metki za zračno puško Celje ali bližnja okolica

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
odkar ni Lovca več, kje to kupiti? Je še v Celju kje kaj podobnega? Pa ne mi rečt da bom moral za to it v MB ali LJ
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Hervis , Gigasport, intersport? Če je kdo to kdaj kupil v kateri od teh trgovin grem tudi tja, iščem seveda 4,5 mm najraje z koničasto glavo lahko tudi drugačni

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
V celju maš trgovino nold v nakupovalnem centru interšpar na mariborski tam jih ziher majo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Poglej ce ma koptex kje bliz tebe poslovalnice

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Katere, in kako hitro?

Ker jaz jih kupujem ali preko eBaya ali preko spletnih stacun - Rojal in Avantura imata najbolso izbiro v Sloveniji, drugace pa AFG Defense s Slovaske.

Za .177 konicaste imas precej izbire - jaz bi vzel H&N, ce jih kje najdes... Za katero pusko, oz. vsaj za koliko moci pa isces - ti mogoce lahko kaj priporocim
smile-1.gif
Pa si preprican, da so konicasti najboljsa izbira?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa si preprican, da so konicasti najboljsa izbira?

Niso, najboljši so z zaobljeno konico.

Edini pravi efekt pa dosežeš z jeklenimi.
grims-1.gif
Katerih pri nas ne moreš več kupiti.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hmm... Se kar strinjam - JSB Exact so tak lep primerek natancnega zaobljenega. Drugace je pa za moje pojme v .177 najbolj uporaben H&N ProMagnum, ampak mora biti puska nad 220m/s... Bom popoldne par razlicnih poslikal, da bo vsaj bolj jasno kaksna je izbira
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Mogoče neumno vprašanje, pa vendarle... -zakaj so zaobljeni boljši kot koničasti? Za kakšnega goloba stran spraviti so špičasti najboljši. Ploščati niti perja ne prebijejo. Če sem lahko malo zloben... Seveda je pa vse odvisno od puške. Imam še predpotopno IŽ-38. Bo počasi treba razmisliti o malo boljši zadevi na snajper.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kot vem, se golobov ne sme streljati z zračnimi puškami...drugače pa za 'gotov si' ni nujno, da izstrelek prebije telo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tole gre skozi colarco (25mm deska) ali pa tudi skozi 1,5mm pločevino, kjer se svinčena diabola razmaže ko palačinka:

Prometheus-Paragon-z7-45-mm-fuer-Luftgewehr.jpg

Vendar če ni zadosti moči ne pomaga nič.
grims-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Bomo imeli kratki pregled peletov.... Ampak samo tisto, kar imam pri roki - jasno, da jih obstaja se malo morje drugih
smile-1.gif

Najprej 4.5 (.177), zacensi z "ta ravnim", in koncajoc pri "ta bronastemu":

1) Gamo Pro Match – navaden "wadcutter" (raven) pelet, ampak tocen ko 100 mater. Je pa skoraj samo za tarce – 7.56 grain
2) H&N Sport Crow Magnum – Najboljsi price/performance za lovit male pernate zajedalce. Rabis sicer pusko nad 16J pri ustju (recimo… 200m/s), ampak se zelo kvalitetno deformira, pa dovolj tezak je (9.26) - ta je ravno se na meji v slovenji dovoljene moci za puske brez dovoljenja, ce me sponim ne vara.
3) H&N Sport Silver Point – 11.57grain, ce si dober streleGac naredi precej manj svinjarije kot Crow Magnum, ampak rabis tam, 300m/s da je res uporaben.
4) Gamo Raptor PBA – ni iz svinca in ultra lahek, uporaben bodisi za svoh puske, ali za manj tocno streljanje kadar bi "rad" imel orenk pok, ker gre pri mocnejsih puskah zelo rad nad hitrostjo zvoka…
5) Prometheus 4.5 – Podobna fora, le da je spodnji del iz plastike, zgoraj pa jeklena krogla, ful lahek, tako da ima isti problem kot PBA (glasen pri mocnejsih puskah), ampak pri dovolj mocni puski, ojoj... v 5.5 verziji pa sploh, kot je ze kolega omenil.
6) H&N BaracuDa: 10.19grain z bakreno oblogo… best-of za lovljenje z .177

Priponke

• 1662288-photo.jpeg
    92,7 KB · Ogledi: 461
Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Potem pa se 5.5 (.22), zacnai s ta najmanjsim in kocajoc pri "ta velikemu ta crnemu":

1) Jsb Exact (kupolast) .177 za primerjavo velikosti – zame so JSBji v obeh kalibrih najbolj tocni
2) BSA Storm (AKA, JSB Exact) v .22 (15.43grain)
3) Spicasti, neznane teze, made in Slovenia (ce zadanes vrata na 5m si zmagal…)
4) Predator Polymag – konica iz trde plastike za penetracijo, potem se pa mehki svinec deformira za tam, 4-5mm siroko penetracijo… Izjemno kul, ampak pod 250m/s neuporabno
5) Gamo Rocket – bakrena konica, penetracije tam, 4-6cm v globino…
6) Skenco BigBoy – 26.2grain
7) Skenco BigBoy Senior – 28.6grain – oba sta za velike puske, pri primerni razdalji lahko ze kaj konkretnega ujagas…
8) Skenco Ultramag – 26.4grain – jeklena spica okoli svincenega deformatorja - 5–6mm velika vstopna penetracija… Jaz se ne bi pustil z njim zadet.
9) Gamo Viper 25 – za Zracno Sibrovko… Pride v dveh variantah, z 3 ali 9 (razlicno velikimi) sibrami. Neuporabno nad 10m... Je pa kul, ker se jih da na novi nafilat - vzames malo alu folije, 3 jeklene BBje, pa si zmagal
smile-1.gif

Priponke

• 1662289-photo.jpeg
    64,8 KB · Ogledi: 387
Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
malo si bom sposodil temo...

kaj pravite na to puško ? http://avantura.info/sl/zracne-puske/765-puska-zracna-mauser-sr-z-daljnogledom.html

denarja nebi dal več, ker bi to imel za zabavo, pa mogoče kakega goloba kje...ampak ali je OK?

Ce bo to EDINA zracna puska, ki si jo bos kupil bi 4.5 kaliber in vzmet jaz preskocil.

Tole bo boljsa izbira:
http://avantura.info/sl/zracne-puske/5251-puska-zracna-gamo-black-shadow-igt.html

Ima 5.5 kaliber in IGT (plinski) sistem napenjanja (preden vprasas, ne, ni treba skoz bombic kupovat, enako deluje kot vzmetna).

Bi ti pa kot novincu na sploh odsvetoval nakup ne-plinskih pusk (se pravi, raje vzemi tisto na bombice za zacetek), ker so predvsem mocnejse vzmetne puske rahlo specificne za drzat ko streljas z njimi... Daj "artillery hold" v YouTube, pa bodo pokazali kaj mislim - ce te to ne moti, potem je kul.

Povej za kaj bi nucal in koliko bi dal, pa ti svetujem kaj primernega
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: