Mobilne hiške na hrvaški obali

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Živjo,

Prosim za pomoč - kje na hrvaški obali so mobilne hiške blizu obale in postavljene v senci? Poznam kar nekaj kampov, kjer so hiške na novo in so brez (visokih) dreves v bližini, kar se mi zdi nesprejemljivo.

Hvala vnaprej. Lp.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Kovačine na Cresu.
Ampak moraš vzet prvo vrsto (+10%) sicer je loterija, kaj dobiš. Lahko v drugi vrsti ali pa na vrhu hriba.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Marsikje, vendar redko, da so čisto vse v senci in ker običajno ne moreš izbirati točne številke hiše, niti vrste, boš težko 100% dobila pravo.
Realno pa ni nek problem, tudi, če je hiša na soncu. Izolacija je dobra (če so hiše novejše, recimo Adria Xline), pred njimi je terasa s streho in ko zvečer odpreš okna v hiši in potegne čez, se zelo hitro ohladijo. Tudi klime so postavljene v skupni prostor in lahko posredno hladiš celo hišo, piha ti pa ne.
Mi klime ponoči še nismo rabili do sedaj, čez dan pa le 2x in še to zato, ker je otrok šel spat, drugače smo itak v senci na terasi.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Drugače ima veliko sence Kozarica v Pakoštanah (ni pa vse) in recimo Njivice na Krku.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kamp Soline, Biograd na Moru.

Ni pa to poceni špas oziroma se najbolj splača če so več kot štirje.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
ima kdo predlog za kakšen kamp z mobilnimi hišicami, ki je povezan s kakšnim mestom...recimo kot kovačine na cresu.
da greš zvečer na sprehod ob obali do mesta.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Kako pa je v kampu straško, mirno ali je pijančevanje vsak dan pa tuc tuc iz zræ?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
V Strašku zna še kaka mularija kampirat. Jaz sem na tej lokaciji 44°29'49.8"N 14°54'00.9"E (Gugle Maps) še slišal tuc tuc. Mogoče je takrat res pihal veter v to smer, a slišati se je dalo. Sicer pa v nobenih večjih kempih ni nekega pretiranega miru. Manjši pa ponavadi nimajo mobilnih hišic. Kaj pa Šimuni, če smo že na tem mesečevem otoku?

Dajte mi pa razložit kaka je fora teh mobilnih hišic? Po navadi so dražje od apartmajev. Pa če malo pogledaš imaš veliko apartmajev z teraso, žarom itd..

Nazadnje urejeno:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
osebno grem z malimi otroci rajš v kamp(šotor ali hišico) kot apartma.
otroci se lahko igrajo v kampu..imajo družbo...igrala...pa ponavadi so hišice bolj kot ne ob plaži.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Dobra mobilna hiša ima 36m2 in zraven še toliko veliko pokrito teraso (ali vsaj pol tega), večina dobrih je tudi blizu morja, so v kampih, kjer se kaj dogaja, so običajno tudi dobre plaže, bližina mest itd. Žar zunaj, kuhinja notri, dve dodatni sobi + nekaj dvorišča. Klima, ki je v glavnem prostoru in posredno hladiš celo hišo namesto da ti nabija v glavo v spalnici (ena glavnih katastrof v mnogih apartmajih), komarniki na vseh oknih..ne vem, meni se zdi, da je za eno družino udobje vrhunsko.

Res pa je tudi, da kljub temu, da sem uporabnik mobilnih hišk, se mi zdijo odločno predrage, sploh v glavni sezoni so kot suho zlato. Samo je več kot očitno povpraševanje izjemno glede na število njih povsod.

Apartma ti da lahko isto kot hiške, seveda, vendar moraš imeti srečo oz. poznati kaj/kje vzeti, da dobiš nekaj dobri hiški podobnega in na dobri lokaciji. In tudi tak apartma ni poceni.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Mali Lošinj, kamp Čikat, hišice od Gebetsroitherja.
Senca sicer je, plaža je pa čisti kamnolom.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Maš prav. Pri hiškah lahko manj fališ, kot to lahko pri apartmaju. Mene moti le gužva v kempih (čisto subjektiven razlog, da nebo pomote). No v bistvu je to tisti razlog zakaj pred leti nisem kupil prikolice, pa sem bil tik pred tem.
Sicer pa so postale hiške zelo moderne. Ponekod so postala prava mala mesteca iz njih. Je pa res da velikokrat ni nobene naravne sence.

Nazadnje urejeno:

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Mene v kampih zaenkrat gužva niti ni motila, ker je ni bilo, ampak res pa je, da hodimo konec junija, prva polovica julija in se hujša gužva začne kasneje. Verjetno bom jamral čez 2 leti, ko bomo zaradi otrok hodili bolj v sezoni
smile-1.gif

Senca je včasih res problem, sploh pri novih naseljih, saj morajo za postavitev hiš odstraniti veliko dreves in preden nova zasajena zrastejo, traja.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Tega ni nikjer omenil.

Avtorica posta:
Drugače pa ti jih je že nekaj povedalo za destinacije, ki jih iščeš. Kozarico poznam dobro in je super. Zraven imaš naselje s slamnatami hiškami in polnim penzionom.

Vse v senci.

Včasih smo tudi sami iskali takšne destinacije in se opirali na:

http://www.adrialin.si/hrvaska_mobilna-hisica-a8.html

ter potem glede možnosti sence:

https://www.google.com/earth/

saj nihče poznan ni imel uporabne informacije razen za Istro.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Se v mobilnih hišicah potrebuje kaj posebnega, kar je dobro imeti? V mislih imam Kovačine na Cresu. Imam vso kampersko opremo...

@Sumica?