Mlinček za sol in poper

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Džizus
smile-1.gif

Pa kaj nože uporabljate za šnicle ali za filiranje 80 letnih sosed preden jih vržete v peč?
Kupiš nekaj za par deset EUR in vsakih par let zamenjaš pa je. Vmes pa občasno nabrusiš.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sej klio te tud lohk pelje kamr češ, čudno zakaj dajajo pol eni 100k€ za avte.
wink-1.gif
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
OK. kakšne nože uporabljajo profesionalni kuharji v hudo obleganih restavracijah višjega ranga?
Dajmo konkretno, prosim. Verjetno je kakšen kuhar tu na forumu ali kdo, ki lahko konkretno preveri.
Res me zanima, s kakšnim čudom božjim rezljajo naši vrli profi kuharji.
Jaz sem pred leti imel čas skakati po eni precej profi kuhinji in opazovati njihove pripomočke. Glede nožev ni bilo videti kaj posebnega. Klasični noži, so pa res bili vsake toliko nabrušeni, mislim da so jih peljali k nekemu obrtniku, ki jih je fino nabrusil.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri nožu je poglavitno da ti sede... izbira se pa vse z HRC 60 in več.

Če bi mi bil kuhanje lajf, bi pa ja mel spedenano orodje, sicer pa to tudi niso nevemkaki dnarji.

http://www.pripoku.com/?m=11&c=26

Tuki zgleda uporabljajo Kasumi in jih clo prodajajo, sicer se pa dobi te nože v tujini konkretno ceneje, tko da ne obubožaš.
 

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
sorry ker "zbujam" umrlo temo....

rabim mlinček za sušen chilli
cool-1.gif

prek ebaya sem naročil sušen Naga Bhut Jolokia
shocked-1.gif

sem kupil plastičnega in kovinskega(oboje no name) pa se noži niso ravno obnesli....kot da sploh ne režejo...
bonk.gif

kaj sploh iskat? so za chilli spljoh drugi mlinčki? jest sem upoabil takega ki je za poper
redface-1.gif
.....

kaj mi svetuje alter ?
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Noz in dilo, ki je namenjena samo za take stavri (cebula, cesen, drobnjak, por, chili itd.), da ne smrdi potem vse po vrsti na cesen oziroma je pekoce, pa ne bi smelo biti.
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Ma za te stvari je za moje pojme itak najboljš možnar...lepo stolčeš noter in je to to...sploh čili pride pol ven "ala tucana paprika" v prahu je vse skup bolj mim...Moje mnenje!!
 

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
Peugeota imajo v Lesnini. Jaz sem namesto tega kupil slo proizvod STATUS in mi še vedno dobro služi. Mehanizem za mletje je pa iz keramike, če se ne motim.

Jaz imam tudi od statusa. Slovenska zadeva. Super melje, možno nastavit debelino. Majo tudi na spletu trgovino (mislim da www.status.si)
 

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Jaz imam tudi od statusa. Slovenska zadeva. Super melje, možno nastavit debelino.
ga uporabljaš za mletje sušenih feferonov?....men se je zdelo, da mi tale dva sploh nista mlela zadeve, je čili samo letel skozi odprtino....
frown-1.gif


glede na videno je tale status huda zadeva, pa še zelo poceni je glede na Peugeta...
smile-1.gif
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pa Siemensov tudi ... delajo jih pa eni Turki, razlika je edinole v barvi gumba za vklop. En je moder, en je turkizen, en je oranzen ... odvisno od znamke.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz imam za poper enega iz pleksija (mislim da - ali pa kaksna podobna prozorna zadeva, mogoce polikarbonat ?), mislim da je iz Merkurja, noz je kovinski, zaenkrat dela odlicno (ze nekaj let).

Prej sem imel tiste "za enkratno uporabo", ki pridejo skupaj s poprom, en mi je bil sploh vsec in sem ga dlje casa uporabljal, ampak tisto nekaj casa dela, potem se pa kaksno zrno zatakne spodaj ali kaj podobnega in je sranje.
 

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Ne. Rabim ga samo za poper. Sem pa videl pri kolegu, da je z takim mlel neko začimbo, ki pa ni kot poper ampak nekaj podobnega rožmarinu ali origanu.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:

Prej sem imel tiste "za enkratno uporabo", ki pridejo skupaj s poprom, en mi je bil sploh vsec in sem ga dlje casa uporabljal, ampak tisto nekaj casa dela, potem se pa kaksno zrno zatakne spodaj ali kaj podobnega in je sranje.

A se da te za enkratno odpret pa nafilat kajti nisem videl da se da odpret?
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nekatere se definitivno da. Jaz sem imel dva razlicna (oba se je dalo napolniti), ampak od tega je bil en dober, drugi pa zelo zmahan po tovrstni "operaciji" (pa ze prej ni bil nevemkaj). Slednji je bil tudi razlog za nakup namenskega mlincka.

Tisti ta dober je imel mislim da zelen ali zeleno-bel pokrov/mlin, domnevam, da je bil iz Spara v Avstriji. Tisti drugi je bil rumen in je bil najverjetneje iz Mercatorja pri nas. Za prvega res nisem 100% preprican glede barve, tega je ze nekaj let, zdaj opravi ves posel omenjeni prozorni (pleksi ali nekaj takega) mlincek.