Mixi šel iz Lj papa :(

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Prve dni junija sem z obžalovanjem ugotovil da se je Mixi "umaknil" iz lokacije zgradbe Diamant v btc-ju
frown-1.gif
v Žireh ostaja.
Škoda. Prav take podobne zadeve niti ni v bližini. Big bang me ne gane tolk (je preveč "komercialna ponudba"), v hali a je ena foto trgovina a imajo bolj albume, no mixi je pa res bil kr dobro založen, tudi s takimi zadevami ki se ne rabijo ravno pogosto.
Kar bi rad povprašal vas forumaše je to če kdo ve za kako varjanto spletne razvijalnice (oddaš preko spleta) prevzem pa v btc-ju, s tem da je taka kvaliteta kot pri mixi-ju??

Hvala za predloge&lp.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Slaba novica za nakupe, dobra za denarnico
wink-1.gif

In spet je Beseničar monopol (skoraj) ...

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Samo v tistem diamantu se mi zdi, da so vse trgovin bolj prazne glede na ostale, ki so v emporiumu ali hali a, citi parku. Jo kupci kar zgrešijo ... Kje pa imajo še kaj kamping opreme. Pa ravno sem nameraval pred dopustom it par zadev v mixi nabavit.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik burgy pravi:
Samo v tistem diamantu se mi zdi, da so vse trgovin bolj prazne glede na ostale, ki so v emporiumu ali hali a, citi parku. Jo kupci kar zgrešijo ... Kje pa imajo še kaj kamping opreme. Pa ravno sem nameraval pred dopustom it par zadev v mixi nabavit.

Ja, verjetno preko neta oziroma na sedežu v Žireh. Sej ni tako daleč a po fotke iz vsakega eventa pa le ne bom hodil tja.
Ta lokacija ki so jo zapustili mi je bila zelo pri roki le par km od službe, enostavno pri roki.
Zato me še vedno zanima glede razvijanja fotk in prevzema v btc-ju.

Lp.

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Tisti Diamant je kr mal nesrečna lokacija. Se mi zdi, da tam nič ne laufa. Mixi bi moral bit Cityparku, al kakem podobnem centru.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Aha, sej res, hvala, to pa je pri roki, se oglasim tam in preverim če sprejemajo preko neta.
Bom pač nekaj naročil pa da vidimo, glede na ocene ki si jih omenil pa ne morejo biti ravno slabi.

edit: sem jih že našel, majo preko neta, link: klik:)
Lp.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
so sosedje mojih staršev v Žireh, pa nič nisem vedel, spljoh ...

Mixijev problem je bil samo ta, da je bil vedno za kak evro dražji in da tudi če si vzel na firmo, nisi dobil tako ugodne ponudbe ... ampak še vedno sem veliko stvari nabavil prav tam ...

@DJ Beat: od kje ti informacija, da vprašanje kako dolgo še bo?
tongue-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
No, jaz sem v zadnjih letih kar se tiče manjših nakupov skoraj vse v mixiju nabavil, razen eos 50d, je bil v avstriji 200 eur cenejši kar je bil razlog za izlet+še mal shopinga da še ženska kaj dobi
evil.gif

Lp.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Mixi v Diamantu je bil v primerjavi z Beseničarjem, s tisto trgovino v pasaži Nebotičnika, ter tisto na Miklošičevi, založen naravnost fenomenalno! Škoda.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pri njih nisem kupil še ničesar, slišim pa, da so ljudje kar veliko pri njemu kupovali. Je pa Mixi povzročal težave vsej ostali konkurenci, takoj ko se je pojavil na trgu (mislim da slabih 10 let nazaj). Takrat je konkretno rušil trg s svojimi cenami (ni se držal priporočenih cen), uvažal je kar po svoje in še kar nekaj ostalih cvetk. Bodo več znali povedati tisti iz "branže". Mislim, da ga niso preveč marali
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Tisto o priporočenih cenah močno smrdi po kartelnem dogovoru trgovcev. Prvič, vsi so nekoč ceno postavili kar na priporočeno (česar se v tujini nihče ne drži), in drugič, s časom cene niso nič padale.
bonk.gif
Zato pa je slovenski trg zabavne elektronike močno zaostajal za zahodnim in smo hodili čez mejo kupovat bistveno cenejšo robo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ne, tukaj ni šlo za dogovore med trgovci, ampak je uvoznik postavil cene, po katerih naj bi se prodajalo. Sicer so bila dovoljena odstopanja tam do 5%, ampak Mixi tega ni upošteval in je nižal še bolj. Očitno si je lahko privoščil, ker je imel manjše stroške s trgovino in prodajalci.
Problem visokih cen v Sloveniji pa niso naši prodajalci, ampak uvozniki, ki dobijo zanič cene pri principalih (posledica majhnega trga). Četudi ti naš prodajalec ponudi 10% ali 15% popusta, bo še vedno dražji kot tujina.

Tako kot se je pred 10 leti splačalo kupovati zunaj, tako se ti tudi danes. Kjub vsej "konkurenci" pri nas, se te zadeve še vedno kupujejo zunaj. Seveda tisti, ki ne potrebujejo SLO navodil, in jim tudi garancija v tujini odtehta razliko v ceni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.651
113
kod Džej-Zija
Se strinjam, problem je pri uvoznikih. Kolega se je nekaj dogovarjal za Garmine, pa mu je uvoznik ponudil staro ceno z nekaj popusta, ker je bila stara zaloga, v vmesnem času pa je principal močno znižal ceno, zato bi kolega dobil Garmine po bistveno višji ceni od novo postavljenih, ker je bila pač stara zaloga.
bonk.gif

Kakšne cene principal ponudi uvozniku, lahko samo ugibamo. Dejstvo pa je, da uvozniki pri nas večinoma določajo izjemno togo cenovno politiko, ki zelo malo odstopa od priporočenih cen. Ravno zaradi tega pa ubijajo naš trg z zabavno elektroniko in ostalo robo.