Menjava motorčka za brisalce?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Zgleda je odletel motorček, ker se brisalci pač ne premikajo (ali pa zobje na motorju/brisalcu). - Mazda 626 2001.

Sedaj gledam, da kupim drugega in me zanima, če kdo ve, kaj pomeni št. "3U" v napisu?

Našel sem par motorčkov, ki po opisu in vseh ostalih številkah ustrezajo mojem, le da ima moj namesto 3U napis 2B (ostali, ki sem jih našel, imajo druge številke - ne 3U ali 2B). Ker se toliko ne spoznam...kakšen pomen ima ta številka?

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Imel sem podoben primer na zadnjem brisalcu. Ugotovilo se je, da je motorček vredu in da je poškodovan samo kabel, ki je na pregibu (zelo pogosta napaka). Če ti ne dela motorček na prvih pa je lahko kriva tudi varovalka. Lahko pa je kriva varovalka tudi za zadnjega.

Tak da najboljše da preveriš najprej če ti varovalke in ostala napeljava štimajo.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Danes sem razdrl in videl, da motorček deluje ter (tako je vsaj zgledalo na prvi pgoled) da se je samo snel mehanizem brisalcev. Po ponovni namestitvi je delalo nekih 10-15min, potem pa se je spet snelo. Je možno, da pride na stičišče med motorjem in mehanizmom še kakšen plastičen kos, ki bi se lahko polomil (na manjše koščke, katere ne bi videl)?

Zadeva se snema, kjer mehanizem (oz. "škarje") natakneš na "bunkico/polkroglo", katero vrti motor. Že ko sem nataknil, je zgledalo malce preveč na simpl, tako da previdevam, da manjka kak plastičen del, da se zadeva bolj nabije gor.

Težko bolje opišem, žal :/

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
A mehanizem pa ni nikjer zariban? Da odleti dol ker ga motor težko premika? Ugibam, ker enkrat so mi zaribale puše. Jih je bilo treba pobrat ven in namazat, potem je spet delalo kot mora.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Sem danes še enkrat podrl in sestavil nazaj, kolikor se pač da (na počasnih hitrostih ni problem, vsaj zgleda da bo držalo dlje časa).

Ker sem tokrat delal na boljši svetlobi, se lepo vidi, da je počila plastika na mehanizmu brisalcev, prilagam slike

Se da to plastiko sploh dobiti kje posebaj, ali je potrebno kupiti cel mehanizem?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Kot ti je crashednburnt predlagal - luknjo skozi in vijak.

Vzameš ročico z motorja dol - označi na pločevini, kje je bila nastavljena ! in skozi "jabolko" prevrtaj primerno luknjo 5-6mm.
Rabiš še vijak primerne dolžine dve taveliki podložki ter samovarovalno matico ali dve navadni.
Ne priteguj preveč, da ne zdrobiš preostale plastike, ker je postala krhka.

Finančno razliko med novim mehanizmom in zgoraj opisanim vijakom pa vložiš v odojka in piknik poleti
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Na vsak način pusti lufta za kak milimeter dva (na strani daj dve matici in ju medsebojno privij) ker tale zglob (vsaj takole na uč) je razmeroma 'opletajoč'.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
V vsakem primeru bi pustil nekaj lufta ja, ker drugače se itak ne bo več premikalo.

hvala za nasvete, probam zrihtati tekom tedna in javim, če je uspelo
smile-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Hehe še nisem imel časa za tole, sem pa vmes naletel na neke sponke, tako da mogoče sprobam prvo še to, preden se lotim vrtanja.

Poročam!