veliko mnenj je.
Zdej. če je bil Šumi dober al ne, naj ima vsak svojo domišljijo. Nekak se nagibam k temu, da je dejansko bil res večji talent. Ampak, da se takšna euforija dela okol njegovih zmag, mi pa mal ni jasn. Zakaj. Vsak, ki je imel malo boljši avto, ga je pral. Torej, F1 je po mojem mišljenju tekma avtov in sposobnost voznikov ne delati napak. Šumi je menda imel eno dobro stvar in to je, da si je na hitro zapomnil proge, podlage, se prilagajal na temperature, spremenil slog vožnje (če je bilo potrebno)..... Zmeraj je že v začetnih krogih postavil čase, ki so jih potem drugi morali loviti.
Mogoče so mu zaradi te lasnosti (zraven hitrosti) dali možnost preizkusa bolida F1 in seveda za to ker je Nemec. (hiter, prilagodljiv, poslušen do šefov....) Dober je že bil v F3000 in F3... še prej karting. In njegova kariera bi se končala pri kartingu, če mu nebi moštvo F3 ponudilo zastonj (za njega) dirkanje. In iz fanta in Nemčije, ki je malo izstopal od drugih se mi zdi, da so naredili več ali manj marketing za zaslužek in financiranje moštev. Seveda, je vse uspelo, ker ni bilo več Sene.
PS. Ne vem pa, če drži podatek, da je Senna v najboljših časih dobil na dirko milijon. (mogoče ve kdo kaj več)
In ta milijon je hotel imeti na računu preden se je dirkaški vikend začel. In menda enkrat ni bilo dolarjev in je fant čakal doma pred TV, medtem, ko ga je ekipa čakala v boksih. Po telefonskih klicih in pojasnitvah zakaj ga ni in ga tudi ne bo, če ne bo dolarjev ali mark, so menda po nekaj prepričevanjih vodilnih da denar bo, (ko bo) je menda bil odgovor, da bo takrat tudi dirkal. Menda je bilo urgentno nakazano nakazilo in urejen letalski in helikopterski prevoz do dirkališča, kjer je šel direktno na kvalifikacije. In zmagal.