MKV na dvd-ju

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zdele bom snemal neki na ene dvd, pa imam neki v mkv formatu. a če to gor spečem, a bo špilal na dvd-playerju? če ne, kaj morem narest, če ja, hvala za odgovore!
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Ne bo delalo, ker DVD ne zna brati mkv zapisa. Brati ga znajo HD predvajalniki in nekateri Blueray predvajalniki. Lahko pa si zadevo z katerim od pretvornikov pretvoriš v MPEG ki je standard za dvd. Išči na google "mkv to dvd"

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Jaz uporabljam ConvertXtoDVD. Zelo zmogljiv, meniji (če jih rabiš), podnapisi brez problemov, pretvori skoraj vse, posname itd. Se je pa ga treba navaditi (je tudi slovenski jezik vgrajen).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
glih testiram ja...

pa ne vem zakaj sem v drugi temi spraševal...

recimo prejle mi je delal 4.2gb video najprej 2 uri, potem pa še 15min iso file... a je to normalno? je pa res čist en povprečen pc...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej ni problema, samo da vem, da tko pač je. da ne zapravljam časa brez veze...

marios

Zelenc'
15. jan 2010
8
0
1
mi je smešno ko se narod pritožuje nad real time prekodiranjem DVDjev.

Včasih je trajalo to 10h pa smo bili srečni.

Se še spomnim časov ko si za en klinčev mp3 moral čakati 15 min da ti je 3 minute prekodiralo iz WaV formata.

Pa to brez grafičnega interface v comand promptu.

Dekodiranje in enkodiranje Videa je ena najbolj zajebanih operacij, ki jih bo vaš procesor kdajkoli delal
ConvertXtoDVD pa je ena najlažjih aplikacij za to početje.

Pred 5 leti sem še ročno delal menije za DVD v DVDlabu si čakal 2 h da ti je prekodiralo iz MPEG2 v DVD si ugotovil, da si nekaj
zaJ... pa spet znova.

Sicer pa ne razumem zakaj bi kdo z MKV, ki je verjetno 720p delal DVD, ki je v PAL resoluciji.
WD live in pa zunanji disk sta 100x boljša in hitrejša opcija.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lej. nič se ne pritožujem, samo vprašal sem, da vem, ali je to normlano, ker nisem še nikoli pač tega konvertiral. In ni mi problem počakat, sam da vem, da bo potem vse ok. ne pa, da bi čakal 2h pol bi pa ugotovu, da nisem nič naredil.

Je slo pa za eno darilo, in nekemu 50-letniku bo težko razložit, kaj je WD live, zunanji disk, in zakaj bi to sploh uporabljal. tastarim je bl vseen za kvaliteto. važn da se sliši ok.