Menjava banke - Preverjeno - primer

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hehe

3 x 100 x 25 = 90000

z zeno sta pokrita😁

nezgodnih zavarovanj pa seveda ne rabijo, ker se jim ne bo,zgodilo nic. 10 let nazaj bi jim verjetno svetoval pa e&s

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
TO je bil eden slabših prispevkov na Preverjeno, totalna reklama za tista dva, ki imata pisarno kot kak vrtec.

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
Citat:
Uporabnik slo91 pravi:
Vezovišek prodaja zavarovanja in varčevanja, kar pojasne ta, tudi meni, nenavaden nasvet.

IMO ima varčevanje vključeno zavarovanje, če se komu kaj zgodi, lahko da sta starša prepisala bajto na hčero in je ona vzela kredit.
Na začetku povedo, da imajo 3000 eur dohodkov. Zanimiva bi bila "rešitev problema" kakšne družine, kjer sta dva na minimalcih z dvema otrokoma

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Oni bi bolj težko prišli na tak dolg, ker pri taki plači ni kreditov, limiti na kreditnih so tudi drugačni. Pa vprašanje, če bi imeli stanovanje.
Sicer pa, zapufat se tako pri treh jurjih prihodka je pa tudi milorečeno čudno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri takem dohodku b.p. furam 6 člansko gospodinjstvo (3 šoloobvezni otroci), 450€ krede za stanovanje, 150€ za varčevanja/zavarovanja, stroški življenja, brez limitov... Pa ne bi živeli v mižeriji...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.002
3.660
113
Zgolj kot primer, mi smo na kmetiji, 5 nas je, trije si plačujemo prispevke in leto dni nazaj smo imeli mesečno od mleka nekaj čez 4000 EUR (če prištejem še famozne subvencije bi lahko rekli 5000 EUR na mesec. Pa je bilo treba iz tega plačati 1100 EUR kreditov (za kmetijo) plačati vsaj za 1000 EUR računov in položnic, kupiti krmila za živali (1000 EUR), kakšen nenormalno drag rezervni del, plačati strojne storitve, birokracijo, veterino (500 EUR), za 500 EUR nafte v višku sezone, pa še preživeti nas mora 5 oziroma je treba jesti. Sicer še zmeraj nismo na "čistem" a gre proti koncu. Nihče tudi ne kadi in ne hodimo jest in pit v gostilno.

Kar hočem povedati je, da bi lahko ta družina z malce zmernosti ob 3000 EUR prihodka živela kot gospodje a se marsikdo očitno precej zakalkulira. Zame bi bilo 3000 EUR mesečno ob tem, da bi imel večje stroške le z hišo in avtom pravi luksuz.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Men je bil pa zelo zanimiv prispevek in me ne moti, da je bila reklama za barbiko in kena:)

Če imaš glavo na mestu in znaš uporabljat kalkulator se da hitro zračunat brez tuje pomoči, kam ti dnar beži.

V to sem se tudi sam prislil, ker se je zgodilo, da sem kak mesec šel tudi kak € v minus, nisem pa imel kaj za pokazat kaj sem za ta denar kupil.
Enkrat se je blo treba vsest za računalnik, odpret spletno banko in pregledat transakcije.
Odpret excel, si naredit tabelo s stroški in vidiš kje si.
Potem pa še novo tabelo, kjer razporediš kolk na mesec oz je lažje na teden lahko za kako stvar zapraviš. Če se držiš tega cca 98% si že zmagal in imaš na koncu + na računu.

1x tedensko že od nekdaj hodim v trogvino, ker mi je to največja muka, da bi mogu vsak dan tja skakat.
Kruha ne jemo, tko da nimamo s tem težav.
Zadal sem si kolk lahko na teden zapravim v šparu, na telefon sem si naložil app, ki mi že doma ko vnašam izdelke, zasproti računa kolk bom v trgovini pustil. In potem se tega nakupovalnega listka držim. Če sem velik pod mejo si privoščim še kako malenkost za dušo. Če pa ne, pa tudi ni nič narobe.

link do app-a.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.groceryking.freeapp

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.046
445
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Zgolj kot primer, mi smo na kmetiji, 5 nas je, trije si plačujemo prispevke in leto dni nazaj smo imeli mesečno od mleka nekaj čez 4000 EUR (če prištejem še famozne subvencije bi lahko rekli 5000 EUR na mesec. Pa je bilo treba iz tega plačati 1100 EUR kreditov (za kmetijo) plačati vsaj za 1000 EUR računov in položnic, kupiti krmila za živali (1000 EUR), kakšen nenormalno drag rezervni del, plačati strojne storitve, birokracijo, veterino (500 EUR), za 500 EUR nafte v višku sezone, pa še preživeti nas mora 5 oziroma je treba jesti. Sicer še zmeraj nismo na "čistem" a gre proti koncu. Nihče tudi ne kadi in ne hodimo jest in pit v gostilno.

