Menjava evrov v dolarje

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdravljeni!

Kje priporočate menjavo večje količine evrov v dolarje (tečajnice bank poznam, pa tudi to, de se je mogoče malce "pogajati")? Še kak namig? Morda v spletnih fx menjalnicah?

Hvala in LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Sedaj je že pozzzzno, sam sem zamudil, pa vseeno menjal še pi 1,18, danes boš srečen če bo šlo po 1,08, sicer pa kakor eur pada se ne boš mogel nič kaj pogajati verjemi, sem jaz tudi probal pa ti rečejo take it or leave it .........

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Sem ciljal bolj na špekulacije. Tisti ki se ukvarjajo s financami, si verjetno malo predstavljajo, ali naj bi bil tak trend pol leta, 1 leto, ...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Pravijo do konca leta 1 : 1 , čez leto in pol 1: 0,9 za usd
frown-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
To ti misliš.
Dejansko je pa za vsem vzadaj samo interes kapitala.
Če evro pade, je to za kapitaliste samo +.
Razvrednotijo tvojo plačo brez da jo dejansko znižajo.
To, da razvrednotijo tvoje prihranke, jih dol visi.

Bistvo pa je, da s tem pridobijo na tržni prednosti, saj se proizvodi, ki se prodajajo izven EU posledično pocenijo in se veča prodaja - gospodarska rast.

Plače dol, stroški dol, prodaja gor.
Kaj češ boljšega za kapitaliste. Za nas siromake jim dol visi.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hvala za feedback.

Objavo sem napisal zato, če se bo javil kdo, ki te menjave dela online. Recimo v UK lahko naročas te zadeve online. Skratka, iščem en FX service, če kdo priporoča.

LP,
PIC

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Prvič slišim, se pa da za podjetja na nekaterih bankah v RS to izvesti on line in second praktično brez provizij, samo moraš biti večja stranka in pa na pravi banki.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Obstaja tudi možnost preko ovinka.

Odpreš račun za borzno trgovanje z delnicami na več svetovnih borzah. Pri nas, vem da obstaja to pri BKS banki.
Preneseš sredstva za trgovanje iz svojega TRR (v EUR) na borzni račun.
Kupiš delnice na ameriški borzi, cena je v USD, z računa ti trgajo EUR, avtomatsko pretvorijo verjetno po srednjem tečaju v USD + plačaš provizijo za nakup delnic.
Prodaš delnice na ameriški borzi, plačaš provizijo, sredstva dobiš v USD, na računu ti ležijo v USD.
Če dobro izbereš delnico, in se v dnevu ali dveh še kaj zviša njena vrednost, pokriješ provizijo.
Čez čas ko se trend valute obrne, kupiš delnice na nemški borzi, spotoma se naredi konverzija v EUR, ali delnice na angleški borzi, s koverzijo v funt... in tako kolobariš po želji med valutami.

Preračunaj, ali se ti računica izide glede provizij v primerjavi z drugimi načini, sploh če tudi sicer trguješ z delnicami, bi znala izpasti bolje.

tarzan333

Pripravnik
27. maj 2014
102
0
16
Se sanja komu kaj bo z evrom?? To je bolano kaj se dogaja. Trenutno je 1 € vredn še samo 1.0603 $.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Tega nobena kristalna krogla ne pokaže. Vsekakor, pa je po mojem mnenju, sedaj res že prepozno za nakup $$$.
Evro pa ža zgublja vrednost, proti vsem valutam, ne samo proti dolarju.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zakaj prepozno?

Ko bo razmerje 0,9 v korist dolarja, bomo spet rekli, zdaj je pa prepozno?
smile-1.gif

LP,
PIC

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
To ti misliš.
Dejansko je pa za vsem vzadaj samo interes kapitala.
Če evro pade, je to za kapitaliste samo +.
Razvrednotijo tvojo plačo brez da jo dejansko znižajo.
To, da razvrednotijo tvoje prihranke, jih dol visi.

Bistvo pa je, da s tem pridobijo na tržni prednosti, saj se proizvodi, ki se prodajajo izven EU posledično pocenijo in se veča prodaja - gospodarska rast.

Plače dol, stroški dol, prodaja gor.
Kaj češ boljšega za kapitaliste. Za nas siromake jim dol visi.

Jaz pa mislim, da je malce bolj komplicirano in sicer dokler ti ostaneš v območju evra tega ne občutiš ob morebitnem odhodu v USA je pa jeba. In to izključno v USA saj vse valute izgubljajo proti dolarju. Tudi če kupuješ stvari je zadeva ista, problematična beri dražja je roba iz USA ob tem se lahko vprašamo koliko je dejansko ameriške robe pri nas? Po drugi strani so pa američani v nizkem štartu za pohajkovanje po evropi saj je dolar bil pred letom okoli 1,35!!!!

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Obstaja tudi možnost preko ovinka.

Odpreš račun za borzno trgovanje z delnicami na več svetovnih borzah. Pri nas, vem da obstaja to pri BKS banki.
Preneseš sredstva za trgovanje iz svojega TRR (v EUR) na borzni račun.
Kupiš delnice na ameriški borzi, cena je v USD, z računa ti trgajo EUR, avtomatsko pretvorijo verjetno po srednjem tečaju v USD + plačaš provizijo za nakup delnic.
Prodaš delnice na ameriški borzi, plačaš provizijo, sredstva dobiš v USD, na računu ti ležijo v USD.
Če dobro izbereš delnico, in se v dnevu ali dveh še kaj zviša njena vrednost, pokriješ provizijo.
Čez čas ko se trend valute obrne, kupiš delnice na nemški borzi, spotoma se naredi konverzija v EUR, ali delnice na angleški borzi, s koverzijo v funt... in tako kolobariš po želji med valutami.

Preračunaj, ali se ti računica izide glede provizij v primerjavi z drugimi načini, sploh če tudi sicer trguješ z delnicami, bi znala izpasti bolje.

Mislim, da ti niti trgovati ni potrebno, le na računu konvertiraš valuto v dolarje in verjemi mi tudi pridelnicah se pozna in to toliko, da bo glava bolela ob naslednjem obdobju odajanja davčne napovedi. Če pa menja valuto le na računu pa tega ni.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik tarzan333 pravi:
Se sanja komu kaj bo z evrom?? To je bolano kaj se dogaja. Trenutno je 1 € vredn še samo 1.0603 $.

Veliki igralci igrajo svojo igro Rusija-Ukrajina-USA-Evropa In evro je ravno tam kjer ga hočejo - veliki izvozniki zato je napaka razmišljati o menjavi evrov za dolarje temveč investiranju v večje evropske izvoznike. Ki izvažajo ven po možnosti v USA, karkoli pa magari meglo,
evil.gif