Mladi in negotove zaposlitve

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem pri svojih 30 let prvič dobil pogodbo za nedoločen čas. Povprečna neto plača. Je bilo pa prej 1 leto za določen čas, potem pa so itak videli da se jim splačam, pa so samo podaljšali za nedoločen čas + dodali 15% zneska da sem prilezel na povprečno neto plačo. Plus možnost napredovanja pod določenimi pogoji (diploma).

Sicer pa sedaj čakam na podpis precej boljše (€) pogodbe v drugi firmi...

Prej pa je zgledalo bolj bogo ja, samo sem prišel na specifično področje, kjer sem se dobro znašel in pridno delal ne glede na to koliko sem odnesel v € ker sem vlagal v znanje oz. izkušnje, in upal da se mi to nekoč povrne.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
ta vikend sem ugotovil da sem faks delal brez veze kjub temu da imam v primerjavi z ostalimi svojega ranga precej dobro plačo.
zakaj:? doma nameravamo k bajti narediti majhen nadstrešek ( površine cca. 10m·2) seveda smo dobili predračun za delo 2,5 k€
bonk.gif

in ko gledam predračun v njem piše dvigovanje letev 154€
bonk.gif

To so nas tastari pumpal s tem faksom, realnost je pa trg dela. No vsaj na faksu so me naučili nekaj o trgu in sicer krivulji D (demand) in S (supply)
wink-1.gif

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Potem se mladina čudi da ne dobi zaposlitve, ko pride na razgovor pa niti ne pozdravi
grin1.gif

Toliko o dandanašnjih iskalcih zaposlitve. Moron, ostani doma.....faaaaak. Vse bi na građevino poslal pri ene 45stopinjah zunaj delat.

Podpis.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.179
113
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
To so nas tastari pumpal s tem faksom, realnost je pa trg dela. No vsaj na faksu so me naučili nekaj o trgu in sicer krivulji D (demand) in S (supply)
wink-1.gif

smirk-1.gif
tudi moj poklic je na trgu dela zelo iskan, ne poznam nobenega ki bi bil brez zagotovljenega šihta še preden konča faks pa niso plače "primerne" potrebam ( seveda pa je višja kot pri večini ostalih sotrpinov na tehniških faksih), pa ne da bi se nad plačo pritoževal, za začetnika bolje skoraj nisem mogel dobiti, razen če bi v parlamentu stol grel ( NOT ).
D in S sem pa prešprical kjub temu da smo imeli dobro predavateljico
wink-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.125
3.179
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ocitno so dvigovalci lat bolj iskani in tudi placani

vsaj po tvojem pisanju sodec

ne-ne-1.gif
, s tisto mizerno urno postavko se pri tolikšni količini ur še nekaj nabere.

p.s

če bi tista krivulja D, S res držala bi imel jaz precej višjo plačo kot jo imam sedaj, pa že ta v primerjavi z drugimi ni majhna

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Tak je moj žlahtnik v istem zosu. Skoz išče delo, nikjer ne dobi za nedoločen čas, ne more dobiti kredita, da bi si z deklico uredila dom, plače pa ma 1500 evrov. Nihče mu ne da kredita, ker ma delo za določen čas, plače ma pa 500 evrov osnove, pa za 1000 evrov dodatkov, kar se mu sploh ne šteje. Deklica je pravkrat diplomirala, torej zaposlitev bo, ampak vse tak tak.
Ko sta bila na obisku ji je cinično rekel: Stara, midva bova do konca življenja v toti lukni živela, mela bova pa keša, da nema mela kam z njim.
Ampak dejstvo je, da po 30-em letu rabiš neko varnost. Si pol leta brez službe, pa se ti lahko poruši ves sistem, ker je vse tako drago.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.825
6.785
113
pri taščici
od 1500 mu "lahko" ostane 1000-se pravi recimo 10.000 na leto.
Nekaj bi že lahko imel.
A kredita danes ne dobiš na hipoteko ozioroma nepremičnino na leasing?

Saj vem bolje je reči
"Stara, midva bova do konca življenja v toti lukni živela, mela bova pa keša, da nema mela kam z njim."
in ga bosta sproti zapravljala za stvari katere ne potrebujeta nujno (potovanja, fancy elektronko, obleke...)

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Zadnjič je šla sodelovka po kredit in ji je una na bakni rekla, da nikjer ne piše da ne smejo dat kredita, če si za določen čas. Dokler oni vidijo da imaš redne dohodke ti dajo kredit, samo povedat ne smeš, da si za določen čas. Če poveš, ti ona ne sme dat kredita. Seveda je odvisno koliko ga boš vzel in pa če si pripravljen reskirat, ker lahko zelo hitro ostaneš brez službe.

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
umm, jaz bi rekel, da je tisto z dvigovanjem lat amortizacija za tisto lestveno dvigalo (bi se razen lat dvigalo se stresnike), samo je vseeno malo drago. :norec:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
od 1500 mu "lahko" ostane 1000-se pravi recimo 10.000 na leto.
Nekaj bi že lahko imel.
A kredita danes ne dobiš na hipoteko ozioroma nepremičnino na leasing?

Saj vem bolje je reči
"Stara, midva bova do konca življenja v toti lukni živela, mela bova pa keša, da nema mela kam z njim."
in ga bosta sproti zapravljala za stvari katere ne potrebujeta nujno (potovanja, fancy elektronko, obleke...)

Za 10 t evrov se prodajajo samostne kmetije s travniki in gozdom ter slabšo nepremičnino.
okolica LJ.
Ampak take kemtije niti do agencij ne pridejo, ker so že prej prodane (pač zaouščina).

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Zadnjič je šla sodelovka po kredit in ji je una na bakni rekla, da nikjer ne piše da ne smejo dat kredita, če si za določen čas. Dokler oni vidijo da imaš redne dohodke ti dajo kredit, samo povedat ne smeš, da si za določen čas. Če poveš, ti ona ne sme dat kredita. Seveda je odvisno koliko ga boš vzel in pa če si pripravljen reskirat, ker lahko zelo hitro ostaneš brez službe.

dobiš ga pa kolk že morda max 10t evrov z min.plačo

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
je bil danes v Primorskih novicah članek ravno na to temo

"delež mladih, ki so zaposleni za določrn čas se je v par letih zvišal za 100%

lp

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Problem današnje mladine: po končani srednji šoli ne dobi zaposlitve (vsaj kakršno si zamisli...) in posledično nadaljuje s študijem. Na koncu imamo cel kup študiranih ljudi, potrebujemo pa delavce. Zaradi tega se zvišuje zahtevana izobrazba za različna delovna mesta (kjer je bila pred leti dovolj 5. stopnja, sedaj zahtevajo 6. ali celo 7. stopnjo). Vsi tako ali tako ne morejo biti direktorji...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
ko bo folk začel razmišljat o zaposlitvi že med šolanjem bo lažje, ne pa da ga najprej 6 let faks dela, žurajo na polno, pol pa pride vn iz šole je star 25+ in hoče hudo službo. jebat ga, takim še vsaj pet let ne bo ratal pol pa se bunijo kok je težko. med študijem pa je imel super ugodnosti, da se čim bolje pripravi na odraslo življenje. sej smo ga vsi žural in ga še vedno, ampak morš tud mal mislit par let naprej ne pa sam do taprvega vikenda katero babo boš podrl.

lp

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:

Pri najemu kredita moraš seveda oddati potrdilo o zaposlitvi in plači, kjer je med drugim tudi označeno, ali imaš službo za določen ali nedoločen čas - klik . Če se dogovoriš s tistim, ki ti ta obrazec izpolnjuje, pa je druga stvar...