merilna tabla / display štoparica

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Saj nevem kako se sploh reče temu....vglavnem iščem veliko tablo oz. LCD display, ki se običajno uporablja v športnih objektih na kateri bi bila štoparica. Display bi naj bil velikosti vsaj 50 cm v širino, tako da bi se izmeren čas dal razbrati iz razdalje 10-50 metrov.

Sploh nimam ideje kje naj to iščem oz. kako se sploh temu pravilno reče. Pa fajn bi bilo, da se ta štoparica da aktivirat na daljinsko.
Prilagam sliko profi zadev, jaz rabim nekaj manjšega, za en amaterski športni objekt (važna je samo štoparica, ki jo na daljinca aktivira trener).

Vsaka pomoč oz. ideja kje to kupit, je zelo dobrodošla. Hvala.
1041079-displaytimecount.JPG

Priponke

• 1041079-displaytimecount.JPG
    1041079-displaytimecount.JPG
    59,4 KB · Ogledi: 219

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Elemente za take displaye so vcasih delali v eni Iskri, nekje na Gorenjskem (Iskra Mehanizmi ali nekaj podobnega, mislim da v Begunjah ali tam nekje). To (na prvi sliki) sicer ni LED display, ampak ima mehanske segmente, ki ne oddajajo svetlobe. Tudi na drugi sliki ni videti kot LED display, ampak zopet mehanski, le da je fiksno dvobarven.

Ze narejeni displayi stanejo zelo mnogo denarja (zelo hitro si v desettisocih EUR, sploh za velike matricne). Ce imas kaksno konkretno potrebo in jo znas dovolj dobro opisati, se da narediti display za relativno majhen del te cene. Jaz delam ravno take reci.

Odvisno od tega kaj bi ti sploh rad se da narediti morda se malo preprosteje, kar ti spet prihrani stroske CNC izdelave table ... v glavnem odloci se kaj bi rad in koliko je denarcev na voljo
smile-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Ja, nisem našel pravih slik, ker niti ne vem kako se temu reče in kje naj jih iščem. Vglavnem na bazenu bi potrebovali tak display, na katerem bi trener aktiviral uro, plavalci bi pa potem lahko gledali, koliko časa so potrebovali za preplavano razdaljo. Uro bi vklapljal/izklapljal trener na nekakšnem daljinskem upravljalniku. Velikost številk cca 15-20 cm, nič več.
Budget pa hmm....recimo da okoli 500 EUR bi še bilo sprejemljivo,eventuelno tudi še kak eur več.
Kako se sploh reče temu? Da še magari kaj po ebayu poiščem...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce mislis kako se rece elemntom, so za stevilke to "seven segment display" (potem imas pa razlicice LED, mechanical, LCD, VFD in tako naprej).

Ce si zainteresiran, ti dam telefonsko (ali pa mi ti svojo poslji na ZS), pa se slisiva in ti razlozim kako je s tem - tudi ce ne bom jaz tega delal za vas, bos vsaj imel vec informacij Kot sem ze napisal, delam ravno take stvari, torej elektroniko "po meri" (unikate, prototipe itd., cesar se pac ne da kupiti v trgovini ali pa stane nenormalno veliko, ker je redko iskan proizvod) in s tehnnicnega vidika je tvoj problem cisto resljiv.