Citat:
Uporabnik Runo pravi:
ksz
Mercator prodaja svoja jajca 10 + 2 gratis za (mislim, da) 2.59 EUR. Pod to ceno je navedena tudi cena posameznega jajca. Ker je imela jedina slab obcutek, sva se spravila racunati. In dejansko je cena, dolocena za eno jajce, pomnozena z 12, enaka 2.59 EUR. Torej cisti nateg. Dejansko placas 12 jajc in ne dobis nicesar gratis.
Takoj sem poklical prodajalko in ji razlozil, da gre za nelojalno konkurenco ter za zavajanje kupcev. Ta je letela do sefice, me nato poiskala v trgovini in se zacela opravicevati, da so to cene za celotno Slovenijo, da nimajo oni nic s tem in da je cena za eno jajce zgolj informativna. Bolj kot sem ji razlagal, da njena razlaga ne potegne in da dejansko placas 12 jajc, bolj me je prepricevala, da to ni res. Na koncu sem jo zgolj opozoril, da ce pride mimo inspekcija, bodo tezave, in odsel.
V tem izračunu ni čisto nič narobe, ker je to samo informativna cena na enoto, da lažje primerjaš kaj je ceneje/dražje. Ti ene jajce ne moreš kupit, če bi jo lahko, bi šlo za zavajanje, v tem primeru pa bi se ti na inšpekciji smejali. Pri čisto vseh stvareh, kjer je nekaj gratis je cena na enoto, gram, whatever, preračunana vključno z gratisom. Tak da se lahko greš samo opravičit lepo nazaj (pa vem, da ne boš, ker nadirat je fino, opravičit se pa nihče ne upa).