Menjava zavor G4 - priporočila

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Da se jaz izkoristim temo, ko je ravno o zavorah govora...

Pozna kdo Delphi diske + ploscice in ABS diske + ploscice?
Kupujemo namrec komplet in staneta zgoraj omenjeni znamki za P306 malo vec kot 70 EUR, medtem ko je TRW-LUCAS komplet malo vec kot 100 EUR.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Odyssey pravi:
Dobra ponudba za ATE : 109EUR + ptt za komplet 2 diska in ploščice
http://cgi.ebay.de/ATE-BREMSSC...93%3A1|294%3A50

Nočem delat reklame,ampak mogoče je za vprašat še tudi na Regnemer. Meni so tako poceni zrihtali jermene in pumpe, da se mi sploh ni splačalo vzeti na ebayu. ATE je prav OK, pa tudi Brembo ni slabo.
Kaj si delal generalko na cesni??
smile-1.gif

Še ima kdo kako izkušnjo z LP zavorami - baje je to iz Anglije in jih na veliko prodajajo v A-netu?

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Najprej: kot vidiš so lahko zavore na ljudskih avtomobilih VAG koncerna problem, ker so poddimenzionirane (ali pa preprosto pogosto zanič narejene?).

Izučiti bi te morala tudi izkušnja s čigumi zavorami, pa te očitno ni kaj dosti. Izvedeti moraš tudi, da prva vgradnja (recimo, da jo dela Ate) pogosto nikakor ni enaka Atejevim ploščicam za G4 iz štacune. Včasih je prva vgradnja boljša tudi od originala. (Pri tem so še posebej kritični diski, ki so lahko originalni naknadno bolje zbalansirani kot aftermarket, tudi če so oboji od istega proizvajalca. In potem pač neoriginal trese.)

Tudi sam sem dal skozi trnovo pot s polotom, ki ima pri 140k km že tretji komplet diskov (originalni so zdržali 90k km, kar je sicer malo, ampak še vedno več od 50k km, kolikor so zdržali pač eni aftermarket, ki jih je dal gor mehanik!!), ampak naslednjič me ne bodo več n...... in gre gor samo še original.

Skratka, bodi pameten, odkartaj tistih 200 EUR (ali koliko že, pojma nimam, morda niti toliko ne?) in pejt kupit originalen komplet zavor. Vse ostalo je (vsaj v tem primeru...) izguba živcev, časa in tudi, denarja.

Poročaj o rezultatih
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Se v celoti strinjam.

Dodam pa se to, da so me original ploscice prisle ceneje kot od Ferrodo nachbau.
confused-1.gif

In nobenih cviljenj, slabih zaviranj, itd., kar folk obcasno zna doziveti s kaksnimi nachbau zadevami.