Citat:
Uporabnik Jozek pravi:
sori frajer, tvojga stika s cestiščem pa res ni za zanemarjat.![]()
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik crest pravi:
A je kdo razmišlju da bi zimske zamenjal z letnimi ob takih temperaturah?
Glede na to da temp. ne pade pod 0 C, in ker vsi vemo da letna drži bolje kot zimska pri + C, pa še obraba je manjša.
Jst mam oboje na feltnah in to mi vzame 30min, po napovedih še vsaj še 1 teden ne bo -C v Ljubljani in okolici![]()
1.Zimske gume držijo bolje tudi pri temperaturah vse do 8-10 stopinj.
2.šele januar je.
ne prbijaj, tut ko bo minus 5 bo dobra letna bolj držala na mokrem.. Drugo je led in sneg, samo tukaj je zimska bolša. Če ne vrjameš, imaš iskanje smo to tudi potrdili z testi.![]()
Citat:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik crest pravi:
A je kdo razmišlju da bi zimske zamenjal z letnimi ob takih temperaturah?
Glede na to da temp. ne pade pod 0 C, in ker vsi vemo da letna drži bolje kot zimska pri + C, pa še obraba je manjša.
Jst mam oboje na feltnah in to mi vzame 30min, po napovedih še vsaj še 1 teden ne bo -C v Ljubljani in okolici![]()
1.Zimske gume držijo bolje tudi pri temperaturah vse do 8-10 stopinj.
2.šele januar je.
ne prbijaj, tut ko bo minus 5 bo dobra letna bolj držala na mokrem.. Drugo je led in sneg, samo tukaj je zimska bolša. Če ne vrjameš, imaš iskanje smo to tudi potrdili z testi.![]()
-5 in mokro? Kam pa se ti zaganjaš človek.![]()
Dejstvo je da letna guma zgubi tako elastičnost kot tudi oprijem zaradi nizkih temperatur. Ravno tako kot to zgubi zimska guma pri visokih temperaturah zaradi svoje mešanice gume. O tem pa tudi konkretni testi so bili na DSF motorvision, tako da malo pobrskaj po webu če ne premoreš TVja.
Verjetno ti je človek hotel povedati, da pri -5 ni več mokro, ampak pomrznjenoCitat:
Citat:
-5 in mokro? Kam pa se ti zaganjaš človek.![]()
BTW: če je -5 zunaj še ne pomeni da ima asfalt tut toliko![]()
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@matr ste eni pametni...
Zakon je jasen, prišparap pa tudi ne boš nič... Gume so po 3~4 sezonah (max) itak neuporabne pa če jih uporabljaš veliko ali pa malo...
Mislim kolik mate eni dela kako kršit zakon ali ga izigravat![]()
Pri meni so gor celo leto, in v jeseni spet nove nabavimCitat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Nop![]()
Jst sploh nevidim pointa v zimakih, unicim jih vsako zimo, drzijo se mi pa glih tolk kt letne![]()