Mercedes Citan

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
saj pa to je fajn....
3x pobriše, pol ap tisto kaj se steče nazaj na šip spet pobriše in je. nerabiš še enkrat na roko obrisat

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Ja, drži, če na šipo naliješ tri deci vitreksa naenkrat. Sicer za to ni nobene potrebe, ker šipo opereš čisto dobro z dvema štamprlema.

Če pa že rabiš še enkrat obrisati šipo, je na običajnih avtih popolnoma enostavno pritisniti ročko in ta brez pardona obriše šipo še enkrat, in da potem mir.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kangooja so izbrali, ker ima na papirju daljse intervale med servisi - 30.000km . Da masina zariba po 100kkm je potem Renault kriv.

evil.gif

Mimogrede kateri motorji bodo v tem Mercedezu? Renojevi 1.5dci?
confused-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Nekaj se sliši da naj bi imel novi A (tudi) motorje od renaulta.No, na včerajšnji predpremieri ni nihče vedel (ali hotel slišati) kaj dosti o tem.

BTW: avto je hud (ko sem na poti ven videl novega B-ja mi je proti A-ju zgledal res grdo) in bo zelo verjetno moj naslednji nakup, a če bo imel res od renaulta motorje bom raje še enkrat premislil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
mercedes bo od renoja koristil samo proizvodne kapacitete (manjša vozila)smart se bo delal v revozu itd..inženering je mercedesov

kakšen AMG pa se zna izgubit tudi v infinitiju, če sem prav razumel

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
In kako to izgleda s citanom? Opereš šipo, brisalci obrišejo enkrat, dvakrat, dovolj je. Šipa je čista, za naslednjih 45 sekund je svet spet lepo viden, vesolje veselja!
aplauz.gif

.

Hahaha...na cliotu je isto...in ravno v primerih, ki ga opisuješ, je to res fanatstična pogruntavščina

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Pozitivna? Hja, no.
tongue-1.gif
Precej dražji, v vseh pogledih boljši avti in tudi takšni, ki se jih je prodalo več velikostnih razredov več kot kangoojev, tega sr**** nimajo.

Poglejva prigodo z nekega lepega zimskega ponedeljekovega jutra pred dvema mesecoma...
cheer.gif

Če pustiva za trenutek govoričenje o Petrolovem vitreksu, ki je zmrznil v ceveh, in se je (kljub obilni dozi svežega vitreksa s prve pumpe) odtajal šele nekje v Soški dolini, ko je bilo 10 stopinj plusa.

Pa dajva razmisliti: kdaj rabi človek pranje šipe najbolj na svetu? Polet? Ne. Konec maja, ko se regratu in cvetnemu prahu strga in imaš šipo že kar rumeno? Tudi ne - opereš enkrat in si za pol dneva dober. Pranje šipe najbolj rabiš takrat, ko je na cesti plundra in ti ta konstantno svinja šipo. In pri usrani šipi za en drek vidiš, v temi, kjer se ti ob svinjski šipi še dodatno bleščijo luči nasproti vozečih avtomobilov, pa sploh. Pravzraprav v takšnih pogojih šipo pereš vsako minuto.

In kako to izgleda s citanom? Opereš šipo, brisalci obrišejo enkrat, dvakrat, dovolj je. Šipa je čista, za naslednjih 45 sekund je svet spet lepo viden, vesolje veselja!
aplauz.gif

Še P.S.: po kakšnem letu vožnje s tem... citanom, ja, sem končno le pogruntal žabarski sistem
zmaga.gif
In čez minutko se zgodba začne spet znova.

Renualt citanom? Nein, danke. Tudi zastonj ga ne vzamem.

Hm očitno sem jaz čuden, ker moj čudni avto dela prav tako in meni je ravno ta čudna funkcija všeč. Trikrat pobriše, počaka 3 sekunde ( v tem času vitreks "spolzi dol po šipi" ) in pobriše do suhega. Nikoli NOBENIH lis od brisalcev.
Je pa res, da sem vesten in jih menjam na cca dve sezoni.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Nekaj se sliši da naj bi imel novi A (tudi) motorje od renaulta.No, na včerajšnji predpremieri ni nihče vedel (ali hotel slišati) kaj dosti o tem.

BTW: avto je hud (ko sem na poti ven videl novega B-ja mi je proti A-ju zgledal res grdo) in bo zelo verjetno moj naslednji nakup, a če bo imel res od renaulta motorje bom raje še enkrat premislil.

Mislim, da lahko zacneva gledati kar nekaj drugega..

The Citan will be launched with a 1.5-liter turbodiesel four-cylinder engine available with either 75, 90, or 110 horsepower. Although Mercedes refers to the mill as a CDI engine, it is actually a Renault-sourced dCi unit.