Novo leto je tak,... silno zanimiv čas. Takrat se proda vse - kič, precenjena plastika, roba pred pretekom roka uporabe,... konec koncev pa tudi napol gnilo meso.
In danes smo si - spet - lahko ogledali nekaj takega v eni izmed manjših mesnic.
Ko je g. mesar (tudi sicer po karakterju aroganten smrkolin, ki strankam daje vedeti, da je šef, ker pač zna narezat zrezek) poizkusil poriniti napol gnil kos mesa eni izmed strank, potem je pa bil še užaljen, ko mu je ta stranka (šlo je za starejšo gospo) prišla meso "vreč v glavo" in zahtevala vračilo denarja....
Ne vem, kaj si domišljajo ti osli (se že vnaprej pardoniram živalim, ki nosijo to oznako vrste) - da narod ne zna ločiti med svežim mesom in tistim, ki že zaudarja? Ali pa mislijo, da so stranke neskončno bebave ovce, ki jih lahko kar v nedogled strižeš, pa bodo še vseeno veselo stale v vrsti? Mogoče pa mislijo, da se nam premalo dogaja in da radi prisostvujemo zastonjskemu šovu v njihovi mesnici in bomo zato večkrat prišli?
No, v tisti mesnici - gre za eno izmed Arvajevih poslovalnic - mene vidijo cca enkrat na pol leta, pa še takrat kupujem le gotove izdelke (ki so itak ali OK ali pa so serijsko zaje.bani vsepovsod...). Pač sem bila vedno nadvse očarana nad praktičnim poukom, kako izgleda surovo meso, če ga dovolj dolgo pustiš v hladilnikih oz. ga ene petkrat zmrzneš in odmrzneš...
In vedno mi je bilo (antropološko gledano
) tudi nadvse zanimivo, kako dosledno dečko razvršča stranke med a) dobre (zanje imaš meso v "zodrju") in b) ovce (porivaš jim staro meso, ki ga valja po vitrini). In - tudi po nekaj letih - še vedno ostaja živ (ker se mi zdi, da bi nekak s takim odnosom morala mesnica že davno crkniti).
Še to. Arvajevih mesarij veliko ljudi ne mara točno zato - ker se tam pogosto najde stara roba po prav nič znižanih cenah, ki se agresivno ponuja pretežno starejšim strankam, ki nimajo veliko energije, da bi se hajkale po kupu trgovin. Očitno je g. Arvaju povsem vseeno, koliko proda - saj ima itak verige, kot so Mercator in Tuš, kjer prodaja svojo robo. Sicer bi gospod že poskrbel, da se v tistih parih trgovinah (mislim, da jih je skupaj cca 5) dela red. Konec koncev nobena ne stoji na tako globoki vasi, da človek ne bi odšel k konkurenci (kar nas dela večina mladih, ki tudi sicer predstavljamo pomembne potrošnike beljakovin, z ne ravno majhno globino denarnice). Sploh, če si ogleda tak šov...
Itak pa danes vsi skupaj veliko preveč pojemo in je meni že napol vseeno, ali tiste pol kile mesa dobim ali pa ne...
Pa dober tek!
In danes smo si - spet - lahko ogledali nekaj takega v eni izmed manjših mesnic.
Ko je g. mesar (tudi sicer po karakterju aroganten smrkolin, ki strankam daje vedeti, da je šef, ker pač zna narezat zrezek) poizkusil poriniti napol gnil kos mesa eni izmed strank, potem je pa bil še užaljen, ko mu je ta stranka (šlo je za starejšo gospo) prišla meso "vreč v glavo" in zahtevala vračilo denarja....
Ne vem, kaj si domišljajo ti osli (se že vnaprej pardoniram živalim, ki nosijo to oznako vrste) - da narod ne zna ločiti med svežim mesom in tistim, ki že zaudarja? Ali pa mislijo, da so stranke neskončno bebave ovce, ki jih lahko kar v nedogled strižeš, pa bodo še vseeno veselo stale v vrsti? Mogoče pa mislijo, da se nam premalo dogaja in da radi prisostvujemo zastonjskemu šovu v njihovi mesnici in bomo zato večkrat prišli?
No, v tisti mesnici - gre za eno izmed Arvajevih poslovalnic - mene vidijo cca enkrat na pol leta, pa še takrat kupujem le gotove izdelke (ki so itak ali OK ali pa so serijsko zaje.bani vsepovsod...). Pač sem bila vedno nadvse očarana nad praktičnim poukom, kako izgleda surovo meso, če ga dovolj dolgo pustiš v hladilnikih oz. ga ene petkrat zmrzneš in odmrzneš...
In vedno mi je bilo (antropološko gledano
Še to. Arvajevih mesarij veliko ljudi ne mara točno zato - ker se tam pogosto najde stara roba po prav nič znižanih cenah, ki se agresivno ponuja pretežno starejšim strankam, ki nimajo veliko energije, da bi se hajkale po kupu trgovin. Očitno je g. Arvaju povsem vseeno, koliko proda - saj ima itak verige, kot so Mercator in Tuš, kjer prodaja svojo robo. Sicer bi gospod že poskrbel, da se v tistih parih trgovinah (mislim, da jih je skupaj cca 5) dela red. Konec koncev nobena ne stoji na tako globoki vasi, da človek ne bi odšel k konkurenci (kar nas dela večina mladih, ki tudi sicer predstavljamo pomembne potrošnike beljakovin, z ne ravno majhno globino denarnice). Sploh, če si ogleda tak šov...
Itak pa danes vsi skupaj veliko preveč pojemo in je meni že napol vseeno, ali tiste pol kile mesa dobim ali pa ne...
Pa dober tek!