Mikrovalovna pečica

I

Izbrisan uporabnik 17097

Ja itak ti pogreješ stekleničko z mlekcom druzga pa taki otroci kot ti ne vedo kaj bi počeli z njo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Sinoči sem naročil tole:

https://www.mimovrste.com/prostostojece-mikrovalovne-pecice/electrolux-mikrovalovna-pecica-ems21400s

Ker ima tudi žar, bi jo verjetno lahko uporabil kot tisto mini pečico?
Uporabljal jo bom tako ali tako samo za pogrevanje in odtajevanje. Če pa je možno še kakšen kruhek malce zapeči, pa toliko boljše.

Kot rečeno, kaj veliko najbrz je bos pekel v tem. Zgoraj bo zazgano, spodaj pa poc.
Imam nekaj takega od gorenja, že 15let. S tem da ima moja se klasicni grelec in ventilator ki je nekako omogocil tudi peko kruha. (se prej v garosnjeri, sedaj je klasika od pecice se zraven).
Izkoristi 15 dnevni rok za morebitno vračilo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Mislim da pretiravate. Mikrovalovko sem kupil z namenom pogrevanja in odtajevanja. Mini pečico pa sem nameraval kupiti posebej, vendar, ker ima ta MVP tudi žar, me je zanimalo, ali bi lahko s tem nadomestil mini pečico. Če ni možno, bom pač kupil še mini pečico.
MVP ki sem jo naročil ima povsod zelo dobre ocene, zato dvomim, da sem se nategnil, glede na to za kar jo bom uporabljal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To bodo pa dragi zajtrki, če si boš štručke grel s pečico
grin1.gif

mati imajo malo pečico in mv z grelom/žarom...
ta velke pečice v štedilniku skoraj več ne uporablja. Se pa jst vedno vprašam, kolk dejansko se sploh res s tem nakupom prišpara
write.gif

Sem pa ravno par dni nazaj probal "žar" v mv, ki ni bil še nikoli uporabljen. Fajn se je kadilo in smrdelo
rolleyes-1.gif
Dobro preberi navodila in jih spravi, da boš čez kako leto spet vedel kako uporabit. Al je z njeno bilo kaj narobe ali je žar bil umazan, vglavnem, ni zgledalo nič kaj obetavno.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Fadil, kako si zadovoljen z mikrovalovko?

Mikrovalovno uporabljam samo za pogrevanje, tako da kar se tega tiče, nimaš kaj biti pameten.
smile-1.gif

Sem zadovoljen in verjetno bi bil s kakšno drugo enako.

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ravno izbiram in se sprašujem če se splača vzeti takšno ki ima neke programe in funkcije, pa žar naprimer. Ker vprašanje če ga bom sploh kdaj uporabljal potem.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Pri nas jo tudi uporabljamo izključno samo za gretje in odtajevanje.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Na koncu po kakih 10 letih ugotoviš da je na mikrovalovki znucan samo gumb za hitro pogrevanje
smile-1.gif
(v intervalih ima nastavljivo po 40s naša)

Vse ostale funkcije mislim da sem sprobal samo prvič ko je bila nova
smile-1.gif

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Pri nas je samo za pogrevanje...
Ja, pa moja si zjutraj segreje šalco vode za Nescafe, ker ji je hitreje kot z grelnikom vode (je romal v klet)...
Ostalih funkcij, ah, kot je rekel Gox, na začetku, da "sprobaš", potem pa...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
jeseni kupil mikrovalovko z žarom in vročim zrakom iz Lidla za 90€. Uporabil sem jo tudi za pečenje kostanjev, sem povabil sosede in so jih prehvalili. Potem pa nas povabili na klasično pečene kostanje. Je žena od soseda rekla, danes zadnjič, jutri gremo po tako mikovalovko
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pred časom je že bilo to nekje napisano, a zdaj ne najdem, je tega že nekaj let
smile-1.gif

Mikrovalovne, te cenejše, delujejo vedno s polno močjo. Če nastaviš recimo 50% pomeni to da bo 50% časa delala na max, 50% pa na off...
Naj pa bi obstajale takšne, ki pa tudi moč prilagajajo in bi v zgornjem primeru pač ves čas delovala s 50% moči, ne pa da se preklaplja iz načina delovanja max/off.
Ne vem pa kako se temu reče, oz kako sploh najti takšen model. Namreč tisto max/off je izredno moteče in nepraktično, še posebej za kako pogrevanje, ipd.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik MieleFan pravi:
Imam tole mikrovalovno pečico.Z njo sem zelo zadovoljen.Lahko sam nastavljaš moč gretja od minimalno do maximum.

https://www.bigbang.si/mikrovalovne-pecice/hmt84m451-mikrpecica-bosch-468244

Saj "moč" lahko pri vseh nastavljaš. Ampak večino mikrovalovk nižjo moč dosega z ON/OFF principom (kot je že Jest napisal). Enako velja tudi za poceni indukcijske plošče.

Če večino časa uporabljaš mikrovalovno na polni moči, potem res ne potrebuješ inverterske. Če pa veliko odtajaš oz. pogrevaš pri nižji moči, potem pa se že splača razmisliti o nakupu inverterske.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Ta ima navadni sistem enega magnetrona, ki se vklaplja in izklaplja. Tudi nisem prepričan, da do 500eur sploh dobiš kakšno vsaj na 2 magnetrona, ki ti nudita dve stopnji jakosti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Ponavadi se uporabita 2 "grelca" različnih moči. S tem lahko potem dosežeš 3 različne stopnje gretja. Vmesne moči pa potem spet dosežeš z ON/OFF principom.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Imam klasično Siemensovo pečico kombinirano z mikrovalovko. Mikrovalovni del ima pet gumbov za 90W, 180W, 360W, 600W in 900W.