Menjava telefona & prenos programov

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Obeta se mi menjava telefona (Android za Android). Kako najhitreje in najbolj preprosto prenesti vse iz enega na drugega?
Če naredim komplet backup na prvem (npr. Titanium Backup) in restore na drugem - se prenese vse (tudi SMSji, koledarski vnosi)?
Se prenese kaka "nesnaga" (ala začasni fajli in podobno)? Tudi verzija Androida ni čisto ista (4.1.2 --> 4.2).
Seveda grem lahko parcialno (posebej SMSje, posebej koledar, ponovno namestim programe in mogoče celo kakega spustim), samo iščem čimmanj "bolečo" varianto.
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Če imaš koledar in kontakte v oblaku (vezane na Google account), potem za njih ne rabiš skrbeti. Potem so tukaj še SMS sporočila in pa podatki posameznih aplikacij (ki pa se v nekaterih primerih tudi samodejno backupirajo v oblak - odvisno od aplikacije). Te lahko pokriješ recimo s Titanium Backup ali pa s Helium.

Pa ne pozabi tudi na vse datoteke na "disku" telefona. Tukaj lahko na hitro pogledaš če so vmes kakšne mape, ki jih nisi ti ustvaril (jih je nasvinjala kakšna aplikacija). Te lahko seveda ignoriraš pri prenosu.

Če boš menjal firmo telefona, lahko imaš problem z migracijo podatkov osnovnih stock aplikacij - so pri različnih proizvajalcih različne. Konkretni problem so recimo SMS sporočila. Teh s Titanium Backupom ne boš mogel prenesti iz na primer Samsungove SMS aplikacije na HTC-jevo. Boš moral uporabiti kak SMS export program (jih je ogromno na Play Storu).

EDIT: mislim da so celo SMS sporočila shranjena nekje ločeno v sistemu in ne v sami SMS aplikaciji. Bo kar potrebno uporabiti kakšno SMS import/export aplikacijo.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kak teden nazaj sem imel enako vprašanje
smile-1.gif
SGS2 --> SGS3

Po nasvetih sem si naložil My Backup Pro ampak ni šlo vse gladko.... izginile so mi npr Beležke, vse aplikacije katerih nisem naložil iz Playa sem moral ročno potrditi, ene par jih je tudi izginilo...en kup enega dela. Smsi in podobno pa je šlo bp.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
SMS Backup and restore ter Titanium backup (potreben root) in imaš vse. Aplikacije, nastavitve in dosežke recimo v igrah, listo klicev, WiFi točke, itd... Slike in ostale dokumente prenesi fizično na kartico ali PC.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kak teden nazaj sem imel enako vprašanje
smile-1.gif
SGS2 --> SGS3

Po nasvetih sem si naložil My Backup Pro ampak ni šlo vse gladko.... izginile so mi npr Beležke, vse aplikacije katerih nisem naložil iz Playa sem moral ročno potrditi, ene par jih je tudi izginilo...en kup enega dela. Smsi in podobno pa je šlo bp.

To je pa zato,ker se nisi točno držal navodil.Če bi si dobro prebral kaj sem napisal in se držal navodil do tega ne bi prišlo.Itak pa,da je potem še kar nekaj dela,da telefon povrneš v prejšnje stanje.Za kaj več pa je potreben root.Potem pa obstajajo raznorazni programi,ki ti telefon povrnejo v prejšnje stanje v bistvu z enim klikom.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
KSZ...
Hvala vsem za nasvete. Kot vidim, ni preproste rešitve s par kliki.
Moje datoteke so itak vse na SD kartici, oba telefona sta root-ana, bom najprej poskusil s Titanium backupom, potem pa na roke dodal, kar bo manjkalo.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Če koga zanima in bo počel kaj takšnega v prihodnosti - Titanium Backup naredi vse. Naredil sem full backup in full restore (torej vse aplikacije z vsemi podatki), pri sistemskih podatkih sem odkljukal samo tiste, ki sem jih potreboval (message storage, media storage, call log...). Prenesle so se aplikacije z vsemi nastavitvami in shranjenimi podatki, prav tako so se prenesli vsi SMSji, imenik in call log.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Itak,da naredi vse
rolleyes-1.gif

Največji problem je,da je za ta backup program potreben root.
grims-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Uporabi Helium (link v mojem prejšnjem postu). Le-ta ne potrebuje roota. Ga uporabljam tudi sam, je pa res da z njim še nikoli nisem izvedel kakšnega restora - še k sreči ni bilo potrebe
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Ja za premium piše da dobiš še Cloud backupe, ampak sem pravkar poizkusil in dela tudi na Free verziji (Google Drive).

Schime

Guru
22. nov 2008
1.980
769
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Uporabi Helium (link v mojem prejšnjem postu). Le-ta ne potrebuje roota. Ga uporabljam tudi sam, je pa res da z njim še nikoli nisem izvedel kakšnega restora - še k sreči ni bilo potrebe
grin1.gif

A samo trenutno ne deluje app za windows (če nimaš roota)?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Na telefonu vklopiš USB debug in PTP file transfer (oz. karkoli razen "Charge only"). Nato priklopiš telefon na računalnik in zaženeš tisto aplikacijo, ki potem na telefonu začasno omogoči backup.

To moraš narediti tudi po vsakem zagonu telefona.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.980
769
113
Hala za info, čeprav sem se jaz neumno izrazil. Mislil sem link za download aplikacije.
smile-1.gif