Mnenja - izkušnje o Nokia C5

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Zelo dobra izdelava, slike več kot dobre, hitro tipkanje, vzdržljiva baterija.............. se splača za to ceno
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

Sem ga kupil za svojo mamo in je z njim zadovoljna.
smile-1.gif

Moram ji še neko navigacijo gor nametat pa bo še boljše, čeprav ima majhen display
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz

Sem ga kupil za svojo mamo in je z njim zadovoljna.
smile-1.gif

Moram ji še neko navigacijo gor nametat pa bo še boljše, čeprav ima majhen display
smile-1.gif

Naloži Ovi maps.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kupil ga je stric. Telefon je kompakten, tanek in dobro izdelan. Tipke ima za moje pojme malo prevelike (sej ni to telefon za penzionarje) in če bi jih zmanjšali, bi lahko naredili večji ekran pri isti velikosti telefona. Baterija zdrži 5,6 dni njemu brez problema. Gor sem mu naložil tudi garmin xt, ki dela čisto solidno. Tudi priložena kartica 2gb je dovolj velika. Za garmin lahko rečem še, da se mi zdi, da riše karte hitreje kot na moji prejšnji nokii n5800.

V glavnem za nezahtevne uporabnike, ki bi pa gps občasno uporabili super telefon, ki deluje hitro, in zaenkrat še stric ni naletel na kakšne buge v softwaru.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Me kar veselijo zaenkrat pozitivne izkušnje z tem telefonom, saj si moram nekaj omislit in se mi zdi to tisto kar bi blo sedaj nek optimum (nisem ravno mobi frik in precej nezahteven uporabnik). Uporabljal ga bom v glavnem za klicanje + sms, budilko, ostalo pa občasno, vključno z navigacijo.

Glede na to, da ga bom jemal preko službe, se mi to zdi kar v redu varijanta (upam da upravičeno).

Zanima pa me še, ali je Garmin navigacija boljša od Ovija, mišljeno, da dela na telefonu, ali delajo tudi ne NT zemljevidi ....

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Za garmin lahko rečem še, da se mi zdi, da riše karte hitreje kot na moji prejšnji nokii n5800.

Vzrok je nabrž v tem, ker ima C5 600 MHz procesor, dočim 5800 in C6 imata 434 MHz, pa še prvi ima resolucijo 240x320, druga dva pa 360x640.

Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
A ni boljš, C6 če že firma časti
grims-1.gif

Zaradi manjšega in navadnega zaslona je najbrž avtonomija baterije pri C5 (1050 mAh) občutno daljša napram omenjenima modeloma (z 1320 in 1200 mAh ter TS). Vprašanje je sedaj kaj človek sploh rabi.

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Pa je res s temi procesorji
shocked-1.gif

Zakaj tak jajček z manjšim displayem rabi boljši procesor pa ne vem
confused-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pa je res s temi procesorji
shocked-1.gif

Zakaj tak jajček z manjšim displayem rabi boljši procesor pa ne vem
confused-1.gif

"Jajček" ima istega kot e72, zakaj, pa samo Nokia ve.
bonk.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zakaj ne C6?

Ker ga ni v mobitelovi ponudbi ki so jo poslali na firmo in ker preprosto več ne rabim. Kot sem že napisal, potrebujem po večini klice, sms in budilko, nujen je BT za uporabo v avtu, dobrodošel pa zna biti GPS, ostalo pa če je je, če ne me pa tudi ne žuli. Bolj pomembna mi je avtonomija baterije, kar pa je po mnenju nekaterih dobra.

Drug vidik pa je, da če se preveč zmišljuješ in želiš posegat po dražjih telefonih, dobiš na koncu Nokio 2690 za 29 evrov, saj druzga k klicev ne rabiš za firmo. Tako da je potrebno potegnit mejo med razumnim in potrebnim, če želiš sploh kaj iztržit.

Bomo videli ko pride, bom sigurno imel še kakšno vprašanje potem
evil.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Garmin oziroma Adria Route ima pač popolnejše karte za Slovenijo, na Balkanu pa je nenadomestljiv.

Ko sem uporabljal navigacijo sem bil bolj zadovoljen z Nokia oz. Ovi zemljevidi predvsem zaradi boljše natančnosti. Garmin me je parkrat za.....
smile-1.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
Zelo dobra izdelava, slike več kot dobre, hitro tipkanje, vzdržljiva baterija.............. se splača za to ceno
smile-1.gif

slike so slabe, dosti šuma, katastrofa je pa povrhu, da se še autofocusa nima. Groza, za model 2010. Izdelava je povprečna. Sem ga imel v roki. Bterija je pa čisto odvisno kaj uporabljaš in koliko - povprečno zdržljiva.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik laksikon pravi:
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
smile-1.gif

slike so slabe, dosti šuma, katastrofa je pa povrhu, da se še autofocusa nima. Groza, za model 2010. Izdelava je povprečna. Sem ga imel v roki. Bterija je pa čisto odvisno kaj uporabljaš in koliko - povprečno zdržljiva.

Telefon za 160€ dela solidne slike, če pa hočeš boljše pa daš 500€
priden.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
No pa strnimo mnenje po enem tednu uporabe.

Telefon je nekako tisto, kar sem pričakoval. Baterija drži v redu, par dni, kljub igračkanju, uporabi GPS ipd, peč sedaj ko je treba vse sprobet. V primerjavi z prejšnjim telefonom E50 je majka, saj tam več kot dva dni ni že od novega držala.

Telefon je preprost za uporabo, še največji plus v primerjavi z prejšnjim pa je povezovanje BT z original inštalacijo v avtu, kjer zopet lahko brskam po imeniku in kličem preko komand na volanu, številke iz imenika pa se mi prikažejo na displeju, kar se mi pri prejšnjem telefonu niso. Prav tako je povezovanje preko BT boljše, hitrejše, telefon pa se zaenkrat zaradi povezovanja še ni sesul, kar se prešnji je in to pogosto.

Da ne bom samo hvalil, me trenutno malo moti, da se ob bleščečem vremenu slabo vidi na displej, tukaj se moram še malo poigrat pa bo verjetno kaj boljše in pa barva telefona, ki je bela (jah če gre ženska po telefon pa ji je vseeno kaj prinese
smile-1.gif
), rajši pa bi sivo. No ja se bom že navadil.

Zaenkrat sem zadovoljen.

Zanima pa me še sledeče. Zasledil sem, da je možno flesh uporabiti kot svetilko, pa nekako tega ne najdem kje sem to zasledil. Če ima kdo kakšen link, bi bil hvaležen, če ga nalima sem.

Če je kdo neodločen pri izbiri, in ga zanima še kaj o aparatu pa mu sedaj že lahko dam info iz prve roke.

tuptup

Zelenc'
31. okt 2010
1
0
1
Sem nov uporabnik C5 in moram reči da je kar ok. Mogoče bi lahko imel še WiFi, večji ekran, ampak dobr ...

Imam težave z namestitvijo Garmina na C5. Poskusil sem z navodili za N95, pa mi ne uspeva v celoti. Lahko kdo pomaga z linkom ali pd? javascript:void(0)

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
pozdravljeni. Srečal sem se z zanimivim problemčkom. Do sedaj so vsi mobilci, ki sem jih imel priložnost uporabljati (sploh Nokiini), imeli, če si pritisnil na gumb za klicanje, prikazali zadnje klicane številke oz. dnevnik. Pri C5 se ne zgodi nič... Je to feature telefona ali se da kje nastaviti. Po sprehajanju po nastavitvah nisem uspel tega najti...