Mikrovalovne?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Oj...

Prišel je čas, ko se je treba odločit za mikrovalovno pečico. V bistvu se bo uporabljala za segrevanje in odtajanje hrane.
V VIPu je bil menda nek test mikrovalovk vendar nisem član ZPS. Če ima kdo možnost dobiti članek se priporočam.

Drugače pa imam nagledana te modele (v srebrvni - inox barvi)

Electrolux EMM21000S
electrolux-emm21000s.jpg

Gorenje MMO20DEII
mmo20deii.jpg

in pa 17L

Gorenje MO17DE
mikrovalovna_pe_ica_gorenje_mo17de.jpg

Cene modelov so nekje okoli 85€ kaj več za pečico tudi ne bi dal.
Kakšne izkušnje z omenjenimi modeli oz. se priporoča še kaj drugega?

TNX
smirk-1.gif

mayk

Pripravnik
7. nov 2007
261
0
16
44
poglej si še Samsung modele, vizualno so mi lepši, kvaliteta je pa tud ok...jo mam in čist zadovoljen

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ne vem, v kateri štacuni pri nas se to da, ampak vseeno: če je le mogoče jo pred nakupom sprobaj.

Toliko, da vidiš, če se da brez vesolskih muk nastaviti 2 minuti gretja za šalico časa in kako grdo zapiska pri tipkanju po gumbih in ko hoče sporočiti, da je konec gretja. Nekatere pri tem zbudijo celo bajto, druge spustijo pa en mali "ping".

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Pa po možnoti najdi tako, ki dejansko prilagaja moč, glede na to, kako naštimaš.
Ker cenejše delajo stalno na max moči in "moč" uravnavajo z vklopi in izklopi. Pol ti pa recimo pri odtaljevanju zrezek na robovih že delno skuha
tongue-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
MW večinoma izredno glasno in nadležno piskajo. Imam samsunga in se piskanje k sreči da izklopit, s kombinacijo tipk. Naj ima tudi čim večji volumen.

Funkciji odtaljevanja glede na tip in težo živila in nastavljanje moči pa verjetno dandanes ima že vsaka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

Funkciji odtaljevanja glede na tip in težo živila in nastavljanje moči pa verjetno dandanes ima že vsaka.

Kar je..neuporabno...kot je opisal jest5
wink-1.gif

Podoben problem je pri pogrevanju, robovi so vroče, sredina pa mrzla.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pa če je na najnižji stopnji mikrovalovna še vedno premočna, daš zraven kak kozarec vode in tako razbremeniš "glavno" stvar v pečici.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Očitno te poceni gorenjeve niso vredne pol litra hladne vode, ker so namreč čisto neuporabne za pogrevanje/odtaljevanje, edino če je pač hrana, ki se jo premeša.

Pa tudi za kokice niso ne vem kako OK. Vem za eno druge firme, mislim da elektrolux, ki ima recimo manj W, kot tale gorenjeva, naredi pa kokice v manj kot 2min, medtem ko se gorenje mantra več kot 3min, pa še niso vse fertik, v sredini pa jih že začne žgat.

Očitno je čisto neki levi pattern, ceni primeren?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Pa res, točno takšno imam v uporabi ja. Z gorenje napisom.

Ampak do zdaj mi ni bilo jasno, zakaj so nekatere 200+, nekatere pa 70€, brez neke očitne razlike pri funkcijah.

No, zdaj vem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.756
6.750
113
pri taščici
Imam ze ene 15 let neko gorenjevo (najbrz ze takrat t kitajka). Ker ima tudi zgornji in zadnji grelec bi lahko skoraj nadomestila navadni pečico (ce bi imela se spodnji grelec). Je pa nekaj casa tedensko pekla kruh.
Tako da zaenkrat zacuda ne morem pljuvat.
Kokice so tri minute v njej.
Je pa zadnje case (3 leta) bolj malo v uporabi. Ima konkurenco v obliki klasicbe pecice pod seboj

Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Moja ima zraven grilla tudi ventilatorsko gretje in lahko zlahka nadomesti pečico. Je pa res, da sem oboje le parkrat uporabil.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Naj bo mikrovalka z višjimi vrati, da ni treba nagibati posode ko jo hočeš spraviti skozi odprtino, ker vse poliješ.
Sedaj imam od Gorenja. Za nastaviti čas 3 minute za segreti dve posodi mleka, moram šestkrat stisniti gumb tajmera (po trideset sekund). Pri vsakem pritisku piska.
bonk.gif

Prejšnja stara kitajska je imela mehanski tajmer, katerega si z enim gibom prejel in istočasno zasukal na željeni čas, in je že delala. Na koncu je samo enkrat zacinglala.

Torej mikrovalke z več elektronike imajo bolj zamudno upravljanje. Stari analogni tajmer je bil hitrejši za uporabo in še napamet sem ga znal nastaviti brez gledanja.
grims-1.gif

Edina prednost sedanje je , da se po končanem delu posoda ustavi v istem položaju, kot sem jo notri dal. To pomeni, da ni treba ročno obračati pladnja, za obračanje ročaj posode proti sebi. Mislim da to ustavljanje v položaju ni namerno tovarniško sprogramirano, ampak se jim je slučajno "fsralo" pri tem modelu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Dve podjertji sta ki delata mikrovalovke. Obe na kitajskem. Plan ene je prevzem druge. V tej 'eni' se delajo gorenjeve mikrovalovke. Vse kar je od gorenja ne napis.

Na splošno pa tako...mora biti digitalni display da lahko nastavljaš natančno čas...5 oz. 10 sekundni korak. Drugače je zadeva neuporabna. Fino je da ima gumb za start ki z enkrartnim poritiskom začne delat na caš 30 sekund oz. minuta...zavisi od modela. Če rabis ta čas začne gret z enim oritiskom nba gumb...ne pa dA tipkaš kot jaz zdaj po tablici
grin1.gif
.

Meni nasjbolj paše vrtljiv gumb za nastavljanje časa...seveda digitalni prikaz.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Sem prej bil pozoren pri delovanju gorenjeve. Naštimal sem 20% moči in pa 60sec delovanja, potem pa štopal, koliko časa dejansko res deluje in koliko ne. 14sec je delovala (se sliši kako brni, ko laufa), ostali čas pa ne. Kar nekako sovpada s tem, kaj je povedal jest5, da deluje nekaj časa na max, potem izklopi, in ponovi čez čas...

In na tak način je nemogoče enakomerno odtaliti recimo meso, ker bo rob kuhan, sredina pa še ledena.

To mi smrdi na nateg, kako lahko rečejo, da deluje MW z manj moči, če dejansko ne...