Mobile XT - Adria route+Evropa 2008

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
V mapsursu lahk zberes kolikor kart hočeš,vse selektiras in posles na napravo in dobis en img file,in pol v XT izberas ka rabis ,vsaj pri meni tko dela!

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/209908/an/0/page/0#209908
grims-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hmm... kje pa to izbereš v XTju? Ker jaz sem naredil tako, da sem v mapsource naložil Navigator NT9 mapo in adrio 2.0. Označil prvo, se prestavil na adrio, označil še to in dal send to device... mlel je debelo uro, naredil je novi img, tudi povečal se je, kar pomeni da je združil obe, ampak na napravi vidim samo Navigatorja, to vidim po tem, ker je Slo bolj švoh pokrita, očitno le ni dal obe skupaj
frown-1.gif
Kje bi bila fora, mi res ni jasno...

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
orodja~uredi moji podatki~kompleti zemljevidov~(desno spodi )mapsource in jih vidis kaj mas naloženo in izbiras

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
P.rk. mizerija. Zdaj sem še enkrat preveril in res dela. Mapsource uporabljam že vsaj 2 leti in pol in vse živo sem že počel na njem, pa nisem vedel, da se da izbrati več map (ali dele več map) naenkrat. Do sedaj sem na različne enote (dlančnik, telefon, Nüvi) kopiral samo posamezne mape ali kose map.

Hvala vsem.

Sizif

Pripravnik
27. jan 2008
40
0
6
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
Eh to je bila hitrost listanja menujev in nezbranost pri uporabi
wink-1.gif

To bo to. Še enkrat sem prelistal nekaj postov z množico sporočil na to temo in ugotovil, da sem res odkril toplo vodo. Kot da bi priletel naravnost z Marsa. Človek včasih prebere jasno informacijo, ki bi lahko rešila njegov problem, pa jo podzavestno ignorira, ker je rešitev preveč enostavna.
stupid-1.gif

rupa

Pripravnik
28. feb 2008
137
1
18
zanima me a če želim naložiti poleg AR še CN Europe 2008, a morem v datoteko GMAPSUPP.unl pripisat še kodo CN. čeprav je že odklenjen v Mapsourcu

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Večina uporabnikov tega zgleda ne ve, zato se vprašanja nonstop ponavljajo in sicer:

Če imate napravo Garmin, ter karte pridobljene na črnem trgu in jih v Mapsourcu odklenete z IDjem vaše naprave, potem ni potrebno ustvarjat .unl datotek, ampak izbrane karte iz Mapsourca samo prenesete na napravo.

ozbe71

Zelenc'
10. mar 2008
16
0
1
sežana
prosim če mi kdo pomaga kako bi prenesel z mapsourca ADRIA TOPO in EU 2008 NT vsak zemljevid posebej ker enega ni problem če pa želim oba imet gor mi prejšnega izbriše ko želi dat novega

I

Izbrisan uporabnik #488

1. Preberi navodila, ki jih je spisal moderator.
2. Preberi navodila za mapsource.
3. Uporabi iskanje na forumu.

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
NE VEM SICER ČE NI MALO MIMO:
Vidim, da nekaj ljudi ne zna iskat fo forumu. Spodaj nekaj nasvetov:
1. Če karta ni vidna: Po defaultu (ko prvič zaženeš) je default lokacija neki v Angliji. Rešitev na garminu se nahaja zastojn base karta z glavnimi cestami Europe in Sveta.
2. AR in TOPO ne bosta delala skupaj, ker bo ena izmed kart prevzela glavno vlogo, možno je tudi pri SČG in AR, ki vključuje tudi glavne ceste Srbije. Ker se karti prekrivata ne bo želen rezultat (preverjeno AR in BlueChart, Italija je vredu, Hrvaška pa ima na morju vpisane Trajekte, AR ima torej del pomorske karte -otoke, BlueChart dela samo do neke mere - ne kaže na primer globine). Sam sem TOPO 2.01 dal posebej in mu spremenil ime iz gmapsup2.img v xmapsup2.img, da mi ga ne bere - KO GA RABIM PA SPREMENIM X V G.
3.Karte se med seboj ne smejo pokrivati – Naprimer Evropa NT 2008 ima tudi Slovenijo in Hrvaško – zato je najbolje v Mapsorcu, ko označujete spustiti del, ki pokriva Slovenijo in Hrvaško, ki ti jo itak pokriva AR.
4. GARMIN PREPOZNA NASLEDNJA TRI IMENA MAP:
- gmapbmap.img (osnovna mapa - Major roads) Ne rabi UNL,
- gmapsupp.img (bilo katera karta AR, Topo ...) - običajno Rabi UNL*
- gmapprom.img (bilo katera karta..) rabi UNL kodo
- gmapsup2.img (bilo katera karta ...) - običajno Rabi UNL*

4. Če imate karto Grčije pod imenom Grčija, Greece, Hellas ne boste našli nič. Probajte Ellas

ozbe71

Zelenc'
10. mar 2008
16
0
1
sežana
jaz sem naložu AR IN TOPO pa ni delovalo pravilno verjetno so se prekrivale najbolj sigurno je da imaš naloženo eno karto in ko rabiš naložiš spet novo

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Jaz imam nalozene ar in topo in cn vse v enem filu in mi dela vse tko ko mora,vklučeno mam pa tisto mapo ki jo rabim
wink-1.gif