Mesto, ki ne sme biti imenovano

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Oh ja, srbi ga niso uspeli zavzeti, so ga pa uspešno zavzeli kreteni zgleda. Ali pa je to še ena internetna izmišljotina.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.319
113
Sej ma vsako mesto/drzava omejitve glede uporabe imena/grba/zastave... Sam nekdo je nekaj prevec dobesedno vzel in misli da je bolj pameten kot je.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kzs
ko nekdo hoče nekaj zaščititi... bolano
menda pa so ljudje hoteli patente za krog in podobne reči...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.806
551
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej ma vsako mesto/drzava omejitve glede uporabe imena/grba/zastave... Sam nekdo je nekaj prevec dobesedno vzel in misli da je bolj pameten kot je.

Ali drži, da je huda kazen če imaš slovensko zastavo/grb npr na majicah neke športne ekipe, društva, kluba... če nimaš dovoljenja vlade za uporabo državnega znaka.
Nekje slišal pa me zanima ali je res ali ne.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ali drži, da je huda kazen če imaš slovensko zastavo/grb npr na majicah neke športne ekipe, društva, kluba... če nimaš dovoljenja vlade za uporabo državnega znaka.
Torej navijaški klub, ki navija za slovenijo ne sme ieti na majicah zastave, grba...... A imajo vsaj majice lahko zelene, čeprav ne vem, zakaj nosijo zelene, saj v državnih barvah ni zelene.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.319
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Dvomim. Zadeva je rpedvsem omejena pri uporabi v iemnih podjetij itd... Msilim da je bilo celo objavljeno, da je Simobil ob menjavi imena cakal, da je dobil dovoljenje za uporabo besede Slovenija v imenu firme (A1 Slovenija)

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Torej navijaški klub, ki navija za slovenijo ne sme ieti na majicah zastave, grba...... .
od kje ti ta ideja?
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO365