Mercator nima več....

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
S tem, da v Mercatorju, v katerem ni guzve, se vedno daljsi cas cakas na blagajni, kot pa v zguzvanem Hoferju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V Hoferju pa ti nameče artikle čez blagajno, ali na tla, ali sosedu v naročje... In je za kaso prav žicčna če nekdo ne zmore tako hitro odmikati artiklov (recimo straejši, poškodovan). WTF...
Zadnjič je žena na glas siknila, da ne bo letala zamudila, saj je v službu in da naj se skulira.
Pa še za one ki pravijo da je pult zadaj za lepo zlaganje... đabe ti je pult, če imaš preluknjane embalaže od metanja na blagajni.
No Mercatorjeve blagajne so pa poglavje zase...
Lidl ima še nekje najbolje...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Za takšne, kot je tvoja baba, je Mercator. Tam lepo počasi artikle vleče čez blagajno, malo podebatira s teboj (oziroma z njo), se kakšno minuto ali dve menita o načinu plačila, pika kartici, mogoče še kakšna položnica, potem pa letalo res gre.
V Lidlu ali Hofru jaz postavim voziček na konec in kakor hitro blagajničarka potegne izdelek preko blagajne, ga jaz pospravim v voziček. Če tega nisi sposoben, te motorika malo jebe... na koncu plačam, se odmaknem do bližnje police in lepo počasi zložim v vrečko. Če bi tako delali vsi, bi bile vrste veliko krajše. Samo vedno se nekje najde Roberto in njegova baba...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Če se ti mudi, potem ne hodi v trgovino ali gostilno.
Niti v avtom, najboljše če greš peš.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Za takšne, kot je tvoja baba, je Mercator. Tam lepo počasi artikle vleče čez blagajno, malo podebatira s teboj (oziroma z njo), se kakšno minuto ali dve menita o načinu plačila, pika kartici, mogoče še kakšna položnica, potem pa letalo res gre.
V Lidlu ali Hofru jaz postavim voziček na konec in kakor hitro blagajničarka potegne izdelek preko blagajne, ga jaz pospravim v voziček. Če tega nisi sposoben, te motorika malo jebe... na koncu plačam, se odmaknem do bližnje police in lepo počasi zložim v vrečko. Če bi tako delali vsi, bi bile vrste veliko krajše. Samo vedno se nekje najde Roberto in njegova baba...

Jaz delam enako, eni bi se pa res radi delali pol ure pomembne na blagajni, kot da so kupili vilo na bledu, ne pa 3 jogurte, pa še tiste je treba plačat s kreditno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V temi o BC se pogovarajo o tem, da bo Nemčija v popolnosti prepovedala gotovinsko poslovanje. Torej boš šibice plačal s plastiko. Navadi se.
Kot drugo, nihče ni rekel da se mi zdi fajn da se na blagajni vleče kot megla, plačuje položnice in podone neumnosti. Vsekakor pa je treba gledati situacijo, če vidiš da ne kdo ne sledi ni potrebno biti nesramen. In ja, če mi na blagajni poškoduje embalažo zaradi svoje furje bo naredila zastoj, ker bom zahteval drug izdelek in ja, ne bom šel sam ponj saj to ni bila moja napaka.
Ne vem, v Avstriji nisem doživel take furje na blagajni v Hoferju, niti v Aldiju v Švici. Da ne govorim SPAR, ko sem bil na centrali v Salzburgu.
Zaradi mene lahko posamezniki dobesedno zmečete stvari v voz, večina nas tega ni dolžna in vse kar pričakujem je nek normalen odnos. Ni potrebe po čvekanju.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Če se ti mudi, potem ne hodi v trgovino ali gostilno.
Niti v avtom, najboljše če greš peš.
Lepo si spesnil ta dva stavka... če se ti mudi... najboljše, če greš peš...
Si porabil za to mojstrovino cel dopoldan ali imaš takšne pesnitve že od nekdaj v glavi?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Le kje ti spiš da te ne ukradejo... Ampak zate imam še boljši način nakupa... Spletni nakup. Poklikaš, plačaš s predplačniško VISO (ali po predračunu) in ti vse pripeljejo domov zloženo v škatli ali pripravljeno v vrečki. Sploh se ne rabiš gužvat za kakršnokoli blagajno.

Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Podobno je z Donatom, so spremenili embalažo - vsebina enaka, pa podražili z 1,08€/l na 1,22€/l

donat maš v litrski stekleni flaši okrog 1,04 € (špar). kavcija za steklenico je nkje 20 cenotv, ampak jo daš sam na začetku, potem pa ji hitak samo menjavaš. Ajde če se razbije si ob to kavcijo in to je to...še vedno cenejša varinata kot plastična verzija
zmaga.gif

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Podobno je z Donatom, so spremenili embalažo - vsebina enaka, pa podražili z 1,08€/l na 1,22€/l

donat maš v litrski stekleni flaši okrog 1,04 € (špar). kavcija za steklenico je nkje 20 cenotv, ampak jo daš sam na začetku, potem pa ji hitak samo menjavaš. Ajde če se razbije si ob to kavcijo in to je to...še vedno cenejša varinata kot plastična verzija
zmaga.gif

Sem že dobil drugje magnezij v takšni obliki kot je v Donatu, po znatno nižji ceni.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:

zmaga.gif

Sem že dobil drugje magnezij v takšni obliki kot je v Donatu, po znatno nižji ceni.
ksz...
Jaz sem fino userjem že ob branju nekaterih prispevkov na Alterju, Donata niti ne rabim....
smirk-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.213
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Le kje ti spiš da te ne ukradejo... Ampak zate imam še boljši način nakupa... Spletni nakup. Poklikaš, plačaš s predplačniško VISO (ali po predračunu) in ti vse pripeljejo domov zloženo v škatli ali pripravljeno v vrečki. Sploh se ne rabiš gužvat za kakršnokoli blagajno.

Še vedno si tele, pač preplačaš.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.662
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Če bi tako delali vsi, bi bile vrste veliko krajše. Samo vedno se nekje najde Roberto in njegova baba...

aplauz.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
... Samo vedno se nekje najde Roberto in njegova baba...
Tudi leva polovica Gaussa mora nekje kupovati...

hysterical-1.gif

No saj za take primerke je dobra kakšna mercator trgovinica, kjer se vse odvija s tako hitrostjo, da je premikanje galapaške želve v primerjavi z dogajanjem tam neverjetno bliskovito.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
... Samo vedno se nekje najde Roberto in njegova baba...
Tudi leva polovica Gaussa mora nekje kupovati...

hysterical-1.gif

No saj za take primerke je dobra kakšna mercator trgovinica, kjer se vse odvija s tako hitrostjo, da je premikanje galapaške želve v primerjavi z dogajanjem tam neverjetno bliskovito.
Tam se kdaj ustavim, po recimo 100km kolesarjenja, vode pa kako uro nazaj zmanjkalo... ves rdeč stojim v vrsti, niti vrsta ni, drugi sem na blagajni, Robertica spredaj pa pet artiklov pa nikakor zaključiti nakup... vmes pa zvem še kako je s sosedovo mačko, pa kako napravljena je bila Joži v nedeljo pri maši, pa....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Activia jogurtov. Prodajalka rekla, da so jim zaprli šifre in ne morejo naročit.

Ve kdo še za kak izdelek, ki ga ni več? (verjetno jih je kar nekaj).
Activia so itak kar se da nategunski jogurti, pravzaprav vse od Danone je fajn nategunsko... Dukat je pa zakon.
cheer.gif

Pa mimogrede, hvala Agrokorju za izdelke od PIK Vrbovec. Baranjski kulen...
cheer.gif

Košake MB pa lahko brez slabe vesti skenslajo, ne bo nobene škode.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj pa še vode ne vzameš s sabo, bo ceneje in hitreje boš na vrsti. Ali pa uporabi potok spotoma, v gmajni.
Glej, zaradi mene lahko ti opraviš nakup tudi z nadzvočno hitrostjo. Ampak, tvoja pravica se neha tam kjer se začne moja. Zato se lepo pomiri, da te ne bo kdaj kje bogu izza nogu fršlok, ko boš ves rdeč stal v vrsti v edini trgovini daleč naokoli. Ko bo pa Aldi/Lidl prišel v vsako malo večje selo (2 hiši in več) boš pa lahko bil tudi hitro postrežen. Do takrat pa, kakor sem ti že na zašetku svetoval, napolni kolesarski nahrbtnik in se v velikeeem loku izogibaj vseh in vsega kar ni Aldi.