Mobitel cena naročnine

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Fios pravi:
Operaterji bi bili prisiljeni ponuditi pogodbe tudi za 12mesecev. Menjava operaterja bi morala biti omogočena v 24urah (in ne tko ko danes ko te nategujejo 1 teden ali pa še več).
Kje pa ti živiš? Pogodbo skleneš za nedoločen čas (in jo lahko prekineš še isti dan) oziroma je sploh ne skleneš in si predplačnik. Če misliš vezavo z ugodnostjo za 12 mesecev, ima Mobitel že od 2005 na voljo vezavo za GSM aparate za 12 mesecev, kar je efektivno 11 mesecev in en dan.

Zakonski rok za prenos številke pa je podaljšan na zahtevo Izimobila, ki nima fizičnih poslovalnic in vse ureja po pošti.

Fios

Zelenc'
19. sep 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Kje pa ti živiš? Pogodbo skleneš za nedoločen čas (in jo lahko prekineš še isti dan) oziroma je sploh ne skleneš in si predplačnik. Če misliš vezavo z ugodnostjo za 12 mesecev, ima Mobitel že od 2005 na voljo vezavo za GSM aparate za 12 mesecev, kar je efektivno 11 mesecev in en dan.

Zakonski rok za prenos številke pa je podaljšan na zahtevo Izimobila, ki nima fizičnih poslovalnic in vse ureja po pošti.

Res je da lahko vzameš GSM telefon v akciji in dobiš pogodbo za 12 mesecev. Če vzameš UMTS telefon v akciji si prisiljen vzet pogodbo na 24 mesecev. Novi zakon bo omogočil pogodbe tudi z enoletnim trajanjem.
Seveda pa lahko vzameš tudi telefon brez akcijskega popusta in zraven še naročnino, samo to ni predmet novega zakona. Koliko je to pametno naredit je pa spet čisto drugo vprapanje. Da je Mobitel že zelo drag pri nakupu mobitelov z akcijskim popustom smo že ugotovili, kaj šele da bi ga pri njih kupil po navadni prodajni ceni.

Kar se tiče pa prenos in aktivacija številke se mi pa zdi, da če bo veljalo za celo EU 1 dan mislim da bi blo pošteno, če bi to veljalo tudi za Izimobil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Imajo pa neke zastopnike al kak jim že rečejo.

Bi pa to moralo delovati avtomatsko:
- kupiš SIM v prvi trgovini/trafiki
- pri aktivaciji vneseš kodo za prenos (s staro, novo ali obema SIM) - na telefonu
- in čez pet minut že dela

Brez birokracije.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fios pravi:
Dokler bo tako koker je, bom jaz kupoval telefone v tujini, storitev sem pač prisiljen koristit pri domačem ponudniku. Še en moj pirmer: V nemčiji sem si kupil Galaxy S2 s 24mesečno naročnino. Vse skupaj sem plačal 449EUR - julija (ja, to je cena mobitela IN naročnine za 24 mesecev skupaj!). Operaterja sem takoj na začetku izplačal, pogodbo mi bo avtomatsko prekinil čez dve leti. Do takrat bom lahko še koristil 100min pogovorov in 500MB prenosa na mesec . Telefon je brez kakršnekoli programske opreme od operaterja (kot recimo mobitelov integral itd.) in odklenjen za vse SIM kartice. Če grem danes pogledat koliko pride S2 pri mobitelu: 469EUR + 24 mesecev naročnine.

Link? Slike? Video?

Tole je skoraj nemogoče. S2 Samsung ceni na cca. 600 EUR. Ti si ga bojda dobil 449 EUR in za to povrhu dobil še 2400 minut in 12000 MB. Si bil na Karitasu?
evil.gif

Fios

Zelenc'
19. sep 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

Link? Slike? Video?

Tole je skoraj nemogoče. S2 Samsung ceni na cca. 600 EUR. Ti si ga bojda dobil 449 EUR in za to povrhu dobil še 2400 minut in 12000 MB. Si bil na Karitasu?
evil.gif

Tudi jaz bi si želel take cene, kot jih imajo v tujini, pri nas. Če kdo ne verjame po kolk se S2 deli v tujini še ena aktualna ponudba:

LINK: http://www.handy-deutschland.d...rnet+Handy+Flat

Prvi ki so ga naročili v petek so ga dobili za 268EUR. Danes je najcenejša kombinacija 306EUR. Pa še enkrat, da se slučajno ne pozabi: Na mobitelu 469EUR+naročnina
wink-1.gif

Fios

Zelenc'
19. sep 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Si pa spregledal tole:

Samsung I9100 Galaxy S2 ohne Vertrag nur 479 €

Ali po naše

Samsung I9100 Galaxy S2 brez vezave samo 479 €

Pa še je vseeno ceneje vse skupaj kot pa da kupiš pri Mobitelu.

