Mineva 35. let

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.131
7.773
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Po osam tisuæa tristotridesetitreæi put pokazuje se koliki je vizionar bio drug Tito kad je, onomad davno, rekao:
"Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju buduænost".

Naravno da ne treba, kad buduænosti - nema
frown-1.gif

hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Po osam tisuæa tristotridesetitreæi put pokazuje se koliki je vizionar bio drug Tito kad je, onomad davno, rekao:
"Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju buduænost".

Naravno da ne treba, kad buduænosti - nema
frown-1.gif

hysterical-1.gif

Ti se kr smej . Ko je stari to rekel si bil omladinac. In stari je videl v vas, da nevtreba da brinemo za nasu buducnodt. Vi cete sjebati svoju, a nase nece ni biti.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Od smrti Maršala Jugoslavije, velikega stratega in partizanskega poveljnika Josipa Broza-Tita.

Večno bo živel v spominu kot največji sin narodov na našem prostoru.

Slava mu, naj v miru počiva.
467716-post_slo.gif

Torej častiš kriminalca?
evil.gif
Ne kriminalca, časti vrečo peska in KOSTNO MOKO !
hysterical-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
in ti pol trdiš da nisi komunajzar... pa sej si bolj rdeč kot oči _________ (vstavi ime alter alkoholika, ne vem kateri je že deklarirani pijanec)

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Že takrat smo jokali ker smo vedeli kaj nas čaka v prihodnosti...
cry12bpy.gif

nekaj takega kot na filmčku ne?

evo tukaj pa da se boš malo bolj domače počutil, v komunizmu je vsega v izobilju, tudi mesa in rib.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Od smrti Maršala Jugoslavije, velikega stratega in partizanskega poveljnika Josipa Broza-Tita.

467716-post_slo.gif

Torej častiš kriminalca?
evil.gif

Kakšni zločini in sodba

Našli so mislim da dve ročni bombi pa pištolj kalibra 7,65 pa se je usedel za nekaj časa, terorist...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

Cr.ko smrad.
467716-post_slo.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

467716-post_slo.gif

Torej častiš kriminalca?
evil.gif

Kakšni zločini in sodba

Tito za razliko od JJ ni bil obsojen na sodišču in spoznan za kriminalca.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

467716-post_slo.gif

Torej častiš kriminalca?
evil.gif

Kakšni zločini in sodba

Tito za razliko od JJ ni bil obsojen na sodišču in spoznan za kriminalca.

Citat:
Kada su u junu 1928. godine organizovane demonstracije, na letku kojim se radnici pozivaju na demonstracije stajao je potpis Josipa Broza.[traži se izvor] Velika potjera policije raspisana je 20. juna 1928. Uhapšen je 4. augusta 1928. godine, pred kuæom u Vinogradskoj cesti, zatvoren i mučen.[2] Iz zatvora je poslao pismo Filipu Filipoviæu o teškim uvjetima zatvorenika, koje je objavljeno u inozemstvu u komunističkim listovima pod naslovom »Krik iz pakla«.[2]

Osuđen je na pet godina robije. Početkom 1929. doveden je na izdržavanje kazne u Lepoglavu. Godinu dana poslije njega u Lepoglavu dolazi Moša Pijade, tada stari i iskusni komunist. Njih dvojica su počeli zajedno raditi na organiziranju partijskih jedinica u kaznionici. Iz toga vremena sačuvan je i jedan od dva portreta Tita što ih je izradio Moša Pijade, koji je inače bio poznati slikar.

Početkom 1931. Josip Broza su iznenada premjestili u kaznionicu u Mariboru, koja je bila na glasu kao najgora u Jugoslaviji. Tu je izdržao kaznu ali ipak nije odmah pušten na slobodu. Odveden je u Ogulin, gdje je trebao da odleži još tri i pol mjeseca one kazne na koju je bio uvjetno osuđen. Tek potkraj marta 1934. izlazi iz zatvora, ali mu je određeno da mora boraviti u rodnom Kumrovcu i da iz njega ne smije nigdje otiæi.

