Mestni avto do 4 jurje

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
pri malih bencinarjih lahko malo starejsega kupis, ker to so avti, s katerimi se dela malo km...
Se strinjam, ampak ima dotična oseba čudne poglede na cene rabljenih avtomobilov.
grin1.gif

Ampak saj bo verjetno slej ko prej uvidela, da za 4 jurje pač z razlogom ne more dobiti 5 let starega Pola z 10.000 km in vso opremo.
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Avtomatik odpade zaradi potencialnih stroškov v vrednosti avta. Delalo se bo pa tam okrog 8 jurjev letno, tako da poraba ni zelo pomembna. So pa nizki stroški servisov ker vsa ta pet let stara jajca so ravno pred velikim servisom.

Spet bav-bav predsodki pred avtomatikom.
Zdržijo prej več kot manj od ročnih (pa e za sklopko se ni treba bat) ... In a resno misliš, da nov ročni menjalnik (kot rezervni del) stane kaj dosti manj od avtomatika?

No ja, kakor kdo hoče, zame osebno je kupovat mestni avto z ročnim menjalnikom (v bistvu avto nasploh) neumnost (izjema so pri meni CVTji, ki jih pa res ne maram).

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Jah, sto ljudi, sto čudi... Avtomatik odpade. Btw. od tistih 8 jurjev letno se jih bo po mestu naredilo morda 3 jurje
wink-1.gif
.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zakaj avtomatik odpade?
Za mesto je avtomatik milina. Če delaš malo kilometrov pa poraba sploh ni resen faktor.
Če bi štancal 50 k km letno, bi seveda pogledal za bolj uglajenimi in šparovnimi avtomatiki, za 5 jurjev letno, je pa tudi General Motorsov klasični avtomatik s pretvornikom navora super.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Eh, sem že zgoraj napisal. Torej, avtomatik no go. Razlog niti nima veze.
Seveda pa izjema obstaja in če se najde kakšen super duper primerek za pravo ceno je vse možno. Ampak ne s 115 KM za mestno jajce.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Odvisno koliko kilometrov delaš. Konec koncev se kibla prodaja za manj kot 4 jurje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
To vse drži. Ampak ima 115 KM (registracija gre gor, poraba ravno tako), pa še avtomatik. Če ta rikne si ob minimalno 2 jurja, še prej pa ob vrednost avta. Ne hvala. Raje kaj klasičnega, pa da bo mir.
Sicer pa sem že na prvi strani napisal, da lepenka od Avea odpade.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zdržijo prej več kot manj od ročnih (pa e za sklopko se ni treba bat) ...

To seveda niti pod razno ne drži. Ročni menjalniki so bullet-proof, edino kar je potrebno menjave je seveda sklopka ... pri takem rangu vozila to ni velik strošek.

Citat:

In a resno misliš, da nov ročni menjalnik (kot rezervni del) stane kaj dosti manj od avtomatika?

Umm ... ja? Stane bistveno manj. Sploh pa - dobiš ga na vsakem odpadu (za malo denarja), medtem ko se boš z avtomatikom lahko samo slikal ... še posebej pri rariteti kot je Aveo z avtomatskim menjalnikom ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zdržijo prej več kot manj od ročnih (pa e za sklopko se ni treba bat) ...

To seveda niti pod razno ne drži. Ročni menjalniki so bullet-proof, edino kar je potrebno menjave je seveda sklopka ... pri takem rangu vozila to ni velik strošek.

A misliš da avtommatiki niso bullet-proof?
Odstotrk okvar (gledanoi globalno) je mareč približno enak pri obojih ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

A misliš da avtommatiki niso bullet-proof?
Odstotrk okvar (gledanoi globalno) je mareč približno enak pri obojih ...
Možno. Samo cena popravila je 1:3.

PS: I otišla je tema u 3PM...
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Seveda avtomatiki niso tako bullet-proof not navadni menjalniki, to je popolnoma normalno. Avtomatiki imajo več sestavnih delov in kompleksnejše delovanje, kar že statistično vodi v večjo verjetnost okvare oziroma manjši MTBF. O ceni popravila enega ali drugega pa ni vredno razpravljati. Ravno tako, kot ni vredno razpravljati kateri je bolj udoben za mestno vožnjo ...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Moj glas gre Coltu. Nezahteven za vzdrževanje z ne preveč elektronike, dosti jih je, težko najdeš kakega brez klime(sploh ne vem, če so ta model sploh delali brez klime
smile-1.gif
Tastaga je kupil leta 2007, lansko leto prodal sodelavcu, ker je rabil večji avto.

Pelji Citroena C2, Colta pa še katerega pse se odloči.

LP

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Če si smem sposodit temo...

Išče se avto podobnega cenovnega ranga. Lahko tudi 5000€ ali pa kakšen petstotak več.
Letno bi se delalo okoli 20-30 tisoč kilometrov, zato mislim da bencinar skoraj ne pride v poštev, ampak lahko pa vseeno ob predpostavki, da nebo poraba vrtoglava...
Načeloma bi bilo boljše, da avto nebi imel turbine ampak spet pa ni to pogoj...

Najlepša hvala za predloge...

lp, alen

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Polo, Ibiza ali Fabia 1.9 TDI. Turbino za tak motor pa itak dobiš že za "drobiž" če slučajno crkne.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
kupi nek pogost motor... pa premisli, če rabiš dizl, glede na drazje zavarovanje, registracijo in servise.
toyota še nikoli ni bila neko ime za dizel.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
croma JTD.motor bulletproof.oblika meni dolgočasna.udoben avto z veliko opreme.ali pa morda kak stilo z enakim motorjem

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, kakor kdo hoče, zame osebno je kupovat mestni avto z ročnim menjalnikom (v bistvu avto nasploh) neumnost (izjema so pri meni CVTji, ki jih pa res ne maram).

Pa ravno CVT-ji naj bi najmanj crkovali. Ali se motim? Drugače se pa strinjam. Avtomatik je za mestno vožnjo (tudi sicer) odlična zadeva. Tudi jaz sem bil sprva precej skeptičen, zdaj se mi pa že zdi neumnost ročno menjati prestave. Saj smo že v 21. stoletju madona
smile-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Jaz priporočam Yarisa:)
Moj je 1.0 bencinar, porabo imam med 5.3 pa do 5.8. Edina zadeva, ki je bila menjana v desetih letih je bila žarnica (ene par).
Imam 200k km in dela kot šus:)