Menjava androida 4.2.2 za 5.1.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Zanima me, če se na novega avtomatsko namestijo tisti app.- ji, ki so bili na starem. Kako je z podatki app.-jev. Ali je lahko stara SD spominska kartica kar v novem telefonu?

bostjangtline

Fizikalc
12. dec 2012
217
29
28
Vsak telefon ima že v osnovi določene aplikacije gor, če imaš na starem vklopljeno varnostno kopiranje na gmail račun, se ti bodo pa vse aplikacije, ki si jih imel v starem telefonu, avtomatsko namestile, tudi na novega. Staro kartico lahko daš v nov telefon, ne bi bilo pa nič narobe, če bi vse kar je na njej prenesel na računalnik, jo formatiral in dal nazaj na njo. Če je pa kakšna starejšega letnika, ti pa predlaga, da kupiš novo, class 10, ker bo tudi prenos hitrejši.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Pri prvem zagonu novega telefona (v kolikor se prijaviš z Google računom) te bo vprašalo katere aplikacije želiš namestiti iz stare naprave.

Glede podatkov aplikacij je malo bolj zapleteno, saj nekatere sinhronizirajo svoje podatke v cloud, nekatere pa ne. App data lahko sicer ročno kopiraš preko Helium backup, vendar se zna zgoditi da podatki ne bodo kompatibilni med 4.2.2 in 5.1 različico (veliko aplikacij ima namreč ločene APKje po major Android releasih).

SD kartico lahko daš v nov telefon, če le-ta sploh ima SD slot. Ampak verjetno boš želel večjo in hitrejšo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
podatki iz aplikacij se ne bodo prenesli. Recimo leveli iz iger...
To bo šele možno z novim 6.0 androidom. Pa še to bodo morali razvijalci sami implementirat. Google jim je samo "odprl vrata"...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
podatki iz aplikacij se ne bodo prenesli. Recimo leveli iz iger...
To bo šele možno z novim 6.0 androidom. Pa še to bodo morali razvijalci sami implementirat. Google jim je samo "odprl vrata"...

No ja, ni čisto tako. Shranjevanje podatkov iz aplikacij je implementirano že od pamtiveka, vendar so se dosedaj morali razvijalci za to malenkost bolj potruditi. Nekatere aplikacije to podpirajo nekatere ne.

Ravno z Android 6.0 pa se bodo podatki aplikacij samodejno prenesli, torej brez potrebnih dodatnih modifikacij v kodi - če odštejemo, da mora aplikacija "ciljati" na API level 23 (beri: Android 6.0).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ampak so se očitno zelo redki potrudli:(
Imaš kak primer, kjer to dejansko dela?
Še vedno pa mi ni jasno kam se bodo tej podatki shranejval in kam so se sedaj? Na googlove strežnike?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Data backup je na voljo je od Android 2.2 naprej: http://developer.android.com/guide/topics/data/backup.html

Vse Googlove aplikacije uporabljajo to, pa tudi veliko aplikacij priznanih developerjev.

Backupira se seveda na Googlove strežnike, vezano pa je na tvoj Google račun. Podatki se bodo shranjevali še vedno na enako mesto, le da bo od 6.0 naprej to avtomatizirano (z določenimi omejitvami glede količine podatkov posamezne aplikacije).

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
Htc prav tako ima svoj oblak, sicer nisem 100% prepričan ali se je tudi vse obnovilo iz njega, ko sem naredil FR - pogrešam pa tudi ne ničesar
wink-1.gif

P.S. edino kar sem moral dodatno nalagati je bil iGO, to je pa že druga tema

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
47
48
ker je ravno debata glede prenosa aplikacij... Meni se ne naložijo, in jih moram ročno prenašat. Pa mam nastavljen google backup. Kaka rešitev? Sem že ročno zbrisal iz "trgovine" vse programe, sformatiral telefon, spet naložil vse pri vključenem backupu, znova sformatiral, pa je isto sr... Je kje kaka nastavitev, ki je nisem pogruntal? Tudi wifi gesel mi ne shrani.

LP