Kar hočem povedati je, da bi lahko ta družina z malce zmernosti ob 3000 EUR prihodka živela kot gospodje a se marsikdo očitno precej zakalkulira. Zame bi bilo 3000 EUR mesečno ob tem, da bi imel večje stroške le z hišo in avtom pravi luksuz.
Eh...zdaj si pa uničil dobro zastavljeno reklamo... 3000 evrov ni nič... je ja še Pahor rekel, da s 3002 evri težko preživi...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.375
5.648
113
Toshl za android tud ni slab
smile-1.gif

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Mene pa zanima, koliko sta računala za storitev, ker zastonj to zagotovo ni bilo
confused-1.gif

V prispevku je bilo vse predstavljeno pravljično, kar s 3000e prihodki na mesec tudi je.
Ampak, kdo pravi, da se ne bodo hitro vrnili na stara pota? Pač nekateri se ne spremenijo. Pa če pozabimo limite na kreditnih karticah in vodenje računov: vzeli so stanovanjski kredit za 20 let, da so pokrili svoje kredite. Kdaj pa bi se družini iztekli obstoječi krediti
confused-1.gif

Če so imeli sedaj 3000e - limiti - krediti = +- na računu, bi po izteku kreditov imeli 3000e - limiti = kredit na računu. Kaj bo pa sedaj?
Pa še ena zanimiva iz prispevka: hčerka ima 750e plače in do sedaj živela v minusu, od nasveta "finančnih strokovnjakov" pa je v roku 2 mesecev dobila denar za kuhinjo (izplačano by kesh
cool-1.gif
?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po moje je bilo zastonj, ker sta si naredila reklamo - kompenzacija;) Drugač pa po mojem ni pocen.

Sej jih bodo čez pol leta spet posnel, pa bomo videl kako jim gre. Ne bo pa realna slika, ker jih barbika 1x mesečno obiskuje.

Pri seb sem vidu, da je zlooo težko več kot en al pa dva mesca beležit vsak zapravljen €. Sploh v veselem decembru.
Tudi pri njih ne bo šlo vedno po planu, ker pridejo nepredvideni stroški, ki pa ponavadi niso majhni (okvara avta, zamenjava kuhinjskih aparatov ...)
Pa enkrat bo treba tudi avto še zamenjat, ta ne bo zdržal še 20let. Kaj bo takrat? Še en kredit, bodo vzeli iz varčevanja?

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Če bodo toliko prihranil(100k € v 20 letih) , bodo v 2h letih imeli 10k € pa imajo že za en avto ranga R Clio
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Koliko sta računala storitev?
Vprašaj poptv koliko je računal za reklamo, ki traja nekaj minut. Kaj misliš da je ceneje?
Z malo vrta se da nekako z jurja shajati. Kdor s tremi ne more, sem prepričan da bo imel tudi 10 premalo, če mu vsako leto za jurja dvigneš prihodke.

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Kolega je bil tudi podoben, vendar je vsak mesec vse spiskal za ''nič'', ne samo kakšen.
Sem mu rekel, da zanj obstaja dober produkt v banki in sicer rentno varčevanje. In je šel na banko, ga sklenil in takoj ob plači mu mrkne četrt plače z računa
grin1.gif
), keš se pa nabira na računu in ne more do njega (no, vsaj enostavno ne).

Tako da, tudi za tiste brez discipline se najde rešitev, ampak seveda ne takrat, ko si 50 jurjev v minusu. Takrat je morda že malenkost prepozno.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Točno tko....disciplina. Nekateri jo zmorejo sami, nekateri potrebujejo nasvet (kot naprimer tile, če bo kaj zaleglo), nekateri pa restriktiven ukre, da takoj črtajo četrtino pllače in ponikne na neznani račun =).

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ja, sam ce si ti ne pises kam je sel denar ne mors met discipline. Ker ne znas sam seb povedat kaj, kako, zakaj. Doticna aplikacija je verjetno ok. Sigurno mas bolsi nadzor nad lastnim kesom.

ma lej, vazn d je tamlada skesirala kuhinjo, 5000 z belo tehniko po tamalem. Z minimalno placo. Pa da bo 150 eur se varcevala na mesec.

K bom pa jst naslednji stranki z minimalno placo rekel naj varcuje 150 eur me bo pa nokavtirala

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Eden boljših nasvetov je tudi ta, da daš od vsakega prihodka, ki ga dobiš TAKOJ (ampak res takoj) vsaj 10% na stran.

Ker če imaš v mislih, da boš prihranil tisto kar ti bo ostalo na koncu meseca, ne boš prihranil nič.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Še bolje je, da ne daš 10% na stran, temveč maksimum, ki je možen oz. rečeno drugače, si pustiš minimum s katerim preživiš mesec. Pa res minimum...
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
K bom pa jst naslednji stranki z minimalno placo rekel naj varcuje 150 eur me bo pa nokavtirala
hysterical-1.gif

To je post meseca.
Hvala za to, da sem skoraj s stola padel od smeha.
grin1.gif
.