menjava termostatskih ventilov

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
A ima kdo informacijo koliko pride menjava termostatskih ventilov na radiatorjih. Ventil je na hodniku, Menjava je nujna, ker sta mi dva že spustila. Mojstra že imam, zanima me približna cena, da vidim za koliko se menim. Ventili stanejo kolikor stanejo (10-20€ + glave). Delo???

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Btw.: je6a
tongue-1.gif
Katere znamke so ventili? Koliko so stari?

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
hvala za info

trenutni ventili so armalovi. koliko so stari nimam pojma. Ventil po moje pušča pri igli ki gre ven in not. En ventil malo dela potem pa kar ne spusti več skozi - radiator ne greje. Preveč migat igle ne upam, da ne bo spet teklo. trenutno je ok - v smislu da ni poplave.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz imam farove ventile pa Danfos glave v celi hiši pa še vsi delajo teče pa 19. leto. Res pa da čez poletje kakšna igla zašteka pa jo potem na roko premigam in potem čez zimo normalno dela.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pri Aklimatu (Armal so pipe) lahko menjaš samo vložek ventila, tako sem naredil jaz v pisarnah iz starih ročnih na termostatske. Strošek menjave je zanemarljiv, če imaš možnost nekako zmanjšat pritisk v instalaciji, ali pa reskiraš manjšo poplavico, pa na hitrco ven not.
wink-1.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.403
2.573
113
Hrastnik Plinara
med sezono z zamrzovanjem,
ventili ?, glava danfos, 130€, pa še stare OK glave je e odnesel in prodal naprej.
brez poplave, v 1h - bila sta dva radiatorja.
šlamperaj, ventili še vedno nso OK

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Z ventili je narobe, da je bila ze dvakrat poplava na nov parket. Zaenkrat se ni skode, ne bi pa rad da bi bila. Na glavah pise armal in ne aklimat. Ventili pa ne vem cigavi so. Sem probal z razlicnimi glavami kjer je slucajno pasal navoj ampak ni delovalo. En od ventilov nekaj casacspusca toplo vodo tudi ce snamem glavo potem pa neha in je radiator mrzel.

Q ima kdo izkusnje z wifi glavami .Niso tako drage ampak ali so vredne denarja.p

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
A to je med kurilno sezono v bloku, vred z zamrzovanjem?

e,brez zamrzovanja ,si pa napisal če se ne motim da ima š v hodniku ventile za stanovanje. če juh nimaš te samo še spasi zamrzovanje ,ali pa počakaš na konec kurilne sezone ko vam enkrat na leto spustijo vodo iz sistema pa pol porihtaj ,najboljši ventili do sedaj po mojih izkušnjah je danfus in noben drugi

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Z ventili je narobe, da je bila ze dvakrat poplava na nov parket. Zaenkrat se ni skode, ne bi pa rad da bi bila. Na glavah pise armal in ne aklimat. Ventili pa ne vem cigavi so. Sem probal z razlicnimi glavami kjer je slucajno pasal navoj ampak ni delovalo. En od ventilov nekaj casacspusca toplo vodo tudi ce snamem glavo potem pa neha in je radiator mrzel.

Q ima kdo izkusnje z wifi glavami .Niso tako drage ampak ali so vredne denarja.p

ja pol pa so verjetno ventili tudi armal ,aklimat so pa radiatorji

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
če kdo rabi termostatske glave armal jih lahko dobi pri meni imam neko staro zalogo pa materiala imam kar dosti praznim prostor kjer imam še material in ga nikoli več ne bom rabil ker bom počasi penzionist pa bom naredil boljšaka na domu.

pozdrav.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.699
6.719
113
pri taščici
Upam, da ne boš tudi alter dal v penzion.
Lepo te je spet brati, Mislim da sem te nekaj časa pogrešal.
Kaj bos pa z orodjem naredil? Tudi bolha?
Sicer si malo daleč, ampak....
Danes se dobimo na "kurjaskem pikniku". Najbrž se ne bi branili tvoe družbe. Če si že v penzijo potem pridi v Savinjsko. Pride tudi kak stajerc tvojih let.

Nazadnje urejeno: