Upam da Fly nima nič proti, če malo razložim moje ugotovitve...
Napetostna konica je prišla noter po POE portu (rdeča puščica).
Najprej je skurilo majhen 75ohm uporček takoj za portom.
Potem oba mostička, ki pretvarjata AC iz tega POE porta v DC za napajanje routerja.
Potem je skurilo mosfet in oba buck converterja, ki konvirata v 5V in 3.3V.
Potem pa je nažalost šla napetostna konica še v oba glavna čipa, kjer je verjtno razneslo kroglice pod čipom, ker sta oba v kratkem stiku.
Lahko pa, da je kratek stik tudi znotraj čipov.
Če se bo kdo loteval podobnega popravila je spodnji način zame najboljši...
Če plata nima štroma pogledaš najprej zakaj je temu tako. Torej preveriš izhode vseh napetostnih konverterjev.
Če je na izhodu 0, potem preveriš, če je na vhodu ok napetost. Če na vhodu je napetost, na izhodu je pa ni potem pogledaš če je izhod v kratkem stiku.
Če izhod ni v kratkem stiku, potem je verjetno samo konverter zanič. -> ga zamenjaš
Če izhod je v kratkem stiku z hot-air odlotaš konverter in preveriš če je še vedno kratek stik.
Če je še vedno kratek stik, potem na izhod konverterja priključiš zunanjo napetost enako, kot bi jo dal konverter ampak tokovno omejeno.
Tista reč ki je v kratkem stiku se bo začela hitro segrevat, najlažje to vidiš s termo kamero, lahko pa tudi pošpricas po celi plati izopropanol.
In tam ko najprej izhlapi je kratek stik.
No na 5V liniji sem s tem postopkom odpravil kratek stik, po tem ko sem odstranil mosfet, konverter in en kondič.
Na 3.3V liniji, pa je kratek stik še vedno prisoten tudi po tem ko sem odstrnail ostale skurjene komponente in edini komponenti, ki se sedaj zelo segrevata sta oba glavna čipa.
Tako, da žal ni kaj za narest...
Razen če je kdo pri pripravljen donirati svoj skurjen (enak) router, pa probam iz dveh sestaviti enega.
Ker bi res rad videl, da zadeva spet deluje sem se pripravljen odpovedati mojemu "honorarju", da ne bo kdo rekel, da se hočem okoristiti z dobroto drugih...