Britanska profesorka Phyllis Auty ocenjuje da je Tito boravkom u zatvoru izbegao krvave obračune sa komunistima od strane Jugoslovenske Vlade u periodu od 1929. do 1932.[3]

No ampak njemu se ni šlo za materialne dobrine. Še otrokom je zapustil samo en ****** vinograd.

Sicer pa kot pravijo na jugu: na mrtvog lava i zec rep diže. Večina kritikov bi bila prva v vrsti za vstop v partijo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Aja, pa niti približno mu ni bilo tako lepo kot jajotu:

Citat:
»Drugovi!

...U subotu, 4. avgusta, oko 12 časova unoæ, uhapšen sam u Zagrebu u Vinogradarskoj cesti, gdje sam htio da prenoæim kod jednog poznanika. Policijski agenti su me napali s leđa naperenim revolverima, tako da se nisam mogao ni maæi. U polciji sam saznao da je još u subotu poslije podne izvršena premetačina one kuæe i da su vlasnica stana i njen muž bili uhapšeni. U stanu je navodno nađena „ilegalna komunisitčka literatura“, pored toga četiri stare ručne granate još iz vremena rata, jedan revolver i municija! I sad oni hoæe sve to da stave meni na teret. U zatvoru su me jako mučili, sada me ne puštaju lječniku. Čuo sam da su uhapšeni moja žena i još nek idrugi. I druge političke zatvorenike užasno maltretitaju. Nikome se ne smije donijeti jelo izvana. Od mene traže da optužim istaknute radničke rukovodioce. Agenti mi prijete smræu i tvrde da æe me odvesti u beogradsku „Glavnjačku’’.

Protestirajte i pomozite mi!

Ja æu radije umrijeti nego da na zahtjev polcije svjedočim u korist lažnih optužbi i denuncijacija protiv svojih drugova...

Zdravo, drugovi!

Uskoro više neæu moæi da stojim, jer sam jako oslabio...«

Josip Broz

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Citat:
Kada su u junu 1928. godine organizovane demonstracije, na letku kojim se radnici pozivaju na demonstracije stajao je potpis Josipa Broza.[traži se izvor] Velika potjera policije raspisana je 20. juna 1928. Uhapšen je 4. augusta 1928. godine, pred kuæom u Vinogradskoj cesti, zatvoren i mučen.[2] Iz zatvora je poslao pismo Filipu Filipoviæu o teškim uvjetima zatvorenika, koje je objavljeno u inozemstvu u komunističkim listovima pod naslovom »Krik iz pakla«.[2]

Osuđen je na pet godina robije. Početkom 1929. doveden je na izdržavanje kazne u Lepoglavu. Godinu dana poslije njega u Lepoglavu dolazi Moša Pijade, tada stari i iskusni komunist. Njih dvojica su počeli zajedno raditi na organiziranju partijskih jedinica u kaznionici. Iz toga vremena sačuvan je i jedan od dva portreta Tita što ih je izradio Moša Pijade, koji je inače bio poznati slikar.

Početkom 1931. Josip Broza su iznenada premjestili u kaznionicu u Mariboru, koja je bila na glasu kao najgora u Jugoslaviji. Tu je izdržao kaznu ali ipak nije odmah pušten na slobodu. Odveden je u Ogulin, gdje je trebao da odleži još tri i pol mjeseca one kazne na koju je bio uvjetno osuđen. Tek potkraj marta 1934. izlazi iz zatvora, ali mu je određeno da mora boraviti u rodnom Kumrovcu i da iz njega ne smije nigdje otiæi.

Britanska profesorka Phyllis Auty ocenjuje da je Tito boravkom u zatvoru izbegao krvave obračune sa komunistima od strane Jugoslovenske Vlade u periodu od 1929. do 1932.[3]

No ampak njemu se ni šlo za materialne dobrine. Še otrokom je zapustil samo en ****** vinograd.

Sicer pa kot pravijo na jugu: na mrtvog lava i zec rep diže. Večina kritikov bi bila prva v vrsti za vstop v partijo.

Ta prav citat si nalepil, enako kot JJ na Roški pred vojno
hysterical-1.gif