MMS težave

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Na tel.lumia 925 imam problem z mms sporočili!
Vsak poiskus pošiljanja mms-a je neuspešen(sporočila ni možno poslati)
Pri sprejemu dobim obvestilo''Prenesi predstavnostno vsebino''vendar ne morem prenesti vsebine
sprasujem se.gif

Nastavitve za mms so pravilne,prenos podatkov vklopljen,spreminjal nisem
ničesar(mobitel).
To se mi dogaja po zadnjih posodobitvah za nokio 925.
Kdo ve kje je problem?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Tudi na Lumii 520 imam enake probleme. MMS sploh ne morem poslatii.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Lumia925 zadnji update, telemach, deluje ok.

Bo težava pri mobiteletu?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vklopi prenos mobilnih podatkov in ti bo delalo pošiljanje MMS in prav tako sprejemanje, če boš imel mobilne podatke izklopljene MMS ne bo šel skozi.

Vsaj tako je na Lumia 535

p.s.
če se ne motim sem moral spreminjat še v APN nekaj, mislim, da je nekje manjkalo 8080 ali nekaj podobnega.

Preverita nastavitve za internet in mms za vajinega operaterja, če je v vajinem APN vse nastavljeno kot mora biti.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Vse nastavitve so ok,preverjeno.Na voljo je še 3gb podatkov,nobenih omejitev v nastavitvah
sprasujem se.gif

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Težava rešena
cheer.gif

Potrebno je ročno ustvariti novo,čeprav isto kot prej,dostopno točko!
Nastavitve-dostopna točka-klikni znak + da ustvariš novo dostopno točko-zrolaš do MMS APN-vneseš podatke svojega operaterja
Za mobitel:
Ime dostopovne točke za MMS: internet
Uporabniško ime: mobitel
Geslo: internet
Naslov proxyja: 213.229.249.40
Vrata proxyja: 8080
Naslov MMSC: http://mms.mobitel.si/servlets/mms
Vrsta omrežja: IPv4
Vrsta preverjanja pristnosti: PAP
Potrdiš z kljukico in to je to.

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Jaz sem na T-2 in sem imel pri Noki 620 enake težave. Moral sem ustvariti novo dostopno točko. Ko so prišli kakšni updejti, mi spet ni delovalo, zato sem moral postopek ponoviti. Sedaj imam 2 dostopni točki. Ko pride updejt, aktiviram drugo dostopno točko in potem še na enkrat dostopno točko, ki jo uporabljam.

Še vedno pa ne morem pogledati MMS, če sem na Wifi. To me ni pretirano motiloj, vendar me moti sedaj, ko sem v tujini. Če ima kdo kako idejo kaj bi bilo, se zahvaljujem. Ali je pač le neugodna kombinacija znamke telefona in operaterja
smile-1.gif

hvala

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
MMS ni mogoče odpreti preko WIFIja ne glede na znamko telefona, OS,... Pač ne gre.
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Tudi sam sem na T-2 in mi ne dela. Sem zadnjič rekel ženski na T-2, da mi ne dela MMS in da imajo izgleda kilav internet pa je bila kar užaljena

Ali so na T-2 enake nastavitve kot pri mobitelu in vpišem enako kot je zgoraj napisano?

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Super hvala lepa. Trenutno sem v tujini in ko pridem domov bom poizkusil urediti

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
V bistvu je bilo pri meni tako, da so se za T-2 nastavitve avtomatsko same nastavile. Novo dostopno točko sem kasneje le ustvaril, brez da bi vpisoval kakšne nastavitve. Ugotovil, sem, da je pomembno le, da aktiviram novo dostopno točko, potem pa spet staro in dela.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem danes gledal pri sosedi nastavitve in ugotovil, da je privzeto bilo za internet 91.185.221.085 in ni delal ne internet in ne MMS, ko sem spremenil v 91.185.221.85 je začel delat internet in tudi MMS.

Čudi me samo, da moraš imeti vklopljen internet, če hočeš dobit MMS, pri androidu se ti recimo samodejno vklopi in izklopi internet, ko prejemaš MMS, na lumia 535 pa ni variante, da to naredi.

Našel sem tudi nastavitev za ročni vnos APN za MMS pod nastavitve sim ampak ni efekta, če ni vklopljen internet.

Ima kdo lumio 535 in je na tušmobilu in mu sprejemanje MMS dela brez, da bi vklopil prenos podatkov?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
To je odvisno od tega kako ima narejeno telefon, ampak na večini ne deluje brez vklopljenih podatkov (tudi na večini androidov ne).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Hvala za info.

Meni je na vseh android telefonih, ki sem jih imel do sedaj samodejno preneslo MMS brez vklopljenih mobilnih podatkov.
Vedno jih samodejno vklopi, ko prenaša MMS in ko prenese jih samodejno izklopi.

Očitno ima Lumia drugače narejeno, sem ji pustil vklopljene mobilne podatke, da lahko normalno sprejema MMS.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na lumiji dobiš sms da vklopiš podatke ce hoces mms videti