Mogoče sem se narobe izrazil. V nemčiji stane 6EUR+300EUR naročnine v naslednjih 2 letih. Vseskupaj 306EUR. Telefon ni zaklenjen in nima brandinga. Kdor raje plača naenkrat 479EUR naj plača
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri katerem operaterju? Ker kolikor vem imajo Nemci se prikljucno takso in nek znesek za prekinitev NR ... Poleg tega moras imeti se nemski naslov, ker brez tega ne dobis niti predplacniske kartice...

Fios

Zelenc'
19. sep 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri katerem operaterju?
BASE

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ker kolikor vem imajo Nemci se prikljucno takso
NE

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ker kolikor vem imajo Nemci nek znesek za prekinitev NR
NE

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Poleg tega moras imeti se nemski naslov, ker brez tega ne dobis niti predplacniske kartice...
SEVEDA. Dejansko rabiš samo poštni nabiralnik
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kako pa prides do te stevilke na tisti strani, na katero si dal povezavo ? Meni nemscina ne gre najbolje, kakor jaz tisto razumem, je najceneje 340 EUR za telefon + 5 evrov na mesec (skupaj torej 340 + 120 = 460 EUR).

Fios

Zelenc'
19. sep 2011
11
0
1
Kako prideš na 306EUR: Na levi strani poklikaš 10EUR naročnine, na desni pa poklikaš opcije, tako da prideš na 6EUR. Opcije na desni lahko prekineš takoj po enem mesecu
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, Nemci imajo torej take anekse, kjer ga lahko sklenes pod dolocenimi pogoji in takoj cez en mesec prekines, brez da bi moral placati pogodbeno kazen tako kot pri nas ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kot berem tukaj >> http://goo.gl/fdKtc ... ni dovolj samo nabiralnik... Moras imeti papirje, da zivis v nemciji, ce nimas nemskega potnega lista ali dokumentov ... Tudi telefon ti posljejo na ta naslov ... Pa zaenkrat ga se noben od teh prvih, ki so narocili v petek, ni dobil..

Eden je sicer prilepil slikco in se pohvalil, da ga je ravnokar prejel, pa so ga zelo hitro razkrinkali, da je slika pobrana iz enega bloga od nekoga, ki ga je ze pred meseci dobil na test
grims-1.gif

Fios

Zelenc'
19. sep 2011
11
0
1
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kot berem tukaj >> http://goo.gl/fdKtc ... ni dovolj samo nabiralnik... Moras imeti papirje, da zivis v nemciji, ce nimas nemskega potnega lista ali dokumentov ... Tudi telefon ti posljejo na ta naslov ... Pa zaenkrat ga se noben od teh prvih, ki so narocili v petek, ni dobil..

Eden je sicer prilepil slikco in se pohvalil, da ga je ravnokar prejel, pa so ga zelo hitro razkrinkali, da je slika pobrana iz enega bloga od nekoga, ki ga je ze pred meseci dobil na test
grims-1.gif

Važno da imaš nekje naslov na katerega ti lahko pride telefon, pogodba in sim-kartica. Vse drugo se da uštimat. Sicer pa je res malo čudno da do včerej še nihče ni dobil telefona...not. Akcija se je začela v petek okoli 17ih. Pogodbe gredo prvo na BASE, ta jih potrdi (ali pa ne) in pošlje vse na tvoj naslov. Posrednik je pa vesel ker dobi provizijo zato, ker je zrihtal operaterju novo stranko. Na začetku bo provizija verjetno velika, po treh mesecih jo bo moral pa vračat, ker sem prepričan, da bo 99% ukinjalo opcije pred pretekom 3.mesecev.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Torej smo prisli do tega, ni dovolj le nabiralnik... Kot sem rekel, potrebujes naslov.. in potrebujes tudi bancni racun v Nemciji, da ti lahko trgajo mesecne obveznosti ...

Zadeva ni tako transparentna za tiste, ki ne zivijo v Nemciji... pa tudi akcija ne bo trajala dolgo (menda do 30.9.2011) ...

Komur pa uspe, pa bo dobil mobilnik po dobri ceni
smile-1.gif
... Ti si ze narocil svojega?