Mizica DIY

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tkole na hitro bi rekel, da z bormašino navrtaš luknje, eno zraven druge, višek pa z dletom ven stolčeš.
lahko celo luknjo z dletom ven stolčeš
lahko pa se ne matraš in narediš z mozniki;)

drugač pa googlaj za "čepna vez"

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Samo tisti prstani za na sveder so bolj tako, tako, se radi odvijejo.. Najbolje je vzeti kos trdega lesa zvrtat luknjo vanj, odrezat na ustrezno dolžino in imaš najboljši omejevalec globine vrtanja.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
A ve kdo še za kakšen podoben blog, nasploh o hobi izdelavi pohištva. Predvsem me zanimajo načrti lepe večje kuhinjske in " delovne" mize. pri hiši se valja kar dosti starega lesu, tudi ena nerazrezana češnja pa bi se poizkusil lotiti narediti nekaj bolj unikatnega

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
b6d2f_costantini-luca-wood-table.jpg

http://www.mybigtopics.com/2009/04/exotic-wood-dining-tables-by-costantini-design/

ali mogoče kaj takega:

Simple_Wood_Dining_Table_Iannone.jpg

sem v fazi zbiranja predlog gre se mi da je površina lepa gladka, zelo pomembna je stabilnost mize in da noge čim manj motijo noge in kolena velikost bi bila pa khm 3m x 1,5m ali še širša do 1,8 m... je kdo delal kaj podobnega?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik stop pravi: velikost bi bila pa khm 3m x 1,5m ali še širša do 1,8 m... je kdo delal kaj podobnega?
Zase konferenčne mize nisem delal, sem pa v firmi, kjer sem bil leta 1974 tehnolog, organiziral izdelavo serije še nekoliko večjih 5 x 2m
Če to nameravaš narediti sam - kapo dol!
So pa na fotografijah, ki si jih prilepil nekoliko manjše mize.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Problem pri teh zadevah je..na kaj jih boš obdeloval.

Za take kose rabiš vsaj kombinirko pa še to ne ravno najmanjše.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
..da ne bo pomote, mere so okvirne .. razmišljam o čisto navadni malo večji kuhinjski mizi taki da ima cca 7-8 ljudi dovolj prostora za sedet in obedovat pač z obilo prostora . Mogoče tako obstaja kakšna delovna miza ki je hkrati primerna tudi kot jedilna npr. arhitekti imajo radi velike mize zaradi načrtov. Cilj je poiskati stabilno mizo z izvedbo nog ki so čim manjše oziroma čimmanj moteče za noge. Konec koncev se bo mizo tudi kupilo, vendar razmišljam tudi o diy varijanti saj je pri hiši lep les in tudi orodje.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
To seveda nekoliko spremeni situacijo.
Ergonomske mere za dimenzoniranje kuhinjske mize so pogojene z osnovnim prostorom, ki je potreben za enega človeka, to je 54 x 36 cm. Če k temu dodamo še nekaj prostora za udobje, lahko mere zaokrožimo na 60 x 40. Iz tega potem lahko izračunaš kaj je to 'nekoliko večja miza' za 8 ljudi. Dimenzije, ki si jih napisal najprej pa zadoščajo za 14 do 16 ljudi, zato sem pisal o 'konferenčni mizi'
problemi pri tako velikih mizah rastejo s kvadratom velikosti. Na primer: teža samo plošče 300 x 180cm debeline 40mm (manj je nesmiselno) je od 110 do 170 kg. Manipulacija med obdelavo tolikšne teže je zanimiva izkušnja.
wink-1.gif
Pa ni problem samo teža pri tolikšni dimenziji, recimo stroj (debelinka, valjčna brusilka), ki bi debelinsko obdelal širino 180 cm je težko dosegljiv, oziroma ga ima redko kateri mizar. Ročna obdelava pa je sicer možna, vendar zahteva veliko truda in končen rezultat ni vedno uspešen.

Morda s tem svojim prispevkom preveč 'strašim', mojih 40 let v tem poklicu je razlog za tolikšno previdnost.

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz imam jedilno mizo brez nog.

Tole je podalšana varianta, ko je nameščen dodaten sredinski del:

garda_dining__00021_500x500.jpg

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kaj pa če se sam povabi?
grims-1.gif

Sicer se pa do zdaj ni nobeden pritoževal, pa smo včasih za mizo do naslednjega dne.
pozdrav.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
recimo stroj (debelinka, valjčna brusilka), ki bi debelinsko obdelal širino 180 cm je težko dosegljiv, oziroma ga ima redko kateri mizar. Ročna obdelava pa je sicer možna, vendar zahteva veliko truda in končen rezultat ni vedno uspešen.
LP

itak bo treba širinsko spajat za tako širino. Če daš vmes recimo moznike in uporabiš že prej poskobljane deske na pravo debelino, se ne bodo več premikale. Na koncu bo pa treba samo še odvečno lepilo odstranit in pobrusit kako malenkost
sprasujem se.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Se eno vprasanje o mizi... Sicer se prejsnjega projekta se nisem lotil:), ce sploh... Ker sem dobil oreh plosco in novo idejo. Plosca je identicna kot TUKAJ. Torej les je, stranice pa tukaj pise so od DuPonta, material Corian. Rekel bi, da je to dobit malo prevec komplicirano, tako da bi prosil za kaksen predlog alternativ. Donevam, da bi bilo ok nekaj, kar se pobarva z akrilno barvo. Kaj pravite? Les, kovina, kaj tretjega?