Menjava povoja na rani

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Taprav moški sploh ne gre na urgenco, ampak se oskrbi sam (rano zapečeš s smodnikom (rambo), zašiješ (predator)). Če se gonji, lepo ličinke od muhe (une metalno zelene), rano pa zakrpaš u glavami od mravelj, s katerih čeljustmi skupaj stinseš oba konca kože.
tongue-1.gif

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
hysterical-1.gif

Niti ne.

Pol poletja ni delal pogon koles. Sem zaštartal zadevo, privzdignil in pogledal, ali se jermen na reduktor vrti ali drsi.
Vrtel se je, kolesa pa ne. In sem spustil in pritisnil na sklopko in - pogon je potegnil (po treh mesecih) in si vzel svoj davek. Boljše tako, 2 cm2 kože kot pa pol prsta. Pa sem povil in rekel bo že.
No, babe so me pognale na urgenco in ni mi žal.
Nobenega gnojenja, nič bolečin.

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Me veseli, da so te porihtali. Brazgotina pač... boš lahko vnukom razlagal o veliki vojni za Slovenijo leta 1991. Če te bo motila, pa se da dosti popraviti z laserjem in ali kakim manjšim posegom na koži.

ŠE VEDNO ČAKAMO NA SLIKE!
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
evil.gif

Prisežem, da sem včeraj že dal baterije v digitalca (obljubil še kolegu fotke), ampak je pri menjavi povoja ravno dovolj bolelo, da sem agonijo skrajšal in na hitro spet povil vse skupaj...
tongue-1.gif

Če ne prej, pa potem, ko bo že zaceljeno
redface-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Js se grem ob takšnih zadevat tut takoj šivat, ampak ne na urgenco ampak kr k prjatlu. Sem prej fertik pa še lepš mi ponavad nardi. Je pa res, da je to možno samo pri površinskih ranah. Je blo pa tega par let nazaj kar precej
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Za brazgotine se dobi ena krema in mažeš in mažeš ......pa se baje dost lepo poceli. Meni se kaj veliko ni dalo mazat pa še vedno živim, brazgotina pa tudi ni tako velika.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Evo, rezultati so naslednji: rana je zaceljena, je pa nastal en tak buhtelj divjega mesa
tongue-1.gif
Bom popoldne naredil sliko z digitalcem...

Drugače sem na brazgotine že navajen (operacija požiralnika takoj po rojstvu), tale reč pa je smotana, ker je na notranji strani zapestja in samo čakam, kdaj bom z roko ob kakšen rob zadel in bo spet štala...
smile-1.gif

Bi Contrakel kaj pomagal v takem primeru? Ga lahko že tako zgodaj uporabim na koži?
17758-icon_confused.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zoprna lokacija. Res škoda, da nisi šel prej...

Moral bi videti, kako izgleda, preden karkoli več rečem.

Načeloma Contrakel lahko takoj ko je zaceljeno za silo. Ampak ne pričakuj čudežev. Celjenje in brazgotinjenje je močno odvisno od lokacije, smeri in vrste brazgotine, daleč najbolj pa od posameznika. Nekomu se bo zacelilo z minimalno brazgotino, nekdo drug pa bo za en prdec fasal hipertrofično brazgotino.

Če bi dejansko zadeva šla v hipertrofijo, se jo lahko zmehča z laserjem ali kortikosteroidnimi injekcijami. Če te bi pa motilo pri delu (kontraktura), bo pa verjetno treba eno mini Z plastiko delat.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Hvala ti za pomoč
smile-1.gif

Ja, res je, tole bo hudičevo dobra šola...
tongue-1.gif

Bom poskusil z masažo s tole kremo, pa da vidimo, če bo kaj drugače...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne se sekirat... nisi mogel vedet.

Drugič prej napiši na Alter
tongue-1.gif
.

Saj najverjetneje bo vse ok. Ni fuul problematična lokacija za hipertrofijo (ala hrbet), prav tako si moškega spola (manjše nagnjenje k brazgotinjenju). Maži s kremo in pazi, da ne nateguješ preveč kože na tem mestu (pošlji vseeno fotko, da vidim kje je...).

V roku enega leta bo situacija jasna, koliko te moti. Če te bo motilo, je, kot sem napisal, kar nekaj opcij, kako zmehčati / zmanjšati brazgotino.

Samo poglej Mišo Molk... eno bogo ureznino na roki bomo pa ja zrihtal
evil.gif
.