Mercator nima več....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
ksz

Mercator prodaja svoja jajca 10 + 2 gratis za (mislim, da) 2.59 EUR. Pod to ceno je navedena tudi cena posameznega jajca. Ker je imela jedina slab obcutek, sva se spravila racunati. In dejansko je cena, dolocena za eno jajce, pomnozena z 12, enaka 2.59 EUR. Torej cisti nateg. Dejansko placas 12 jajc in ne dobis nicesar gratis.

Takoj sem poklical prodajalko in ji razlozil, da gre za nelojalno konkurenco ter za zavajanje kupcev. Ta je letela do sefice, me nato poiskala v trgovini in se zacela opravicevati, da so to cene za celotno Slovenijo, da nimajo oni nic s tem in da je cena za eno jajce zgolj informativna. Bolj kot sem ji razlagal, da njena razlaga ne potegne in da dejansko placas 12 jajc, bolj me je prepricevala, da to ni res. Na koncu sem jo zgolj opozoril, da ce pride mimo inspekcija, bodo tezave, in odsel.

V tem izračunu ni čisto nič narobe, ker je to samo informativna cena na enoto, da lažje primerjaš kaj je ceneje/dražje. Ti ene jajce ne moreš kupit, če bi jo lahko, bi šlo za zavajanje, v tem primeru pa bi se ti na inšpekciji smejali. Pri čisto vseh stvareh, kjer je nekaj gratis je cena na enoto, gram, whatever, preračunana vključno z gratisom. Tak da se lahko greš samo opravičit lepo nazaj (pa vem, da ne boš, ker nadirat je fino, opravičit se pa nihče ne upa).

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Nisem nadiral, zgolj opozarjal, me pa veseli, da mi je bla ponujena se druga razlaga.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Prodajalko si nadrl za brezveze, ker ti ne razumeš sistema.

Recimo da imajo v akciji kilo praška, ki stane 1€ zdaj pa dobiš še kilo gratis, torej 2 kili.

Cena na kilo bo SEVEDA navedena kot 0,50€, ampak to še ne pomeni, da nisi ti nič profitiral, to je samo informacija koliko te pride kilogram praška, da lahko primerjaš z ostalimi.

Ne bodo zdaj oni napisali cena na kilo 1€ + 1kila gratis, to ti piše že kje drugje, cena na kilo je pač cena na kilo.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Firme razen komunajzerske ki jih v neskončnost dokapitalizirajo, jim dajejo nepovratna sredstva.... preživijo če so konkurečne na trgu, domačem ali tujem.

Ko je nekdo omenil mleko in poveličuje alpsko mleko lj mlekarn, je point ta da v večini mlako uvažajo iz madžarske. Slovensko mleko pa gre v avstriske in italjanske mlekarne...

komunajzerska politka pa je z izčrpavanjem firm in monopolističnim onemogočanjem konkurence privedla do netržnosti, neretabilnosti in nelikvidnosti podjetij, ki so jih zasilno krpali na puf
in ustvarili še DUTB.

Če tebe poslušam, bi ta sistem še naprej fural...
bonk.gif

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Definitivno pameten nakupovalec pogleda tudi ceno na enoto. Kakšen WC papir je podoben štos, ponekod je 8, drugje pa 12 rolic...

Jaz sem nekje prebrala fantastičen nasvet, da vzamem tisto robo, ki je najbolj pobrana s police. Je očitno že dovolj ljudi pred mano preštudiralo ceno/kakovost.

Kar pa se mercatorja tiče, se mi zdi bolje, da so ga sosedi kupili še preden bi ga naši uničili do konca. Naši ga niso znali niti prodati takrat, ko je bil dejansko nekaj vreden.

Sicer pa so tudi Žito, Droga Kolinska (cockta, donat MG, barcaffe, grand kaffa, smoki in argeta) Hrvaški, Fructal srbski, Radenska Češka, Laško in Union sta nizozemska... Sicer so to le lastništva podjetij/znamk, od nas/naših pa je odvisno kje bo ostala proizvodnja in pridelava surovin.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zbojkotirat Mercator na počasi, da naši dobavitelji ne crknejo, potem pa kupit v stečaju Mercator za male pare nazaj

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Seveda bodo v Mercatorju raje dali posel kateri izmed hrvaških firm. Če so jih s tako lahkoto na police spustili jim bodo pa še en posel zrihtali. Pa mercator v zadnjem času kar precej blati slovenske dobavitelje, zato bo verjetno s prve iskal poceni nekvalitetno hrvaško podjetje...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.008
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ce bi merkator ostal slovenski, bi propadel. Ker to kar se oni grejo je absurd. Pri njih se je cas ustavil ene 20-30 let nazaj. Vmes je prisla konkurenca, ljudje so se spremenili, nas tempo in nacin zivljenja se je spremenil. Oni pa ne. Najlepse je to vidno v ozjem centru maribora. Tam sta 2 merkatorja, odkar sem na svetu je tam vse enako. Se prodajalke. In potem pride spar, z modernim konceptom, letu 2015 primernim trgovkam, pos terminali in ponudbo. Samo vprasanje casa je kdaj bo ena od teh 2 zaprla vrata.
Merkator vlecejo ven se samo vaske trgovine, kjer imajo monopol.
Namesto da cvilite tu kako so hrvati grdi, rajsi bodite srecni da vsaj probajo resit kar se resit da, ker mi za to nismo bili sposobni
Kaj ponuja Spar da Merkator nima ?

Monopola nima nihče.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Nisem nadiral, zgolj opozarjal, me pa veseli, da mi je bla ponujena se druga razlaga.
Si se pa vseeno zmagovalno počutil, ko si jim omenjal inšpekcijo, a ne?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mercator je meni edino všeč zaradi njihove, po mojem mnenju najbolj kvalitetno/okusno pripravljene, sveže hrane.

Čez vikend se redno gre tja in nabavi za nedeljsko kosilo: ribe, ražnjiče, prsa, bedre in pa pečen krompir.

Pa sem sprobal vse ostale, ki nudijo to, špar in tuš, pa je mercator še nekako najbolje izpadel.

In ti sanjas o zdravi prehrani...ahahha nakladalec...

Kaj pa narobe z šarenko, ki jo tam spečejo "na žaru", ali piščančjimi prsi, ki so pečena v pečici?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Ko je nekdo omenil mleko in poveličuje alpsko mleko lj mlekarn, je point ta da v večini mlako uvažajo iz madžarske.
Lahko ta tvoj point kako dokažeš? Zgoraj v članku namreč piše:

Celo kmetijski minister Dejan Židan je v intervjuju za Mladino priznal, da Ljubljanske mlekarne zdaj odkupujejo izključno slovensko mleko, za kar se prej niso odločili niti slovenski lastniki. 

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Opa na politika se zanašaš...
pojma nimaš
http://www.rtvslo.si/gospodars...v-tujini/323771

mal poglej največje mlečne prodajalce v LJ mlekarnah pa ti bo kuj jasno, da na masovno uvažajo...
In res je ironija da slovenskega mleka primankuje...

Ja no shit, če pa tujci bistveno bolje odkupujejo mleko in so posledično bivše komunajzarske mlekarne dobili prst v rit. Še več LJ mlekarne zapirajo obrate zaradi nekonkurečnosti...

Ti pa z Židanom.... ta človek ne bi smel niti krompirja prodajat na tržnici, ker ga nebi nič prodal.
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Zanimivo, pred časom pa sem slišal po radiu, da bi naj slovenija izvažala mleko na kitajsko...torej kupimo od mađarov, izvoz na kitajsko?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Če bodo ljudje kaj resno pogrešali bo Mercator že dobil, ampak ljudje pogrešajo manj kot se posameznikom zdi.

sicer je jogurte Mu Athentikos na voljo je v treh različicah naravni, s podloženimi jagodami in s podloženimi in borovnicami.

To da ljudje "manj pogresajo" ni nic dobrega ali pametnega. Do pomeni da je glavni kriterij cena. To je pa dolgorocno katastrofa za vse razen trgovca.

To, da Mercator sedaj sili dukatove izdelke, čeprav jih v sloveniji malokdo je, ampak se generalno gledano raje poseže po Ljubljanskih mlekarnah itd., se bo po moje Mercatorju še vrnilo kot bumerang. MIslim, da smo slovenci takšni, ki raje jemo kvalitetno in slovensko, ne pa hrvaško.

V bistvu ne... povprecen kupec poseze (se posebaj zaradi krize) po poceni izdelkih, tudi zaradi tega so diskontarji tako uspesni. Cez 5 let bodo samo se Kplus izdelki desetaga razreda in neznanega porekla. Karkoli si kupec misli ali zeli. Se bo pac navadil.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Zgražanje nad Mercatorjevim delom odkar je v hrvaških rokah je nesmiselno. Naj delajo kar jih je volja. če ti ne ustreza, ne kupuj tam.
Sicer pa bi se morala vsa slovenska prehrambena veriga vključno s kmeti lotiti novega podviga. Npraviti d.d., vsak zainteresirani iz prehrambenega foha lahko kupi delnice in se naredi nova mala trgovska veriga, ki bi nudila izključno visoko kakovostno prehrambeno robo, prvenstveno slovenskega porekla in eko varianto. Stvar bi laufala 100/h.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zbojkotirat Mercator na počasi, da naši dobavitelji ne crknejo, potem pa kupit v stečaju Mercator za male pare nazaj

467716-post_slo.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:

komunajzerska politka pa je z izčrpavanjem firm in monopolističnim onemogočanjem konkurence privedla do netržnosti, neretabilnosti in nelikvidnosti podjetij, ki so jih zasilno krpali na puf
in ustvarili še DUTB.

Če tebe poslušam, bi ta sistem še naprej fural...
bonk.gif

Ne kapiram vlečenja komunajzerjev in ostalih v ta problem. Sliši se, kot da bi se stvari zaj=balo samo takrat, ko so eni glavni. Potem je eno vlado vse ok, potem pa se spet j=b=.