Menjava nexus 5-kaj vzeti

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Evo čas je za menjavo nexusa 5. Služil mi je več kot odlično ampak bi menjal.
Trenutno gledam:
Iphone 6s
Nexus 5x
oba imata pluse in minuse
mogoce se kaj drugega?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Težka je..

Nexus 5 pomoje še danes velja za najboljši android aparat "za svoj denar" saj na 6.0.1 dela gladkeje kot večina flagshipov v 2015 (žalostno..).

5X je pomoje zaradi enkripcije (slabega 808 in samo 2gb rama) podhranjen.. Če ni za zahtevnega in "nervoznega" uporabnika bo dober (če je cena sprejemljiva).

6S pa je pač enkratni aparat (mala formula, meni je zaradi velikosti ekrana in baterije, ois.. plus varianta boljša).

Drugače pa omembne vredni mogoče tudi lanski Motorolin Nexus 6 (malo velik ampak za svojo ceno zelo dober aparat), Motorola Moto X Style / Force..

Omenjene Motorole so za Android uporabnika "lažji prehod" in proti iPhonu nudijo boljšo ceno, zvočnike, večji ekran (in malo bolj žive barve),.. Odvisno kaj se rabi. Pa še letošnji Nexus 6P (večino svojih alternativ sem dal zaradi cene iPhona 6s, ampak predvidevam, da se gre bolj za velikost kot ceno).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.895
113
Jaz sem iz N5 sel na lg g3. Ko odstranis vso nesnago je odlicen telefon za zmerno ceno. Zdaj je sicer ze g4 aktualen

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
@undefined: hvala za mnenje, nekako gledam, da bi mi bilo 5.5 prevelik(sicer bi se navadil ampak vseeno)

@Smrkec: je že oddan boljši polovici.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Jaz sem iz N5 sel na lg g3. Ko odstranis vso nesnago je odlicen telefon za zmerno ceno. Zdaj je sicer ze g4 aktualen
Torej si ga rootal in na novo nalozil cisti android?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.007
1.895
113
Ne, ker ima os par zadev, ki bi jih na stock pogresal, pa ceprav sem pred tem bil 3 leta na nexusih. Prvo odstranil in disejblal vse kar je odvec, potem pa nova launcher gor. Sem kasneje se rootal in odstranil nekaj navlake, ampak ni bilo opazne razlike, tako da root ni ravno nujen.
Na lgju mi je zanimivo, da je samo nekaj mm vecji od N5, pa ima 5.5 ekran.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
5x je cisto soliden aparat, kljub 2gb rama. Baterija dobra, zdrzi cel dan ob konkretni uporabi in aktivni Bluetooth povezavi. Obcasno se pojavi obvestilo, da zmanjkuje rama, vendar od nadgradnje na 6.0.1 tega ni vec. Zaenkrat nimam nekih pripomb, tako da bi ga priporocal. Prihajam pa iz Nexusa 4. Edino kar je malce zoprno je usb type C, ampak to resujem z adapterji, dokler ne bo bolj mainstream.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz imam Nexus 5 že skoraj 2 leti in sem kar vesel, da ni neke pametne nadgradnje. Najbližje pride Motorola X Play, ki stane cca. 300 € z davkom, ampak je 5,5 palcev.

LP,
PIC

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hehe, ne
smile-1.gif
. Je se v garanciji do maja 2016, cez 14 dni gre popravilo tipke za vklop/izklop (pogosta napaka), potem pa drzim pesti, da zdrzi se kaksno leto.

LP,
PIC