Mnenje o gumah

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
BTW..., verjetno veš, da z izbiro, ki si jo predlagal ne fališ? Če je pa to vzbujanje pozornosti pa sam presodi.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zakaj se vtikas tja,kjer nimaš očitno pojma?
Nabijas poste? Isces pozornost?

Odpri salomonca,zagotovo bos našel kakšno zase...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz svetujem tole, sicer imam manjšo dimenzijo, spredaj 235/40/18 ter zadaj 245/40/18 in se obnesejo odlično, boljše od Michelina Pilot Sporta.

Gumedirekt

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
sportcontact3 odlicna guma, samo jo tudi pobira. Vzemi novo sc5, naj bi bila se boljsa, pa tudi 3 gre pocasi ven iz proizvodnje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Vsekakor z nobeno ne boš falil. Kvečjemu boš lahko razočaran, če prej ne, v dežju. Ma Eagle je povsod dobra. Da bi se rabile manj, težko rečem. 050A se je rabila v 3pm, na avtu težkem slabih 1,5t. Vožnja lepa, je pa res, da je en kup ovinkov
crazy1.gif
Mera 205/55/16.

Omenili so tudi SC. Jaz bi še po tem pogledal. Mel sicer Premium Contact 2, ma jo je za zadaj, hitro pobralo. Sicer pa zadovoljen. Ker pa vidim, da si z 050A naredil čist preveč km
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ti mas cist premejhne dimenzije, to se vse zvija
smile-1.gif

050 RFT je res guma k lahko rečem TOP,samo vsak let je dražja in se sprasujem ce so druge bistveno slabse ali ne?
Res je da imam veliko AC vozenj tko da verjetno zato dosti km naredim.

No zgleda da bomo na koncu žrebali na eno izmed omenjenih treh,pa da vidmo, več kot da jih po 2-3 mescih prodam tut ne bo
grin1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Da si sposodim temo. Kaj vzeti za C4 Picasso če sem s tovarniško vgrajenimi 17" Michelinkami nardil cca 35 kkm o. jih vozil 3 sezone?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
pred nekaj dnevi sem bral neko revijo, kjer so delal teste gum. Mislim da so naredili kakšnih 7-8 raznih testov na cca 15 proizvajalcih. In pošteno debelo sem pogledal, ko se je pri vseh testih od 1-3mesta pojavila znamka gum, ki nikol nisem slišal za njo. Un tud zdaj se ne morem spoment imena. Je pa v stilu poševnookih. Druga zanimivost je, da so se gume ki se najbolje prodajajo pri nas zvrstile gladko na zadnje mesto. Brigestone mislim da je bil še najboljši nekje okol 6 mesta.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sej jaz tudi pošteno pogledam, ko vidim ocene na netu. Pa so za določene gume kar nizke v določenih pogojih. Pa kako so jim lahko dali tako nizke ocene, če pa drži, da ni res. Potem dejansko tista gumo, katera je ocenjena boljše,drži v dežju enako kot po suhem. Vem, je treba upoštevat, da ni bila vedno ista temperatura, ali je bilo le mokro, pomočilo, je bila cesta sprana, bla bla bla. Jaz se nisem na enem odseku peljal samo 5x mimo, ampak 100x. Tak da, tisti testi so za eno okvirno oceno. Ne pa realno stanje. Ker tale gumarski lobi, je tudi eno poigravanje z zami, kupci.
wink-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
pred nekaj dnevi sem bral neko revijo, kjer so delal teste gum. Mislim da so naredili kakšnih 7-8 raznih testov na cca 15 proizvajalcih. In pošteno debelo sem pogledal, ko se je pri vseh testih od 1-3mesta pojavila znamka gum, ki nikol nisem slišal za njo. Un tud zdaj se ne morem spoment imena. Je pa v stilu poševnookih. Druga zanimivost je, da so se gume ki se najbolje prodajajo pri nas zvrstile gladko na zadnje mesto. Brigestone mislim da je bil še najboljši nekje okol 6 mesta.

Katera dimenzija? Na kakšnem avtu? Nad 17 col je vedno Bridgestone, Pirelli, GY, Michelin pa kakšen Hankook Ventus zaide vmes. Isti k zadnjih 10 let.