Jaz bi tule k temu videu dodal to, da ni mišljeno, da se migrante namesti tam kjer je zdravilišče za otroke kot trdi ta bjonda temveč na drugo stran rta Debeli rtič, kjer ima svoje bungalove in bivalne kontejnerje MNZ.
Sem kar redni obiskovalec tega rta in lahko povem, da so se bungalovi in bivalniki 2 leti nazaj (poletje oz. pomlad 2016) res umaknili iz vsakoletne ponudbe za MNZ katero sem parkrat prav z veseljem izkoristil in mi ni bilo žal niti malo ter da so kmalu za tem na parkirišče MNZja, ki spada k tem bungalovom in bivalnikom, namestilo veliko dodatnih bivalnih kontejnerjev, ki so bili naloženi kar v dva nadtropja - posledično sklepam, da se jih še ni uporabilo za namestitev migrantov.
Zdaj sem pa ravno dober teden nazaj bil v zadnje tam in presenečeno ugotovil, da so vse te kontejnerje odpeljali a bungalovi pa žal še vedno niso na voljo za turiste. Očitno je nekomu v interesu še dodatno zanemarjanje tega področja, ki že prej ni bilo upravljano kot bi lahko bilo, zadeva ima namreč ogromen turistični potencial v kolikor bi bil kdo pripravljen še kaj vložiti v to in ne samo črpati ob seveda čimmanjših stroških. Mi je pa prišlo na uho tudi to, da naj bi šel upravitelj tega dela v stečaj, nisem še preverjal.