Mini spy kit

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Sicer nisem siguren ali je pravi podforum (če ni, naj se premakne).

In sicer, naj na hitro opišem problem in želje.

V stolpnici (10 nadstropij, 50 stanovanj) imam v kleti, pod stopniščem parkiran skuter. Naj omenim, da je ELEKTRO skuter. Se pravi nobenega kapljanja olja, vonja itd. ! Lahko bi ga parkiral v kolesarnici, vendar je le-ta polna do zadnjega kotička (V njej je tudi en bencinski skuter). Jaz shranjujem skuer pod stopničem le 3-4 mesece čez zimo (prezimi). Nikomur ni v fizično napoto.

Pred kakšnim mesecem, mi je nekdo iz stolpnice preluknjal zadnjo pnevmatiko. Se nisem niti sekiral, ker je bila potrebna menjave spomladi. Ampak vseeno, da ti nekdo vandalizira tvojo lastnino ti ni vseeno.
Včeraj pa sem opazil, da je (vrjetno) ta isti osebek odmotiral in odtujil levo ogledalo.

Sedaj bi pa jaz v prostor nad merilniki, je ena taka mala strehca in zaprt prostor, namontiral eno malo spy camero in zadevo posnel.
Vem, da je dokaz pridobljen na nelegale način za uiporabo na sodišču, Je pa dovolj, da po eni strani zahtevam povračilo od upravnika stavbe (v primeru, če gre za hišnika, katera tudi sumim, kot prvega), kajti, če je zaposlen s strani upravnika stolpinice in je na njihovi plačilni listi, bodo krili škodo.
Po drugi strani pa bi imel dokaze, da bi sam "korenjaka" obiskal ali pa pustil slikovno obvestilo na oglasni deski, dvigalu, itd. !

Bi morda predelal kakšno tako "all in one" zadevo, da bi se lahko montirala v tisti mali prostor nad merilniki?

A) http://dx.com/p/mini-wide-angl...al-white-264755

B) http://dx.com/p/portworld-mini...k-silver-239704

Kakšen drug nasvet?

Lp,

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Predelat ni problem,ampak a bos vsakodnevno cekiral če je kaj novega ali ne? Namrec posnetki se ne bodo hranili kar 1 mesec...

Bolj smiselno bi bilo najti neko rešitev ki snema le ob premiku.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Snemanje ob premiku bi zadevo podražilo. Ni problem menjat diska na par dni oziroma pregledati posnetke.

Potrebujem pa le, da vidim kdo je in da lahko naprej ukrepam !

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Hoferjeva bi bila dobra?
1914897-kw51_mo_01_d(1).jpg

Priponke

• 1914897-kw51_mo_01_d(1).jpg
    1914897-kw51_mo_01_d(1).jpg
    42,9 KB · Ogledi: 226

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Prevelika. Tu je gobora o zelo malih kamerah. Montaža bi bila nad merilniki (nekakšna streha)!

Hvala za predlog!

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
Snemanje ob premiku bi zadevo podražilo. Ni problem menjat diska na par dni oziroma pregledati posnetke.

Potrebujem pa le, da vidim kdo je in da lahko naprej ukrepam !

Torej bos 3 dni snemal recimo, potem zamenjal kartico in 3 dni gledal posnetke če je kdo kaj hodil okoli in hotel narediti?
Enkrat bos pa spregledal in nisi naredil nič.

Stvar mora delovati na princip snemanja ob gibanju in to je to.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Saj ne da podpiram taka dejanja, pa vendarle...

Si mogoče dobil dovoljenje, da lahko motor tam spravljaš? Namreč gre za skupne prostore in nekomu gre lahko to tudi v nos... Sklepam, da imaš tudi lastno klet, vsaj po blokih jih imajo. Zakaj recimo nimaš motorja tam?

Pri nas se je ena teta pač spomnila, da bo imela pod stopnicami kolesa, čeprav ima precej veliko klet. Smo ji pač povedali da ne gre, da si nekdo lasti skupne prostore in je kolesa odmaknila. Res pa je, da z nami od takrat dalje več ne govori
grin1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
in zakaj ne more met koles tam, če je prazno? ker so to skupni prostori? zanimivo ...
na temo: jaz mislim, da bo posnetke pregledal, samo če bo opazil, da kaj manjka. pač tisti dan, ko opazi za nekaj dni nazaj ... valda ne boš vsega gledal ...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
in zakaj ne more met koles tam, če je prazno? ker so to skupni prostori? zanimivo ...

In zakaj bi lahko na skupnih prostorih imel svoje osebne stvari??
Če lahko on skuter lahko sosed ima omaro ali pa kar kavč in TV prestavi ven.

Kar se same teme tiče pa greš vsake par dni mimo in pogledal če je motor OK, če ni pa pogledaš posnetke. Ima pa kamera na drugem linku tudi senzor premikanja. Boš pa kitajce čakal kar dolgo, ker imajo kmalu svoje novo leto in jih en mesec ni.
Raje razmisli kam lahko prestaviš motor na zimovanje.

Nazadnje urejeno:

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Jaz bi ti predlagal tole:

ebay

Majhna, neopazna, ima senzor gibanja, 720p, širok kot snemanja in grafični vmesnik za nastavitve prek PC-ja, kjer nastaviš občutljivost senzorja gibanja in snemalni čas. Pa cenejša od obeh, ki si jih prilepil.

(Pre)več informacij o kameri pa tukaj RC Groups

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Bom orgovoril o "zakaj bi lahko tam parkiral"

Predsvem zato, ker je stolpnica "kao v lasti" peščice penzionerjev in pa dveh balkanskih modelov. Naj se ne vtikajo vame in jaz se ne bom vtikal v nikogar. Ampak ob vandaliznu moje lastnine se zadeva malo spremeni. Sej, naj imenim, da so mi že 2x vdrli v klet in da je kakšno leto sploh nisem zaklepal. J***jo naj se kreteni.....
Ali naj uredijo "kletko" onb parkirišču ali pa dovolijo parkiranje v kleti.....nič od nič ne bo šlo !

In, sem takoj za, da se spoštuje hišni red, katerega imamo. Ne bom pa jaz edini. Ne morejo si klientalistično lastiti določenih pravic.
Ko sem zahteval obrazložitve, zakja prepoved skuterjev v kleti, ni bilo odgovora. S tem, da eden od stanovalcev ima bencinski skuter v kolesarnici.
Lej, vse skupaj je j****anje mene osebno.
En glavnih osumljenih, je balkanac hišnik, kateri je.......[cenzura],sej ne moreš tko! Primitivc, da ni večjega....

In zato, sem se sedaj odločil, da dobim določene dokaze/potrditve in ukrepam dalje......

Nazadnje urejeno:

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Ne vem, kje je odgovor od "Hopeless-a" ?
(si ga sam zbrisal)?

Se strinajm kar si napisal in mi je poznana etažna in lastninska pravica.

Sem prvi za, da se spoštuje hišni red. Ampak, da ga spoštujejo VSI. Ne, da za pešæico veljajo še stara jugoslovanska pravila, ostali pa naj spoštujemo in sledimo, kot ovce.

Nekdo ima celo bencinski skuter v kolesarnici in nikomur nič. Tudi pod stopnicami je del kavča ampak očitno od enega izmed kretenoidov!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pa zakaj bit tak kot ostale opice? Bodi boljši. Meni na kraj pameti ne pade kaj takega pa tudi pri nas počnejo marsikaj. Imam svoj prostor in tam delam kar hočem, ostalo gledam na druge, četudi tega ne počnejo vsi. In zarad takih pripetijm sem se ze zdavnaj odločil, da če bom zapufan do grla to ne bo flat. Fora je, da na koncu si ti isti [cenzura] kot drugi, žal.

Tko kot nikol ne bom razumel kako lahko nekdo parkira čez dva boksa in sosed nima kje parkirat. Kaj takemu špila v butici?

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Dokler se i začela uničevat moja lastnina, se nisem jaz vtikal v nikogar.
Tako, kot npr. imamo v HR napisano 1 stanovanje 1 avto pred blokom. Pa imajo nekater (vedno isti) dva ali pa celo 3. itd. !
Pa te krščanske fore, nastavi drugo lico, ne bodi kot ostali ampak zgled, pri meni ne vžgejo....ker potem si ves čas lahko hjeben !

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Upravnik ne. Hišnik je pa sumljiv najbolj. In pa, v stolpnici ni mlade mularije.

@Numy: če nimaš kaj pametnega za napisat o temi, se vzdrži !

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Kupi kamero ki jo je predlagal frisk. Je majhna, in neopazna. Z obojestranskim salotejpom z ježekom jo pritrdi tako da snema kam pač želiš, Kupo dve micro sd kartici in jim menjuj. Verjetno obstajajo programi na računalnikih ki omogočajo eliko hitrejše predvajanje da ni treba 24 urnega posnetka gledati 24 ur
smile-1.gif

Tole je pa tudi izbira če ne potrebuješ HD slike in je veliko cenejša:

http://www.ebay.com/itm/Mini-K...=item2c780c7e58

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
A tile poceni spy camere za malo manj kot 8 USD imajo vgrajen motion detector? V naslovu pri marsikateri piše "motion detection", v opisu ni pa nikjer omenjeno... Jo ima kdo doma? Koliko časa zdrži baterija, če bi naredila sliko le, ko bi zaznala spremembo?