Mixi šel iz Lj papa :(

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Poleg omenjenega problema majhnosti trga pa je prisoten še en faktor - "kupljen v SLO", kakor to imenujejo avtomobilisti.
Trgovcem je večinoma popolnoma jasno, da bo vedno obstajal precej širok krog kupcev (no ja, vedno manj, pa vendarle), ki bo kupil doma zaradi udobja, možnosti zamenjave, pojasnil v edinem jeziku ki ga znajo in ne nazadnje zaradi zgodbic o nategih 'tam zunaj'
In igranje na to karto se jim v večini kar splača, ne pišem le o fotografiji, velja verjetno za vso elektroniko in tehniko v širšem smislu.

LP

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Kljub temu da sem jih hvalil moram povedat da tudi jaz nisem večjih stvari kupoval pri njih.
So bili pa dobro založeni tudi z razno drobnarijo kot so albumi, okvirji in podobno...
Ko sem nabavljal eos 50d (kit komplet 18-200) je bil pri njih 1700 in še par evrov, pri electronic4you pa 1489, torej ni blo za tuhtat, hops na izlet pa je
cheer.gif
...bilo pa je to cca 4-5 mesecev po tem ko se je pojavil 50d.
Aja, tisto razvijalnico o kateri smo nekaj razpravljali malo višje grem pa danes malo pogledat, tam zraven DM-ja v city parku.

Lp.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Jaz tudi tehnične stvari najraje kupim preko interneta iz tujine.

Ampak problem je, ker dobim komaj kakšno trgovino, ki izdelke pošilja v Slovenijo tudi, če jim želim denar nakazati vnaprej.

Tako, da bi moral najti koga iz Avstrije/Koroške, da bi zadevo naročal k njemu in potem hodil tja iskat.
Imajo nas za čisti balkan.
Tudi na Pixmanii, ki pošilja v Slovenijo vidim, da je za Slovenijo običajno 20% višja cena kot za Avstrijo.

Garmina 1350T bi lahko dobil za 135€ pa ga noben bog ne pošilja v Slovenijo.
Niti Avstrijske trgovine ne pošiljajo izdelkov v Slovenijo;(((

Se je slučajno možno s kakšno trgovino zmeniti, da bi recimo poslali poštno ležeče v Avstrijo na kakšno bližnjo pošto?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Al pa Kitajci
grin1.gif

Jaz imam z nabavljanjem v tujini popolnoma OK izkusnje, edini problem je, da ne mores zamenjat stvari.. oz naceloma jo lahko, samo to mailanje gor in dol je muka pa se poceni ni, razen ce je postena firma in ti poslje svoje kurirje..

Mi je pa vsec v tujini kako to brez problema zamenjajo zadeve, ce ti kaj ni vsec.. pri nas moras pa malo manj, kot vcasih priloziti goro papirjev, da ti okvarjen izdelek zamenja za drugega, kaj sele, da bi imel [npr] en TV 14 dni doma, ugotovil da ti ni vsec in ga nesel nazaj.. Da bi pa se kaj izgubilo po posti in bi ti kljub temu poslali se 1x isto zadevo [pa magar potem razglabljas zakaj je stvar izginila], pa lahko samo sanjas.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V tujini za vračila tudi zaračunajo restocking fee, ki ni majhen. Ponavadi v rangu 100 dolarjev.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To itak.. samo vseeno majo bistveno boljso fleksibilnost, kot pri nas..