Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Kje in za koliko kupiti obicna 15 colska platisca za zimske gume, da potem to lahko kar sam naredis z dvigalko na dvoriscu? Verjetno se investicija lahko hitro povrne glede na te cene...
lp
Vsi vulkanizerji prodajejo tudi platišča. Zdaj lahko malo kalkuliraš...npr. za poletje kupiš lita platišča, za zimo navadna jeklena/aluminijasta.
Jaz osebno (vsaj zadnja leta) vedno kupujem gume in platišča pri Lašiču v Brežicah (za pravo ceno je treba poklicat)....pa se splača kljub razdalji (100 km v eno smer).
Na vsak način pa, v kolikor imaš možnost kje menjavati gume, da to počneš sam.
Kupi spodobno dvigalko (jaz sem najprej dvigoval kar z avtomobilsko priloženo...pa to ni to..uničiš dvigalko, kakor tudi poškoduješ podvozje, potem sem kupil eno ceneno iz Bau-a za par evrov....(je.bi ga..100 x sem si že rekel da šrota ne kupujem več, pa še vedno nasedem)...potem sem se pa razjezil pa kupil eno konkretno dvigalko (pri Acosmosu...sem vzel najboljšo, ki so jo imeli, dali so mi dober popust (treba it do enega starejšega možakarja, bolj konkretnih kilogramov)...tak da sem ruknil 130 EUR...to pa je to, ja). Kupiš še v trgovini z avtodeli ključ za šravfanje (jaz ima teleskopskega, pride nekje 15 EUR, pa se super obnese).
In to je to. Ko je vreme lepo, sobota...premontiraš in zdravo. Se ti pa naložba v orodje zelo na hitro povrne, Hkrati si vzameš čas, pogledaš malo še zavore, podvozje, v miru pripraviš feltne (one, ki jih boš montiral, kakor one, ki jih jemlješ dol - čiščenje, poliranje, zaščita z voskom),...
....jaz imam v planu ravno to soboto preobuti tri avtomobile....