Mini Cooper

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Zelo super avtomobil.......................................za po mestu.

A na morje pa ne moreš jet? Al pa na smučanje? Kaj pa na izlet 10 kilometrov ven iz mesta?

Definiraj, zakaj je avto za po mestu!
rolleyes-1.gif

Ne ne vse to kar si napisal je izvedljivo, eden je z njim celo prišel na Himalajo. Ampak ena druga stvar je... s to utico se nekak ne bi upal prevažati po avtocestah ter drugih magistralkah kjer se razvijajo malo višje hitrosti, niti si ne predstavljam da grem z njim na smučanje in me kam odnese v tistih rovtah. Ja saj vem, morda sem malo obremenjen z varnostjo ampak vedno znova se spomnim tega ko ljudje potem jočejo na POPTV-ju, češ kako mladi so bili pa so morali umreti. Ampak vedno ko pogledam vidim razbitine kolarnic. Torej za moje pojme idealen avtomobil za po mestu saj je majhen in ga vtakšneš kamor hočeš, in tam se ne razvijajo tako velike hitrosti da bi se ti lahko kaj zgodilo pa še cool look ima in majhni stroški (vsaj naj bi bili no). Drugače pa nimam nič proti, zarad mene se tudi lahko z njim voziš vsak dan iz MS v KP
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, če tako gledaš potem je na naših cestah 70% avtov "drvarnic" (razred Punto, Clio...). Oblika je pa res "cool". Meni tile Miniji med avtomobili, delujejo tako kot Applovi proizvodi v zabavni elektroniki, sploh zdaj, ko širijo paleto modelov.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jest se pa s tabo ne strinjam. Predvsem ne zato, ker so v zadnjih letih skoraj vsi avtomobili ratali precej varni. Tudi tisti manjši.

Razen če je potem problem občutka varnosti, ko se voziš v majhnem avtomobilu. Pa še takrat je strah precej neupravičen...ampak ok....

Sto ljudi sto čudi
cool-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja Notranjc res je dost kolarnic dvarnic kakorkoli že
smile-1.gif
Seveda ni to nujno povezano z denarjem saj si komot lahko kupiš starejši avtomobil ki tudi ni tako drag in je relativno varen... No pa saj to ni pomembno, repliciral sem samo INKVIZITORJA ker me je že ravno vprašal!

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja, a si ti še eden izmed tistih ki me bo sedaj skušal prepričat da je Punto po Eurocapu dobil vse zvezdice in da je Audi A4 dobil samo 4/5 zvezdic in da je Punto zato bolj varen saj so testi enaki za vse?
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Če gledaš v okviru specifike testov (enaki parametri nesreče, torej zadetek v betonski blok pod nekim kotom), več točk pomeni manjše obremenitve potnikov, torej njihova večja varnost.

Drugo je pa potem nesreča v realnem svetu, kjer se zaletita dva različno težka in velika avtomobila z različnima konstrukcijama, različno togostjo karoserije in različno razporeditvijo zmečkljivih con. Tu se pa ne da nič vnaprej napovedati, če ne poznamo vseh pogojev. Vsaj udeleženca v nesreči je potrebno poznati. Recimo, Renault Modus bo odlično prestal trčenje z najstarejših Espaceom, čeprav je slednji neprimerno večji. Poglej si na youtubu posnete trčenj in se prepričaj.

Ni vse v velikosti, nekaj malega je tudi v tehniki.
evil.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Ne nisem, sploh ne. Samo ne vem zakaj je prisoten strah glede (ne)varnosti pri današnji avtomobilih.
confused-1.gif

Se mi zdi, da se je varnosti malenkost popravila v zanjih 20-ih letih....
zmaga.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Si pa kekec ne. Zakaj se z malim avtom nebi mogo po AC vozit? Jaz se z Puntotom 1.2 brez problema peljem iz MB do LJ in nazaj.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Si pa kekec ne. Zakaj se z malim avtom nebi mogo po AC vozit? Jaz se z Puntotom 1.2 brez problema peljem iz MB do LJ in nazaj.

Pa ti rata dobit notr 150 km/h od Maribora do Celja?
evil.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Skoraj, ampak pol počasi začnem bremzat, da se do LJ ustavim.
grin1.gif

dovolj OFF-a

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:

Saj jaz ne trdim da se ne moreš vozit, brez skrbi da se lahko ampak vprašanje kaj se s teboj zgodi če te SLUČAJNO (bog ne daj) kaj na AC dobi...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:

Se mi zdi, da se je varnosti malenkost popravila v zanjih 20-ih letih....
zmaga.gif

Fajn se je popravila to ni kaj ampak za moje pojme je še mala kišta vedno mala kišta in ko začne mučkat te pač ni več. Samo to. V takšnem trendu kot se je varnost popravila lahko rečemo da so začeli morda tudi na materialih varčevat in določeni materiali lahko zdržijo določene sile do neke mere, ne morejo pa proizvajalci čudežev delat.....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja izboljšali so zadevo, hvala bogu
smile-1.gif
Zato pa je ostal Maček cel v njegovem Espacu.. Očitno so kar varni tile Espaci..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Ta Espace iz linkov je bil prvi avto s petimi zvezdicami, če se prav spomnim. Sicer pa znajo biti tudi mala jajčka čisto dovolj varna. Saj si pogledal link s crash testom smarta? Pa oglej si še crash teste modusa, ki osmeši starejše in bistveno večje in težje avtomobile.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Saj ni vse meckanje avta, pri Smartu se lepo vidi gibanje obeh avtov ko trcita. Tezemu se postopoma manjsa hitrost, lazjemu pa se dobesedno hitrost spremeni iz ene linije popolnoma drugam in tega clovesko telo ne prenese najbolje.
Najlazje bi bilo naredit jekleno kuglo ki se sploh ne bi zmeckala, kaj pa bi z clovekom naredilo zaradi sil v trcenju ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Tako je. Problem Smarta je v pomankanju deformacijskih con. Te zmečkljive cone absorbirajo energijo, recimo Meca S ima 1.5 metra haube, Smart pa 15cm... kar poberejo zmečklive cone na Meci, v Smartu poberejo potniki...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
daj daj, smarta odfuka ko odbojkarsko zogo. , sploh ko sem videl crash smart vs C razred, te kr mine da bi imel mali avto.

kdo se ubija? folk v starih cliotih, seatih itd, v glavem, avti stari 10 let in vec. tako pac to je.