2,99+4,17€ / mesec
cheer.gif

Dobra cena.
sprasujem se.gif
Kaj pa nad 100MB?

Ko/če presežeš 100MB je cena nadaljnih KB 0,00014 €/KB